Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Afiseaza

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni „Bucatarul Ambasador al Siciliei in Lume” si Chef al restaurantului Belli Siciliani, pregateste martisoare dulci pentru 1 martie adaptand renumitul Cannolo Siciliano, „Regele” dulciurilor siciliane, la traditiile noastre romanesti.

Cojile, de culoarea rosie dintr-un aluat ce se aseamana cu minciunele bunicii cu aroma de capsuni, se rasucesc pe niste mini rulouri din metal ce se introduc intr-o baie de ulei. Se vor lasa la scurs si la uscat pentru a putea fi ulterior umplute. Se pregatesc cu ceva timp inainte de 1 martie, ca si martisoarele clasice.

Cojile sunt apoi umplute cu ricotta proaspata, produsa de sotul ei (Domenico Bellantoni) la fabrica proprie de branzeturi italienesti de langa Bucuresti „Casa della Mozzarella”, din lapte romanesc, insa celelalte ingrediente, mana de lucru, retele si aparatura fiind siciliene. Fabrica „Casa della Mozzarella” produce totul natural, zilnic, fara conservanti, printre alte produse regasind: burrata, fior di latte, provola, scamorza, ciliegino. Ricotta produsa pentru cannoli sicilieni martisor contine numai zahar si capsuni. Aceasta combinatie de ricotta si capsuni este unica si se face numai cu aceasta ocazie de 1 Martie.

Spor la impartit martisoare! (Comunicat de presa – Februarie 2019)

Domenico Bellantoni

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific Sicilian, situata pe strada Matasari din Capitala. Domenico este si Cheful localului,...

Belli Siciliani

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpatici M-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Belli Siciliani, cu o...

Data actualizarii: 27/02/2019