Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

1 comentarii

Florin Cojocariu gătind în bucătăria de servire din noua sa marchi...

Marchiza Athanor. La Coupteur. a Victoriei și a lui Florin Cojocariu ...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Bulevardul Corneliu Coposu din București, unde se taie cu Hristo Bote...

Barul Marmorosch, din subsolul cu Tezaurul băncii Marmorosch Blank, a...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

Mulți se așteptau să se deschidă mai puține restaurante noi în B...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Am scris despre Lente de pe strada General Praporgescu, care a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Apoi s-au pus pe facut business, si au mai deschis inca doua, Lente din Dionisie Lupu, la Piata Lahovari, si Lente de pe Arcului, Mansarda Lente, cum am vazut ca ii mai spun.

Pe Lente din Dionisie Lupu l-au industrializat, l-au fabricat pana in cel mai mic detaliu, dar macar e bine ca pe Lente din Praporgescu l-au lasat “natur”, asa cu a fost de la inceput.

Nu e nimic rau in asta, piata e foarte avida si toate „boemele” (neo-boema, sau post-boema, mai exact spus) isi au loc pe o piata care va creste foarte mult in urmatorii ani, fara indoiala: si boema artistica, si cea hipster, mai ales, cele corporatiste, artistice, academice, cele ale subculturilor, foarte tare, cea studenteasca si altele care nici nu au aparut inca, acum, cand scriu.

Lente a fost printre deschizatorii de drumuri pe piata boemei bucurestene. Cand au deschis ei, acum mai multi ani, putini intuiau potentialul acestui tip de local. Nici ei nu cred ca stiau unde vor ajunge cand l-au facut. Presupun ca au vrut doar sa aiba un mic bistrou, o cafenea sau o terasa in care sa poata sa stea cu prietenii, sa primeasca musafiri. Conceptul a prins, clientii au inteles ca era natural si cu bune intentii, le-a placut, au revenit si au spus si altora. Iar patronii au inteles si ei repede ce era de inteles. Tot paragraful acesta e din articolul despre Lente din Praporgescu, dar e important sa reamintesc.

Asa ca au trecut la faza urmatoare, la boema bine marketata, calculata, facuta dupa regulile si rigorile marketingului. Brandul exista deja, pasul urmator fiind sa-l intareasca si sa-l multiplice.

Nu stiu care dintre celelalte doua Lenteuri a fost al doilea deschis, dupa Lente din Praporgescu. La Lente din Arcului nu am fost inca, la cel din Dionisie Lupu am ajuns acum si am inteles repede despre ce e vorba.

In afara de brand, Lente din Dionisie Lupu nu are legatura cu Lente din Praporgescu. Desenele si picturile murale, vor spune unii, dar nu poti duce de nas pt toti cu asta. Lente din Dionisie Lupu, aproape de Piata Lahovari, e altceva. Au luat o casa mare, un casoi, mai bine zis, o frumoasa casa boiereasca, cu mai multe niveluri, numeroase odai, niste acareturi extrem de interesante in spatele curtii, nu stiu daca tot ale lor sunt sau daca au facut ceva in ele.

Curtea e frumoasa si ea, au facut o terasa cu tot ce ii trebuie. In spate au o curte cu iarba, si acolo se pot face, iarasi, multe. Bine ca m-au lasat sa fac poze, asta ma scuteste de o descriere pe care oricum nu as fi reusit sa o fac, boema e greu, imposibil de portretizat si explicat.

Incantatoarea chelnerita de la Lente din Dionisie Lupu

Incantatoarea chelnerita de la Lente din Dionisie Lupu

Tinerii si intelectualii patroni de la Lente (sa presupunem si sa le spunem asa) au invatat bine lectia si au facut ce trebuie la Lente din Dionisie Lupu, si rezultatul se vede, pentru ca am vazut multi oameni despre care stiu pentru ce au venit, fiindca nu te-ai astepta sa-i gasesti in localuri cu mancare simpla si ieftina.

Meniul e si el bine facut, mi l-au descris ca „street food”, adica putine feluri de mancare, relativ simple, cu care nu prea poti da gres. Preturi moderate, portii destul de mari, mancare destul de buna pentru ceea ce este, si a nu se compara cu ce nu e cazul a fi masurata.

Despre cat de important este serviviul in construirea unei boeme am scris mereu, si referirile la cat de bine au inteles acest principiu de baza cei de la Lente au fost dese. Ca dovada ca am pus doua chelnerite adorabile de la ei pe lista cu cei mai buni si placuti chelneri. Pe Madalina de la Lente din Praporgescu si pe o faptura incantatoare de la Lente din Dionisie Lupu, pe care am uita sa o intreb cum o cheama. (asta e iarasi o fraza pe care am luat-o cu totul din articolul despre Lente din Praporgescu).

Ca si Animaletto sau localurile boeme de la Palatul Universul, si boema de la Lente din Dionisie Lupu e construita dupa toate regulile si e bine marketata. Si tipul acesta de boema merge foarte bine pe o piata in crestere puternica, la fel ca si cel „natur” din Praporgescu, nu am indoieli in privinta asta. Nu numai ca e loc pentru toate boemele in Bucuresti, ci e chiar o cerere puternica si constanta. Si vom vedea in curand Lenteuri si in alte orase, sunt convins… (GB – august 2017)

Lente (Praporgescu)

Pionierii de pe piata boemei bucurestene Lente de pe strada General Praporgescu a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Dupa care, vazand cum merg lucrurile si ca boema se poate vinde foart...

Pionierii de pe piata boemei bucurestene

Lente de pe strada General Praporgescu a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Dupa care, vazand cum merg lucrurile si ca boema se poate vinde foarte bine daca ai cap sa o intelegi si o buna o...

Lente (Dionisie Lupu – Lahovari)

Boema pe banda rulanta... Am scris despre Lente de pe strada General Praporgescu, care a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Apoi s-au pus pe facut business, si au mai deschis inca doua, ...

Lente (Arcului) – Mansarda Lente

Daca vreti sa dati foc cartierului de la Armeneasca Lente din strada Arcului, sau Mansarda Lente, cum mai este cunoscut(a), e al treilea local, dintre cele pe care le stiu eu pana in acest moment, ...

Data actualizarii: 22/08/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close