Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Afiseaza

Sectiune finantata de ExpressoftSotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific sicilian (asa cum o spune si numele sau) situata pe strada Matasari din Capitala. Totodata, Domenico este si Cheful localului, in timp ce Amalia se ocupa de partea de management.

Povestea localului a inceput odata cu venirea lui Domenico (si a fratilor sai), in Romania, aici unde acesta s-a si stabilit si a deschis acest local specific sicilian, in care totul este adus din Sicilia, pana si vopseaua de pe ziduri.

Am stat de vorba cu Amalia Bellantoni pentru a ne dezvalui mai multe lucruri despre tot ce inseamna Belli Siciliani, cum a aparut, ce isi propune, dar si ce planuri de viitor are.Amalia Bellantoni

Restocracy: Cum se numeste acest proiect si ce reprezinta?

Amalia Bellantoni: Noi suntem Belli Siciliani Ristorante, Bed & Breakfast, cofetarie siciliana in Bucuresti.

Restocracy: Care este povestea restaurantului?

Amalia Bellantoni:Localul nostru s-a nascut ca urmare a necesitatii familiei nostre de sicilieni de a manca precum „la mama acasa in Sicilia” si aici, in Bucuresti, motiv pentru care ne-am organizat in cautarea unui spatiu spre cumparare, pe care sa il amenajam exact ca un colt de Sicilia. Si asa, am ajuns sa ne mutam cu ceilalti frati si surori, nepoti din Sicilia pe strada Matasari 47, unde am infiintat Belli Siciliani, un restaurant traditional sicilian, laborator si cofetarie tipic siciliana, urmand a deschide si o crama cu vinuri exclusiv din Sicilia.

Restocracy: Care este reteta succesului Belli Siciliani?

Amalia Bellantoni: Pe langa staff-ul nostru, membri ai La Grande Famiglia Siciliana (mai precis sotul are inca 5 frati care sunt de meserie tot bucatari in Sicilia), trebuie sa amintim si retetele, dar si modul de preparare traditional, precum si ingredientele aduse direct din Sicilia.Belli Siciliani

De asemenea, ne mai putem mandri si cu titlul de „Bucatari Ambasadori ai Siciliei in Lume” premiati la Expo Milano 2015 de catre Regiunea Siciliana insasi. Totodata, am reprezentat Romania la Sicily For Expo 2015.

Restocracy: Asadar, aveti o consistenta activitate si recunoastere a calitatii serviciilor oferite. In ce alte proiecte ati mai fost implicati?

Amalia Bellantoni: Din decembrie 2015, in fiecare an, luam parte la IWA Bazaar impreuna cu Institutul Cultural Italian si Ambasada Italiei, si in acest fel am contribuit la cumpararea unor aparatele de specialitate pentru spitalele din Romania. De asemenea, reprezentam Sicilia in cadrul Institutul Italian de Cultura. In acest sens, am participat la: Cena con Montalbano, Sarbatoarile de Craciun, carnevale sau alte festivaluri cu specific italian, unde am fost mereu prezenti cu dulciurile nostre mondial cunoscute: Cassata Siciliana si Cannolo Siciliano, Arancino Siciliano.

Ca recunoastere a serviciilor noastre, in iunie 2017, am primit marca Ospitalita Italiana – Ristoranti Italiani nel Mondo.

Din iunie 2015 suntem sponsori ai Festivalului „Femei pe Matasari” unde am inregistrat un record la vanzarile de Cannolo Siciliano si Pizza. Mancarurile si dulciurile sunt speciale pentru ca, pe langa faptul ca toate ingredientele sunt aduse direct din Sicilia, facem totul in laboratorul nostru, de la paine, la pandispan, marzipan, creme, panettone si nu folosim conservanti!Belli Siciliani

Restocracy: Pe langa segmentul de food oferiti si servicii de cazare?

Amalia Bellantoni: Da, de asemenea, avem un mic Bed & Breakfast unde poposesc nenumarati italiani cu scop de afaceri sau de divertisment in Romania.

De asemenea avem si un loc de joaca pentru copii unde se pot juca copii clientilor impreuna cu copii nostri. Nu este playground cu baby sitter, ci este o camera de copii, de fapt doua camere unde parintii se joaca cu proprii copii. De asemenea, noi pregatim si masa de pranz pentru scoala italiana Aldo Moro.

Restocracy: Este adevarat ca totul este adus din Sicilia?

Amalia Bellantoni: Localul nostru foloseste ingrediente aduse direct din Sicilia pe cont propriu de la sare, zahar, multiple tipuri de faina, iar ulei de masline si  maslinele, rosiile uscate, portocalele, lamaile plus alte specialitati siciliane, care sunt cultivate de catre sora si cumnatul sotului. De asemenea, gradina noastra de vara este compuse din obiecte de artizanat sicilian: amfore, cactusi, mesele sunt din piatra lavica pictata; in interiorul restaurantului vopseaua de pe pereti si tot mobilierul (inclusiv articolele decorative) au fost facute de catre „muncitori” din Sicilia, frati si nepoti membri ai familiei noastre din Sicilia, cenusa vulcanica si pietrele fiind din lava vulcanului Etna. Pe scurt suntem Little Sicily la Bucuresti.

Restocracy: Care este produsul cel mai comandat de catre clientii Dumneavoastra?

Amalia Bellantoni: Foarte multi clienti vin pentru a gusta pizza noastra. Noi suntem specializati in paste, peste si fructe de mare proaspete. Evident nu mai e nevoie sa mentionam cannolo siciliano, cassata siciliana, arancino siciliano si limonda siciliana.Belli Siciliani

Restocracy: Ce planuri de viitor aveti? Doriti o extindere a activitatii? Poate inca un spatiu in Bucuresti, sau in alt oras?

Amalia Bellantoni: Avem in plan deschiderea pentru public a cramei de vinuri unde sa se poata degusta un antipasto siciliano si o sticla de vin bun sicilian, dar si finalizarea magazinului cu produse semipreparate siciliane. Nu avem intentia de a deschide un alt punct de lucru pentru ca ar insemna sa ne clonam.

Restocracy: De ce credeti ca sunt atat de preferate localurile cu specific italian? Ce ofera ele in plus fata de celelalte?

Amalia Bellantoni: Locatia noastra, noi de fapt, fiind specific sicilian, chiar ea face diferenta! Atrage  prin simplicitatea bucatariei si autenticitatea gustului… si atmosfera de casa si de familie.

Un meniu de 100 pagini demn de un „Bucatar Ambasador al Siciliei in Lume”

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai familiei siciliane Bellantoni in principal din bucatarul Domenico Bellantoni si sotia lui Amalia Bellantoni, premiati de catre Regione S...

Domenico Bellantoni

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific Sicilian, situata pe strada Matasari din Capitala. Domenico este si Cheful localului,...

Belli Siciliani

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpatici M-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Belli Siciliani, cu o...

Data actualizarii: 02/03/2018

  • Stefan :

    Pe Restograf le-ati facut doua recenzii mai degraba negative, aici vad ca-i aprecati.
    Am fost si eu si regret. Desi facusem rezervare pt o masa afara, cand am ajuns era intr-adevar o masa libera, insa probabil din intamplare deoarece era plina de farfurii, resturi de mancare, semn ca de-abia fusese eliberata. Curatarea mesei a avut loc in 3 secunde, cu un servetel uscat. In mod normal, tinand cont era vb de o masa lucioasa, cu resturi de mancare pe ea, ar fi trebuit sa foloseasca un pulverizator pt igienizare. Imi pare si acum rau ca nu am plecat in acel moment. Langa masa era un chepeng spre un subsol, de unde venea un usor miros de hoit.
    Pizza a fost mai degraba proasta, cu un blat ciudat, parca necopt destul.
    Poate ca un astfel de loc are o oarecare poezie in Sicilia, pe malul marii, insa aici, in mahalaua Matasariului(o parte din strada e inca mahala), din punctul meu de vedere,pare dubios.
    Nu mai vorbesc de bucataria ce da in stada si de mirosurile de acolo….

    • George Butunoiu :

      Da, asa este! Am scris si eu cam acelasi lucru despre ambianta (mai ales despre ce e la subsol), daca citesti textul pana la capat. Cat priveste mancarea, fluctuatia e foarte mare, intr-adevar! Am mancat si prost, si bine, si foarte bine. Acum ma cunosc si imi dau mancarea despe care si ei stiu ca e cea mai buna, asa ca e foarte probabil ca altii sa nu manance la fel de bine ca mine, cand ajung acolo. Insa asta e valabil cam peste tot, si nu am ce sa fac, nu pot sa-mi pun o barba falsa si sa-mi schimb vocea (unii ma recunosc deja de la telefon). Prin urmare, daca ar scrie toata lumea ce experiente are la restaurante, asa cum ai facut-o tu, imaginea devine mai clara si mai obiectiva. GB

  • constanta :

    buongiorno
    Cantante professionista genere musicale italiano,expierenza quarantennale,se sieti interessati contattatemi al nr,0039.3495462185.Generi musica anni 60, 70,80..bravissimo imitatore dei cantanti JIglesias, A.Celentano, Aznavour ed altri., GRAZIE

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.