Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34141 vizite 5 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49867 vizite

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5349 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9678 vizite

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4995 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3451 vizite

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

12 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4978 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35213 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19886 vizite 2 comentarii

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de do...

5365 vizite 2 comentarii

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

8358 vizite

Restaurantele din Galeria Comerciala Feeria si celelalte din Baneasa ...

6505 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3837 vizite

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

2252 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5666 vizite

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutuluiCine ...

2699 vizite

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7316 vizite

Biutiful Downtown, unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din ...

7778 vizite

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

5276 vizite 1 comentarii

Bucharest Business Park este un complex de birouri unde am gasit doua...

1552 vizite

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1540 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

28598 vizite 12 comentarii

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epocaCei ca...

3364 vizite

Carnivale Food Market, cel mai spectaculos fast-food pe care l-am vazu...

9838 vizite

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucu...

15120 vizite 6 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29769 vizite 3 comentarii

La numai 6 km de DN1 in apropierea localitatii Tancabesti ( DN1 la km ...

1210 vizite

Champagne & More Lounge este un bistrou cu meniu gourmet (fine din...

14 vizite

Chefs Experience este un restaurant cu specific international, situat ...

650 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8747 vizite 1 comentarii

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

3769 vizite

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2550 vizite

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10236 vizite

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

8665 vizite 1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

20903 vizite

El Capitan este o terasa pe ponton pe lacul Snagov, deschisa numai in ...

3252 vizite

Fratelli (Herastrau) este un restaurant cu specific international situ...

866 vizite

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

3421 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7923 vizite

Kang este un restaurant situat pe strada Ficusului, nr. 44A din Sector...

491 vizite

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14242 vizite 3 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7843 vizite

Lido's Brasserie - Minunea inmultirii pestilor...S-a redeschis...

7278 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

9832 vizite

Luna Lounge este un restaurant cu specific international, situat pe So...

8 vizite

Mandarin – Asian Restaurant este locul ideal pentru descoperirea de ...

1178 vizite

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph CollectionSe tot vor...

9527 vizite

Medusa este un restaurant mediteranean situat in sectorul 1 din Bucure...

10 vizite

Naan Project - Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantulu...

6676 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Avalon – Se vede unde pune Ashlie Dias mana

Am fost la Avalon de doua ori saptamana aceasta, prima data dupa ce le-a venit noul chef, indianul Ashlie Dias (cel din poza) si a schimbat meniul. Il au scris numai in engleza, de nu am inteles prea bine ce mancam, nu stiu nici in romaneste numele tuturor produselor si ingredientelor dintr-o bucatarie, daramite intr-o limba straina…

Noul meniu facut de Ashlie Dias e echilibrat, cate putin din toate, bine facut si cu accente de originalitate, desi nu prea multe. Au si cate un fel vegetarian, de la antreu pana la desert.

De data asta am avut si recomandari, asa ca am nimerit mancarurile mai bune, nu ca data trecuta, cand nu au avut chef sa ne recomande ceva, sau poate ca nici nu prea aveau ce. Am luat un tartar de ton, care lui Gabriel Iovu i s-a parut foarte bun, mie ceva mai putin, pentru ca eu prefer mai multe ingrediente in amestec, nu doar carne goala, fie ea si proaspata si buna. Pastele de casa au fost foarte bune, somonul foarte bun, de asemenea, cu o crusta crocanta pe care chiar am mancat-o cu placere, nu am dat-o deoparte, ca de obicei. Si legumele bune si bine facute.

Un fel de terci de alac (Organic spelt risotto, with asparagus and mushrooms in meniu) a fost excelent, facut cu lapte de migdale, daca am retinut eu bine ce mi-a spus Ashlie Dias. Tartarul de vita afumata a fost foarte bun, mai ales ca acum mi-a pus ingredientele separat, inclusiv ceapa, si le-am pus eu pe toate; supa de peste a fost buna, insa mie nu mi s-a parut ca e chiar pe masura mandriei lui Ashlie pentru ea, iar bibanul cu legume iarasi, foarte bun, cu aceeasi crusta crocanta, secretul fiind grisul de calitate si tigaia de fonta, dupa cum mi-a spus Ashlie Dias. Si legumele bune si bine facute, ca in bucatariile fine, iar surpriza a fost sosul de corcoduse, o inventie a lui Ashlie Dias, despre care nu mi-am inchipuit ca poate sa fie atat de bun si ca are un loc in gastronomia fina. Cafeaua foarte buna, de asemenea.

Serviciul foarte bun, cu multi chelneri, suplimentat si de faptul ca ma cunosteau si ca mai erau foarte putini alti clienti in tot restaurantul care sa le distraga atentia.

Preturile din noul meniu par rezonabile pentru o astfel de mancare cum stie Ashlie Dias sa faca. Daca va avea succes si va reusi sa umple Avalonul doar cu marele lui talent du chef de bucatarii mari, mai ramane de vazut… (GB & Gabriel Iovu – decembrie 2017)

O simpla anexa a centrului de conferinte, o cantina a acestuia mai degraba…

Avalon e unul dintre cele doua restaurante ale hotelului Sheraton, pe langa Benihana. Impart si acelasi spatiu, de fapt, pentru ca au impreuna un salon foarte mare la etajul I al hotelului, cam o treime pentru Benihana, mai in spate, si doua pentru Avalon.

Spatiul e intunecos, cred ca au ferestre pe o singura latura, daca imi amintesc eu bine. Benihana e bine amenajat, are un concept clar, insa Avalon e cu totul impersonal, nici macar decoruri nu are, arata ca o sala oarecare, daca nu ai vedea mese acolo l-ai putea lua drept orice altceva.

Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok, cel nou, Ashlie Dias, venit de cateva saptamani, inca nu a reusit sa schimbe mare lucru. E bucatarie internationala, destul de clasica, fara ceva iesit din comun. Mancarea e buna, insa nu intr-atat incat sa vrei sa vii de departe, sa stai intr-un loc gol si apasator, si sa mai si platesti mult pe deasupra.

Au si un meniu de tip bufet, ultima data cand am fost la ei asta am luat, insa a fost destul de banal, in mare parte, cu un somon cu sos teriyaki bun si cu o ceafa de porc proasta, de a ramas in farfurie.

In Avalon sunt oameni doar cand au evenimente in salile de conferinta, vin la un lunch rapid si simplu la Avalon. Si mai vin si grupurile din hotel, care au mese la comun, dar si cu ei e la fel ca si cu ceilalti.

Serviciul foarte bun, asa cum e la aproape toate hotelurile de lux, au un serviciu de recrutare bun, stiu sa evalueze repede cine are reflexul de client service si cine nu. Preturile sunt mari, justificate doar de faptul ca si la celelalte hoteluri de luc sunt mari.

Mi-e greu sa-mi imaginez vreo solutie rezonabila care ar face Avalonul sa mearga bine. Din cate stiu eu, doar la inceput, acum multi ani, au avut clienti, pentru ca si oferta de pe piata bucuresteana era semnificativ mai mica, insa s-a golit si asa a ramas. Si sper ca s-au resemnat cu asta, sa nu-si faca planuri cu el, sa-l pastreze ca o simpla anexa la salile de conferinta.

L-am pus acum in Lista Restocracy, pentru ca suntem la inceput si nu e completa, insa nu cred ca va rezista pana la capat aici… (GB – iunie 2017)

Ashlie Dias, executive chef al Hotelului Sheraton Bucuresti

Benihana, restaurantul japonez de la hotelul Sheraton din Bucuresti

Brunch Deluxe la Sheraton in regia lui Ashlie Dias

O experienta de 5 stele!Restaurantele Benihana si Avalon, impreuna cu Centro Cakes, din cadrul Hotelului Sheraton din Capitala, au gazduit, duminica, 10 decembrie 2017, intr-o atmosfera selecta si...

Ilie Risnoveanu

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Economice din Brasov si are o experienta profesionala extrem de relevanta, activand de peste 23 de ani in industria ospitalitatii, mai ...

Ashlie Dias

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capitala. Cu peste 18 ani de experienta ca Executive Chef, Ashlie Dias este unul dintre cei mai importanti chefi care activeaza in tara n...

Benihana

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocraticBenihana e cel mai cunoscut restaurant japonez din Bucuresti, cel mai mare, mai complex, cel mai sofisticat, e un adevarat...

Data actualizarii: 05/08/2025

Avalon  - Calea Dorobantilor, nr. 5-7 (Hotel Sheraton)

  • Elena :

    La începutul articolului spui „Noul meniu facut de Ashlie Dias” iar spre final „Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok”. La ce meniuri te referi? Bufet, a la carte?

    • George Butunoiu :

      Sunt doua texte diferite, scrise unul dupa celalalt, la date diferite (decembrie, respectiv iunie), asa cum e si mentionat acolo… GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close