Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

438 vizite

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

4519 vizite

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

2207 vizite

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

4388 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

1006 vizite

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

927 vizite

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

1663 vizite

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

644 vizite

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

1263 vizite

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

518 vizite

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

1911 vizite

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

1807 vizite

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

2618 vizite

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

2113 vizite

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

2303 vizite

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

595 vizite

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

400 vizite

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

400 vizite

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

1488 vizite

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

722 vizite

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

470 vizite

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

538 vizite

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

377 vizite

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

1368 vizite

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

838 vizite
Afiseaza
vizualizari

Sectiune finantata de ExpressoftSotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific Sicilian, situata pe strada Matasari din Capitala. Domenico este si Cheful localului, in timp ce Amalia se ocupa de partea de management.

Povestea localului a inceput odata cu venirea lui Domenico (si a fratilor sai) in Romania, aici unde acesta s-a si stabilit si a deschis acest local specific sicilian, in care totul este adus din Sicilia, pana si vopseaua de pe ziduri.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Domenico Bellantoni: Tot ce stiu am invatat de la parintii,fratii si surorile mai mari, provendind dintr-o familie cu 6 frati.Restocracy - Topul Mancarurilor 2018, festivitatea de premiere (19.04.2018) la Isoletta

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Domenico Bellantoni: Cine gateste cu daruire si pasiune este deja un mare bucatar.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Domenico Bellantoni: Carnea de cal este preferata familiei noastre.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Domenico Bellantoni: Peste spada, fructe de mare si calamar la gratar.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Domenico Bellantoni: Vinete si zucchini siciliane evident, pentru ca textura este diferita.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Domenico Bellantoni: Sammurigghiu, care este un sos cu ulei de masline si lamai siciliane, si il utilizez la majoritatea preparatelor.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Domenico Bellantoni: Cofetaria este prin excelenta siciliana, iar un „Bucatar Ambasador al Siciliei in Lume”, asa cum am fost nominalizat de Regione Siciliana, trebuie sa prepare Cannolo siciliano si Cassata siciliana – regele si regina dulciurilor siciliane.

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant?

Chef Domenico Bellantoni: Pestele si fructele proaspate siciliane sunt specialitatea restaurantului nostru.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Domenico Bellantoni: Familia noastra este toata de bucatari, pana si cel mai mic fiu al meu de 4 ani isi face singur pizza.Restocracy - Topul Mancarurilor 2018, festivitatea de premiere (19.04.2018) la Isoletta

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Domenico Bellantoni: Cea mai buna bucatarie este cea mediteraneana, evident!

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Domenico Bellantoni: Nimic special.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Domenico Bellantoni: Cammelo, varul meu sicilian, care ne trimite legumele, fructele si toate cele necesare pentru bucatarie.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Domenico Bellantoni: In zilele noastre internetul gestioneaza tot.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Domenico Bellantoni: Secretul unei bucatarii sanatoase sunt ingredientele si produsele proaspete. Noi aducem toate ingredientele din Sicilia, iar toate branzeturile le producem noi la fabrica noastra de mozzarella.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Pasta and Risotto

Chef Domenico Bellantoni: Un mare bucatar este de fapt un servitor umil care iti satisface papilele gustative.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Domenico Bellantoni: Tot personalul face parte din familie, deci toata lumea se pliaza in functie de nevoie. Am inceput un proiect nou cu o fabrica de mozzarella si produse lactate proaspete si maturate in Bucuresti unde folosim laptele romanesc, dar mana de lucru si celelalte ingrediente din Italia.

Martisoare dulci la Belli Siciliani

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni "Bucatarul Ambasador al Siciliei in Lume" si Chef al restaurantului Belli Siciliani, pregateste martisoare dulci pentru 1 martie a...

Un meniu de 100 pagini demn de un „Bucatar Ambasador al Siciliei in Lume”

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai familiei siciliane Bellantoni in principal din bucatarul Domenico Bellantoni si sotia lui Amalia Bellantoni, premiati de catre Regione S...

Amalia Bellantoni, proprietar & manager Belli Siciliani

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific sicilian (asa cum o spune si numele sau) situata pe strada Matasari din Capitala. Totodata, ...

Belli Siciliani

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpatici M-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Belli Siciliani, cu o...

Data actualizarii: 08/05/2018

  • Boemi Tindaro :

    Un grande chef con un grande staff = grande ristorante ,complimenti evviva la Sicilia