Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facutM-am dus ...

16471 vizite 2 comentarii

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevăratBlue Marga...

1387 vizite

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

21609 vizite 1 comentarii

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel...Am revenit dupa un an si ceva...

7874 vizite

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

13043 vizite

Isha, restaurantul indian-nepalez cu chelnerițe adorabileAcolo, l...

2312 vizite 1 comentarii

JW Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea fac...

11073 vizite 1 comentarii

Oktoberfest sau “sarbatoarea lui octombrie” cum spune traducerea a...

931 vizite

Oktoberfest sau “sarbatoarea lui octombrie” cum spune traducerea a...

1059 vizite

Bucătăria Red AngusSalonul American Western Red Angus ...

1318 vizite

Singurul pub din Romania construit dupa adevaratul concept de Irish Pu...

1796 vizite

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

8383 vizite 4 comentarii

Tribes este un restaurant cu specific pan-african, situat in Bucuresti...

11 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevărat

Restaurant sud-american in Bucuresti cu o patroana adorabila

Blue Margarita nu e un restaurant nou. Nouă e doar casa în care sunt acum, parterul blocului nou de pe Povernei, în care a fost mai mulți ani La Cantine de Nicolai.

Cpoiii aceștia care au deschis acest restaurant sud-american în București au o poveste frumoasă, ca un subiect de roman, despre care am mai scris. S-au întâlnit ca studenți silitori la o universitate din nu știu ce țară din Europa. El din America de Sud, ea româncă frumoasă, s-au căsătorit și apoi au venit în România. Cum el era pasionat de gătit și chiar un bucătar foarte bun, și-a scris Chef Dominik Surulo pe uniformă și au deschis un restaurant aici.

Primul Blue Margarita a fost pe Mihail Eminescu, tot la parterul unei clădiri noi, la intersecția cu Viitorului. Acolo i-am întâlnit eu prima dată, mi-a plăcut și de ei și de mâncarea lor. Apoi s-au mutat în Piața Dorobanților, în blocul cu Mario Plaza, și acolo i-a prins pandemia, fără terasă, obligându-i să închidă.

În Povernei au deschis de curând, în primăvara cu pandemie a lui 2021. Au reamenajat puțin salonul și terasa cu câteva decoruri mexicane și sud-americane și i-au dat drumul.

Cât privește meniul, e același despre care am scris și dățile trecute: câteva feluri reprezentative din bucătăriile latino-americane: mexicană, braziliană, argentiniană etc. Mâncăruri tradiționale ale lor, unele ceva mai elaborate, dar și multe relativ simple, populare.

Prețurile sunt rezonabile, ei sunt foarte prietenoși și plăcuți, așa că Blue Margarita e o alegere bună pentru cei din zona. Și cu atât mai mult cu cât partea aceea a centrului vechi aristocratic a Bucureștiului e cam săracă în oferte gastronomice. Sper ca de data aceasta să nu le mai strice nimeni și nimic planurile, chiar aș vrea să le meargă bine și să primească toată aprecierea pe care o merită… (George Butunoiu – iunie 2021)

Bucătăria sud-americană a lui Chef Dominik Surulo

Dominik Surulo, chef Blue Margarita Bucuresti

Salonul și terasa Blue Margarita 

 

Data actualizarii: 12/08/2025

Blue Margarita  - Str. Povernei, nr. 5-7

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close