Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romane...

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

2 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

1 comentarii

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftSotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific Sicilian, situata pe strada Matasari din Capitala. Domenico este si Cheful localului, in timp ce Amalia se ocupa de partea de management.

Povestea localului a inceput odata cu venirea lui Domenico (si a fratilor sai) in Romania, aici unde acesta s-a si stabilit si a deschis acest local specific sicilian, in care totul este adus din Sicilia, pana si vopseaua de pe ziduri.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Domenico Bellantoni: Tot ce stiu am invatat de la parintii,fratii si surorile mai mari, provendind dintr-o familie cu 6 frati.Restocracy - Topul Mancarurilor 2018, festivitatea de premiere (19.04.2018) la Isoletta

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Domenico Bellantoni: Cine gateste cu daruire si pasiune este deja un mare bucatar.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Domenico Bellantoni: Carnea de cal este preferata familiei noastre.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Domenico Bellantoni: Peste spada, fructe de mare si calamar la gratar.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Domenico Bellantoni: Vinete si zucchini siciliane evident, pentru ca textura este diferita.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Domenico Bellantoni: Sammurigghiu, care este un sos cu ulei de masline si lamai siciliane, si il utilizez la majoritatea preparatelor.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Domenico Bellantoni: Cofetaria este prin excelenta siciliana, iar un „Bucatar Ambasador al Siciliei in Lume”, asa cum am fost nominalizat de Regione Siciliana, trebuie sa prepare Cannolo siciliano si Cassata siciliana – regele si regina dulciurilor siciliane.

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant?

Chef Domenico Bellantoni: Pestele si fructele proaspate siciliane sunt specialitatea restaurantului nostru.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Domenico Bellantoni: Familia noastra este toata de bucatari, pana si cel mai mic fiu al meu de 4 ani isi face singur pizza.Restocracy - Topul Mancarurilor 2018, festivitatea de premiere (19.04.2018) la Isoletta

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Domenico Bellantoni: Cea mai buna bucatarie este cea mediteraneana, evident!

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Domenico Bellantoni: Nimic special.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Domenico Bellantoni: Cammelo, varul meu sicilian, care ne trimite legumele, fructele si toate cele necesare pentru bucatarie.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Domenico Bellantoni: In zilele noastre internetul gestioneaza tot.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Domenico Bellantoni: Secretul unei bucatarii sanatoase sunt ingredientele si produsele proaspete. Noi aducem toate ingredientele din Sicilia, iar toate branzeturile le producem noi la fabrica noastra de mozzarella.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Pasta and Risotto

Chef Domenico Bellantoni: Un mare bucatar este de fapt un servitor umil care iti satisface papilele gustative.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Domenico Bellantoni: Tot personalul face parte din familie, deci toata lumea se pliaza in functie de nevoie. Am inceput un proiect nou cu o fabrica de mozzarella si produse lactate proaspete si maturate in Bucuresti unde folosim laptele romanesc, dar mana de lucru si celelalte ingrediente din Italia.

Martisoare dulci la Belli Siciliani

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni "Bucatarul Ambasador al Siciliei in Lume" si Chef al restaurantului Belli Siciliani, pregateste martisoare dulci pentru 1 martie a...

Un meniu de 100 pagini demn de un „Bucatar Ambasador al Siciliei in Lume”

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai familiei siciliane Bellantoni in principal din bucatarul Domenico Bellantoni si sotia lui Amalia Bellantoni, premiati de catre Regione S...

Amalia Bellantoni, proprietar & manager Belli Siciliani

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific sicilian (asa cum o spune si numele sau) situata pe strada Matasari din Capitala. Totodata, ...

Belli Siciliani

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpatici M-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Belli Siciliani, cu o...

Data actualizarii: 08/05/2018

  • Boemi Tindaro :

    Un grande chef con un grande staff = grande ristorante ,complimenti evviva la Sicilia