Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Reducere Early Bird de 15% până la 31 octombrie Crăciunul și Anul...

Degustare de vinuri, specialități cu trufe, paste și povești

HORECA SCHOOL - 10 ANI ANIVERSARI 14 OCTOMBRIE ZIUA PORTILOR DESCHISE...

Revelionul 2020: Petreceri grandioase si preturi pentru toate buzunare...

Domeniul Catleya, situat în regiunea Corcova din România, are un tre...

MENIU REVELION 2020 Gustare Rece: Mix de mezeluri romanesti ( salam ...

Afaceri in centrul Bucurestiului: Business Center The President s-a d...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

RO-Wine va prezenta in avanpremiera vinurile anului viitor la Harvest ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri de la crama ...

SLOW COFFEE FESTIVAL  ediția I,  marca Artisan Coffee Equipment ...

Peste 11.000 de vizitatori și aproximativ 44.000 de pahare de vin con...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

Villa Vinea a inregistrat, in prima jumatate a anului 2019, o crestere...

Programul educational de combatere a sedentarismului, Sanatate prin Aq...

Sau mai bine zis cheama inapoi cu picioarele pe pamant conceptul care ...

Licitatie la marea piata de peste din port in Villajoiosa, comunitatea...

La Bottega del Tartufo organizeaza joi, 12 septembrie 2019, incepand c...

Îndrăgitele preparate infuzate cu alcool revin în prim plan la rest...

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională În ace...

Artiști renumiți din Republica Moldova și România vor urca pe scen...

Nabu, locul unde se adună programatorii, pentru a savura cei mai deli...

Gusturi exotice, petrecere cubaneză și armonii muzicale Evenimentel...

Asociatia Romana pentru Educatie in Alergii continua actiunile de comu...

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

Afiseaza

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai familiei siciliane Bellantoni in principal din bucatarul Domenico Bellantoni si sotia lui Amalia Bellantoni, premiati de catre Regione Siciliana ca „Bucatari Ambasadori ai Siciliei in Lume” la Expo Milano in 2015.
Povestea lor este simpla:

Amalia Bellantoni, absolventa a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine de la Universitatea din Bucuresti si fosta stewardessa, a scris meniul restaurantului, iar Domenico, bucatar ce a mostenit acesta meserie de la familia sa din Sicilia, pregateste toate cele aproape 100 de pagini din meniu.

Explicatia este ca Amalia Bellantoni, de formatie filolog, a colectionat de-a lungul anilor carti de bucate mai vechi si mai noi din bucataria siciliana si s-a apucat sa le adune intr-un meniu asemanator unei carti de bucate veritabile tradus in 5 limbi (italiana, franceza, germana, engleza si romana), cu titlurile in dialectul sicilian.

Toata lumea se intreba cum este posibil sa pregatesti 100 de pagini de produse? Raspunsul este ca totul se pregateste pe moment de la fierberea tipului de paste dorit, taiere legumelor etc. fapt ce iti da posibilitatea de a avea o multitudine de combinatii culinare.
Totul se pregateste pe moment chiar si supele.

Cat despre traditia culinara, raspunsul chef-ul Domenico Bellantoni este graitor: „Bucataria siciliana este o carte nescrisa transmisa din generatie in generatie pe care trebuie sa o traiesti pentru a o putea transmite mai departe”. (Comunicat de presa – iunie 2018)

Domenico Bellantoni

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific Sicilian, situata pe strada Matasari din Capitala. Domenico este si Cheful localului,...

Amalia Bellantoni, proprietar & manager Belli Siciliani

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific sicilian (asa cum o spune si numele sau) situata pe strada Matasari din Capitala. Totodata, ...

Belli Siciliani

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpatici M-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Belli Siciliani, cu o...

Data actualizarii: 15/06/2018

  • Client1 :

    Un meniu demn de o revizie pentru ca este plin de greseli