Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Afiseaza

Sectiune finantata de ExpressoftSotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific sicilian (asa cum o spune si numele sau) situata pe strada Matasari din Capitala. Totodata, Domenico este si Cheful localului, in timp ce Amalia se ocupa de partea de management.

Povestea localului a inceput odata cu venirea lui Domenico (si a fratilor sai), in Romania, aici unde acesta s-a si stabilit si a deschis acest local specific sicilian, in care totul este adus din Sicilia, pana si vopseaua de pe ziduri.

Am stat de vorba cu Amalia Bellantoni pentru a ne dezvalui mai multe lucruri despre tot ce inseamna Belli Siciliani, cum a aparut, ce isi propune, dar si ce planuri de viitor are.Amalia Bellantoni

Restocracy: Cum se numeste acest proiect si ce reprezinta?

Amalia Bellantoni: Noi suntem Belli Siciliani Ristorante, Bed & Breakfast, cofetarie siciliana in Bucuresti.

Restocracy: Care este povestea restaurantului?

Amalia Bellantoni:Localul nostru s-a nascut ca urmare a necesitatii familiei nostre de sicilieni de a manca precum „la mama acasa in Sicilia” si aici, in Bucuresti, motiv pentru care ne-am organizat in cautarea unui spatiu spre cumparare, pe care sa il amenajam exact ca un colt de Sicilia. Si asa, am ajuns sa ne mutam cu ceilalti frati si surori, nepoti din Sicilia pe strada Matasari 47, unde am infiintat Belli Siciliani, un restaurant traditional sicilian, laborator si cofetarie tipic siciliana, urmand a deschide si o crama cu vinuri exclusiv din Sicilia.

Restocracy: Care este reteta succesului Belli Siciliani?

Amalia Bellantoni: Pe langa staff-ul nostru, membri ai La Grande Famiglia Siciliana (mai precis sotul are inca 5 frati care sunt de meserie tot bucatari in Sicilia), trebuie sa amintim si retetele, dar si modul de preparare traditional, precum si ingredientele aduse direct din Sicilia.Belli Siciliani

De asemenea, ne mai putem mandri si cu titlul de „Bucatari Ambasadori ai Siciliei in Lume” premiati la Expo Milano 2015 de catre Regiunea Siciliana insasi. Totodata, am reprezentat Romania la Sicily For Expo 2015.

Restocracy: Asadar, aveti o consistenta activitate si recunoastere a calitatii serviciilor oferite. In ce alte proiecte ati mai fost implicati?

Amalia Bellantoni: Din decembrie 2015, in fiecare an, luam parte la IWA Bazaar impreuna cu Institutul Cultural Italian si Ambasada Italiei, si in acest fel am contribuit la cumpararea unor aparatele de specialitate pentru spitalele din Romania. De asemenea, reprezentam Sicilia in cadrul Institutul Italian de Cultura. In acest sens, am participat la: Cena con Montalbano, Sarbatoarile de Craciun, carnevale sau alte festivaluri cu specific italian, unde am fost mereu prezenti cu dulciurile nostre mondial cunoscute: Cassata Siciliana si Cannolo Siciliano, Arancino Siciliano.

Ca recunoastere a serviciilor noastre, in iunie 2017, am primit marca Ospitalita Italiana – Ristoranti Italiani nel Mondo.

Din iunie 2015 suntem sponsori ai Festivalului „Femei pe Matasari” unde am inregistrat un record la vanzarile de Cannolo Siciliano si Pizza. Mancarurile si dulciurile sunt speciale pentru ca, pe langa faptul ca toate ingredientele sunt aduse direct din Sicilia, facem totul in laboratorul nostru, de la paine, la pandispan, marzipan, creme, panettone si nu folosim conservanti!Belli Siciliani

Restocracy: Pe langa segmentul de food oferiti si servicii de cazare?

Amalia Bellantoni: Da, de asemenea, avem un mic Bed & Breakfast unde poposesc nenumarati italiani cu scop de afaceri sau de divertisment in Romania.

De asemenea avem si un loc de joaca pentru copii unde se pot juca copii clientilor impreuna cu copii nostri. Nu este playground cu baby sitter, ci este o camera de copii, de fapt doua camere unde parintii se joaca cu proprii copii. De asemenea, noi pregatim si masa de pranz pentru scoala italiana Aldo Moro.

Restocracy: Este adevarat ca totul este adus din Sicilia?

Amalia Bellantoni: Localul nostru foloseste ingrediente aduse direct din Sicilia pe cont propriu de la sare, zahar, multiple tipuri de faina, iar ulei de masline si  maslinele, rosiile uscate, portocalele, lamaile plus alte specialitati siciliane, care sunt cultivate de catre sora si cumnatul sotului. De asemenea, gradina noastra de vara este compuse din obiecte de artizanat sicilian: amfore, cactusi, mesele sunt din piatra lavica pictata; in interiorul restaurantului vopseaua de pe pereti si tot mobilierul (inclusiv articolele decorative) au fost facute de catre „muncitori” din Sicilia, frati si nepoti membri ai familiei noastre din Sicilia, cenusa vulcanica si pietrele fiind din lava vulcanului Etna. Pe scurt suntem Little Sicily la Bucuresti.

Restocracy: Care este produsul cel mai comandat de catre clientii Dumneavoastra?

Amalia Bellantoni: Foarte multi clienti vin pentru a gusta pizza noastra. Noi suntem specializati in paste, peste si fructe de mare proaspete. Evident nu mai e nevoie sa mentionam cannolo siciliano, cassata siciliana, arancino siciliano si limonda siciliana.Belli Siciliani

Restocracy: Ce planuri de viitor aveti? Doriti o extindere a activitatii? Poate inca un spatiu in Bucuresti, sau in alt oras?

Amalia Bellantoni: Avem in plan deschiderea pentru public a cramei de vinuri unde sa se poata degusta un antipasto siciliano si o sticla de vin bun sicilian, dar si finalizarea magazinului cu produse semipreparate siciliane. Nu avem intentia de a deschide un alt punct de lucru pentru ca ar insemna sa ne clonam.

Restocracy: De ce credeti ca sunt atat de preferate localurile cu specific italian? Ce ofera ele in plus fata de celelalte?

Amalia Bellantoni: Locatia noastra, noi de fapt, fiind specific sicilian, chiar ea face diferenta! Atrage  prin simplicitatea bucatariei si autenticitatea gustului… si atmosfera de casa si de familie.

Un meniu de 100 pagini demn de un “Bucatar Ambasador al Siciliei in Lume”

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai familiei siciliane Bellantoni in principal din bucatarul Domenico Bellantoni si sotia lui Amalia Bellantoni, premiati de catre Regione S...

Domenico Bellantoni

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific Sicilian, situata pe strada Matasari din Capitala. Domenico este si Cheful localului,...

Belli Siciliani

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieni Belli Siciliani e o mica vedeta a cartierului sau, pe la Matasari, acolo unde e deschis de ani buni. Am auzit si de la altii si am vazut ca e popul...


  • Stefan :

    Pe Restograf le-ati facut doua recenzii mai degraba negative, aici vad ca-i aprecati.
    Am fost si eu si regret. Desi facusem rezervare pt o masa afara, cand am ajuns era intr-adevar o masa libera, insa probabil din intamplare deoarece era plina de farfurii, resturi de mancare, semn ca de-abia fusese eliberata. Curatarea mesei a avut loc in 3 secunde, cu un servetel uscat. In mod normal, tinand cont era vb de o masa lucioasa, cu resturi de mancare pe ea, ar fi trebuit sa foloseasca un pulverizator pt igienizare. Imi pare si acum rau ca nu am plecat in acel moment. Langa masa era un chepeng spre un subsol, de unde venea un usor miros de hoit.
    Pizza a fost mai degraba proasta, cu un blat ciudat, parca necopt destul.
    Poate ca un astfel de loc are o oarecare poezie in Sicilia, pe malul marii, insa aici, in mahalaua Matasariului(o parte din strada e inca mahala), din punctul meu de vedere,pare dubios.
    Nu mai vorbesc de bucataria ce da in stada si de mirosurile de acolo….

    • George Butunoiu :

      Da, asa este! Am scris si eu cam acelasi lucru despre ambianta (mai ales despre ce e la subsol), daca citesti textul pana la capat. Cat priveste mancarea, fluctuatia e foarte mare, intr-adevar! Am mancat si prost, si bine, si foarte bine. Acum ma cunosc si imi dau mancarea despe care si ei stiu ca e cea mai buna, asa ca e foarte probabil ca altii sa nu manance la fel de bine ca mine, cand ajung acolo. Insa asta e valabil cam peste tot, si nu am ce sa fac, nu pot sa-mi pun o barba falsa si sa-mi schimb vocea (unii ma recunosc deja de la telefon). Prin urmare, daca ar scrie toata lumea ce experiente are la restaurante, asa cum ai facut-o tu, imaginea devine mai clara si mai obiectiva. GB

  • constanta :

    buongiorno
    Cantante professionista genere musicale italiano,expierenza quarantennale,se sieti interessati contattatemi al nr,0039.3495462185.Generi musica anni 60, 70,80..bravissimo imitatore dei cantanti JIglesias, A.Celentano, Aznavour ed altri., GRAZIE

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.