Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatiiCei doi copii din poza ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobraAperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?De la Aqua am pastrat o a...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin!M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Avido, locul in care te simti bine primitM-am intors la fetele de ...

Bistrou cantina corporatistaBacania Veche din cartierul de afaceri...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Bake a Coffee e o cafenea mica pe strada Polona, aproape de intersecti...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Cantina pentru corporatistiBenedict Bistro e un restaurant destul ...

Una din marile berarii ale BucurestiuluiBeraria Germana Bucuresti ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bunBiBO Restaura...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!Am ajun...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu insea...

Bistrou cu motociclisti frumosiPutini stiu acum cine a fost Mobra,...

Bistro Mangerie este un bistrou cu bucatarie frantuzeasca, situat pe s...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de capMi-a pla...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Boema austera scandinava in MatasariBITE e un restaurant constru...

Blid – locanta romaneasca experiment de gastronomie etnica al lui Co...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autenticBlue Margar...

Una dintre marile curti din spate ale BucurestiuluiBlueberry Garde...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartierMarea casa din celeb...

Secvente dintr-un film de artaNu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

Afiseaza

Una din marile berarii ale Bucurestiului

Beraria Germana Bucuresti e fosta Berarie Germana Bragadiru, deschisa acum vreo 5 ani intr-un spatiu care a fost al fostei Fabrici de Bere Rahova, botezata astfel de comunisti ca sa se uite numele Bragadiru, constructorul si proprietarul fabricii, acum vreo suta de ani. Probabil ca au vreun conflict cu detinatorii numelui Bragadiru de au fost nevoiti sa schimbe numele, pentru ca alt motiv mi-e greu sa-mi imaginez. Pe site, insa, vorbesc in continuare despre Beraria Bragadiru, asa ca poate adevarul o fi in alta parte.

Cred ca inainte a fost acolo o crama, sau chiar o berarie, pentru ca locul pare construit special pentru asa ceva. E o cladire destul de mare, dar singura sala pentru public e cea din pivnita, o pivnita mare, lunga, cu bolta, in care au pus mese pe doua niveluri suprapuse. In spate au o scena de spectacole. Locul e foarte bine amenajat pentru o berarie, cu mobilier si decoruri specifice clasice, de inceput de secol trecut, sau chiar de secol al XIX-lea. M-au lasat sa fac poze, asa ca m-au scutit de o descriere pe care oricum nu as fi reusit sa o fac in cuvinte.

Si gradina e mare, au facut o terasa cu multe compartimente, unele acoperite cu pergole de lemn. Au diverse configuratii de mese, inclusiv unele mari, la comun, pentru grupuri mai numeroase. Au cativa copaci mari, si au completat decorurile cu plante, jumatate naturale, jumatate de plastic. Pare cam neingrijita cum trebuie terasa, daca te uiti mai atent, si nu i-ar strica si un maturat in plus. Insa e o terasa mare, uneori se aduna multi oameni acolo, si e foarte greu sa faci un asemenea loc sa semene cu marile gradini ale restaurantelor din Herastrau, de pilda. Nu aveau niciun ventilator sau alta instalatie de racorire, desi eram in ultima zi din iulie. Poate ca au facut-o intentionat, ca sa te racoresti doar cu bere, mai stii…

Beraria Germana Bucuresti are un parteneriat cu Heineken, vezi reclamele lor peste tot, unele chiar foarte ingenioase si creative, sub forma de butoaie si instalatii de bere, altele luminoase. Presupun ca au si exclusivitate.

Meniul de la Beraria Germana Bucuresti nu e chiar atat de german pe cat s-ar putea crede, are si cateva feluri din bucataria romaneasca si unele mai greu de pozitionat, insa poate sa fie considerata o berarie germana, totusi. Bucataria germana e si asa destul de rudimentara si saraca, nu are multe feluri de mancare, insa cei de la Beraria Germana Bucuresti le-au sarit pe cateva dintre cele „importante”: taiteii cu ceapa, galustile de cartofi cu sos si inca vreo cateva. Insa pe cele de baza le au: ciolanul de porc, cartofii cu ceapa, carnatii de multe feluri, inclusiv pe cei fierti si pe cei cu cascaval, printre care au strecurat si plescoii.

Noi am luat ciolanul de porc afumat, care era cam nefacut in interior, de la fierbere insuficienta, probabil, apoi carnati cu cascaval, care nu au fost chiar atat de buni pe cat ar fi trebuit sa fie, o varza buna, o iahnie de fasole asa si asa, cartofi nemtesti cam tari, facuti si ei insuficient, se pare, si cativa mici, care au fost buni.

Serviciul a fost bun, in general, insa foarte lent. Ne-au tinut aproape doua ceasuri pentru cele cateva mancaruri despre care am zis. Au numai chelneri, nu e nicio fata pe acolo. Vlajgani toti, niciunul nu parea sa aiba mai putin de 30 de ani, parca ii culesese cineva de la o echipa de rugby. Cel care s-a ocupat de noi era cel mai solid din toti, dar parea si cel mai simpatic. Surprinzatoare au fost vesela si tacamurile. Poate si pentru ca mesele erau destul de inguste, ne-au dat niste farfurii mici, in care nu puteai pune mare lucru, iar pentru varza, fasole si cartofii germani, care erau la comun, au pus lingurite in loc de linguri!

Preturile sunt rezonabile la Beraria Germana Bucuresti, mai mici decat in centru, poti manca pe saturate si bea bere multa si buna pentru mai putin de 200 de lei in doi, poate chiar si sub 150 de lei. Clienti destui si care continuau sa vina, din cei care nu par sa aiba ore fixe de masa.

Beraria Germana Bucuresti e o berarie, te duci acolo ca sa bei bere, in primul rand, nu pentru cine stie ce experiente culinare, pe care foarte rar le gasesti intr-un restaurant german, oricum. Berea e multa, buna si ieftina, asa ca Beraria Germana Bucuresti trebuie privita drept ceea ce spune numele ca este, nu trebuie supralicitat cu mancarea. Si, din ce am auzit, au si tot felul de spectacole si petreceri legate de evenimntele sportive, asa ca e un loc de adunare cu prietenii, de atmosfera. Pentru cei carora mersul al berarie e unul dintre lucrurile importante in viata, Beraria Germana Bucuresti e un loc de neocolit, deci. (GB – iulie 2017)

Terasa Berariei Germane Bucuresti

Beraria Germana Bucuresti, un restaurant kid-friendly

Cei de la Beraria Germana Bucuresti au un loc de joaca pentru copii, amenajat in spate, langa un tomberon pe care ar putea sa-l izoleze si ei mai bine, dupa un paravan. Sunt cateva instalatii, cele din poze, apreciate de catre copii, care tot trageau acolo si pareau foarte incantati, le foloseau de zor. Sunt in raza vizuala a parintilor, care pot sta la mesele din apropiere. Nu am vazut in meniu mancaruri speciale pentru copii. (GB – iulie 2017)

Costelaria (Rahova)

Aleea CoastelorNu am mai intrat in restaurantele de la Palatul Bragadiru de cativa ani, si am gasit schimbari destul de mari acolo. Dintre cele patru sau cinci restaurante care fusesera la inceput...

Data actualizarii: 15/11/2019

Beraria Germana Bucuresti  - Calea Rahovei, nr. 157 A (Palatul Bragadiru)

  • Venentin :

    Un loc foarte frumos cu mâncare foarte bună și cea mai buna bere din oraș m-am simțit minunat.

  • Ionut Grigore :

    În aceasta seara am avut o ieșire cu câțiva colegi din compania în care lucrez. Mâncarea este extrem de gustoasa, berea exceptionala, servirea ireproșabilă( am fost serviți de domnișoară Dorina, un angajat senzational).
    Nota maxima locației, recomand !

  • Jan :

    La Berăria Germană este o afacere de familie și prietenie băgați și copii, în fiecare zi fiecare vine cu câte o idee și se bat cap în cap a doua zi, discuții contradictorii astfel dau peste cap sistemul și staff-ul si se creează haos mare și prea mult stres iar la final clienții au de suferit.
    Administrare foarte proastă.
    Este o locație pe care mulți o evita la angajare plus ca exista neseriozitate din partea conducerii și lipsa de respect atâta față de angajați cât și de clienți la nota de plată.

  • Cristi :

    Servicii foarte slabe, comenzile intarzie foarte mult sau cand ajung sunt gresite iar ospatarii sunt total dezinteresati de ce se intampla in jurul lor.
    Nu recomand!

  • Anonymus :

    Acolo se face frauda…evaziune fiscala la greu si in ziua de azi mai ales la evenimente…si nu numai…

  • TB :

    Domnule ”GB” am lucrat acolo si am vazut cu ochii mei ce se intampla de la salon pana la bucatarie, materiile prime si mancarea depozitate in conditii improprii pur si simplu imi era mila de clientii care mancau acolo mai ales cand erau organizate evenimente in ce fel si in ce conditii erau pregatite preparatele iar atentie mare…notele de plata erau ”umflate” la greu de catre ospatari si culmea ca si conducerea si patronii stiu acest lucru de tot ce se intampla dar nu le pasa.

    • George Butunoiu :

      Multumesc pentru detalii! Nu am cum sa stiu ce se intampla in bucatariile restaurantelor, intr-adevar… GB

  • Cristi :

    Domn Site nou in domeniu…habar nu ai cum se pregateste mancarea la Beraria Germana Bucuresti, nu stii ce oribilitati mananci sa nu mai spun ca clientii sunt umflati la nota…esti novice sau ai fost cumparat

    • George Butunoiu :

      Pai de unde as putea sa stiu cum se pregateste mancarea? Nici la ei si nici la altii nu am de unde sti. Cat despre nota, nu am fost atent, intr-adevar. GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close