Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

13 vizite

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

23 vizite

Niciodata nu am vazut atatea restaurante noi, cate au aparut in ul...

1973 vizite 2 comentarii

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romane...

32 vizite

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

28 vizite

Au deschis un restaurant in padurea Baneasa, chiar vizavi de intra...

344 vizite

Noi, si multi altii, consideram ca in noiembrie 2017 a aparut publ...

163 vizite

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

92 vizite

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

825 vizite

La Bistro Ateneu cu invitatul meu Misu Negritoiu pentru validarea Meni...

91 vizite

La cel mai bun restaurant din Bucuresti dupa clasamentul nostru, Le Bi...

418 vizite

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

50 vizite

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

70 vizite

Inainte era acolo head office-ul interlopilor. Cei mai multi din l...

543 vizite

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

476 vizite

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

1261 vizite

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

527 vizite

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

47 vizite

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

71 vizite

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

637 vizite

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

1498 vizite 2 comentarii

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

510 vizite

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

116 vizite

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

322 vizite

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

703 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Am scris despre Lente de pe strada General Praporgescu, care a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Apoi s-au pus pe facut business, si au mai deschis inca doua, Lente din Dionisie Lupu, la Piata Lahovari, si Lente de pe Arcului, Mansarda Lente, cum am vazut ca ii mai spun.

Pe Lente din Dionisie Lupu l-au industrializat, l-au fabricat pana in cel mai mic detaliu, dar macar e bine ca pe Lente din Praporgescu l-au lasat “natur”, asa cu a fost de la inceput.

Nu e nimic rau in asta, piata e foarte avida si toate „boemele” (neo-boema, sau post-boema, mai exact spus) isi au loc pe o piata care va creste foarte mult in urmatorii ani, fara indoiala: si boema artistica, si cea hipster, mai ales, cele corporatiste, artistice, academice, cele ale subculturilor, foarte tare, cea studenteasca si altele care nici nu au aparut inca, acum, cand scriu.

Lente a fost printre deschizatorii de drumuri pe piata boemei bucurestene. Cand au deschis ei, acum mai multi ani, putini intuiau potentialul acestui tip de local. Nici ei nu cred ca stiau unde vor ajunge cand l-au facut. Presupun ca au vrut doar sa aiba un mic bistrou, o cafenea sau o terasa in care sa poata sa stea cu prietenii, sa primeasca musafiri. Conceptul a prins, clientii au inteles ca era natural si cu bune intentii, le-a placut, au revenit si au spus si altora. Iar patronii au inteles si ei repede ce era de inteles. Tot paragraful acesta e din articolul despre Lente din Praporgescu, dar e important sa reamintesc.

Asa ca au trecut la faza urmatoare, la boema bine marketata, calculata, facuta dupa regulile si rigorile marketingului. Brandul exista deja, pasul urmator fiind sa-l intareasca si sa-l multiplice.

Nu stiu care dintre celelalte doua Lenteuri a fost al doilea deschis, dupa Lente din Praporgescu. La Lente din Arcului nu am fost inca, la cel din Dionisie Lupu am ajuns acum si am inteles repede despre ce e vorba.

In afara de brand, Lente din Dionisie Lupu nu are legatura cu Lente din Praporgescu. Desenele si picturile murale, vor spune unii, dar nu poti duce de nas pt toti cu asta. Lente din Dionisie Lupu, aproape de Piata Lahovari, e altceva. Au luat o casa mare, un casoi, mai bine zis, o frumoasa casa boiereasca, cu mai multe niveluri, numeroase odai, niste acareturi extrem de interesante in spatele curtii, nu stiu daca tot ale lor sunt sau daca au facut ceva in ele.

Curtea e frumoasa si ea, au facut o terasa cu tot ce ii trebuie. In spate au o curte cu iarba, si acolo se pot face, iarasi, multe. Bine ca m-au lasat sa fac poze, asta ma scuteste de o descriere pe care oricum nu as fi reusit sa o fac, boema e greu, imposibil de portretizat si explicat.

Incantatoarea chelnerita de la Lente din Dionisie Lupu

Incantatoarea chelnerita de la Lente din Dionisie Lupu

Tinerii si intelectualii patroni de la Lente (sa presupunem si sa le spunem asa) au invatat bine lectia si au facut ce trebuie la Lente din Dionisie Lupu, si rezultatul se vede, pentru ca am vazut multi oameni despre care stiu pentru ce au venit, fiindca nu te-ai astepta sa-i gasesti in localuri cu mancare simpla si ieftina.

Meniul e si el bine facut, mi l-au descris ca „street food”, adica putine feluri de mancare, relativ simple, cu care nu prea poti da gres. Preturi moderate, portii destul de mari, mancare destul de buna pentru ceea ce este, si a nu se compara cu ce nu e cazul a fi masurata.

Despre cat de important este serviviul in construirea unei boeme am scris mereu, si referirile la cat de bine au inteles acest principiu de baza cei de la Lente au fost dese. Ca dovada ca am pus doua chelnerite adorabile de la ei pe lista cu cei mai buni si placuti chelneri. Pe Madalina de la Lente din Praporgescu si pe o faptura incantatoare de la Lente din Dionisie Lupu, pe care am uita sa o intreb cum o cheama. (asta e iarasi o fraza pe care am luat-o cu totul din articolul despre Lente din Praporgescu).

Ca si Animaletto sau localurile boeme de la Palatul Universul, si boema de la Lente din Dionisie Lupu e construita dupa toate regulile si e bine marketata. Si tipul acesta de boema merge foarte bine pe o piata in crestere puternica, la fel ca si cel „natur” din Praporgescu, nu am indoieli in privinta asta. Nu numai ca e loc pentru toate boemele in Bucuresti, ci e chiar o cerere puternica si constanta. Si vom vedea in curand Lenteuri si in alte orase, sunt convins… (GB – august 2017)

Pionierii de pe piata boemei bucurestene

Lente de pe strada General Praporgescu a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Dupa care, vazand cum merg lucrurile si ca boema se poate vinde foarte bine daca ai cap sa o intelegi si o buna o...

Lente (Praporgescu)

Pionierii de pe piata boemei bucurestene Lente de pe strada General Praporgescu a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Dupa care, vazand cum merg lucrurile si ca boema se poate vinde foart...

Lente (Dionisie Lupu – Lahovari)

Boema pe banda rulanta... Am scris despre Lente de pe strada General Praporgescu, care a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Apoi s-au pus pe facut business, si au mai deschis inca doua, ...

Lente (Arcului) – Mansarda Lente

Daca vreti sa dati foc cartierului de la Armeneasca Lente din strada Arcului, sau Mansarda Lente, cum mai este cunoscut(a), e al treilea local, dintre cele pe care le stiu eu pana in acest moment, ...

Data actualizarii: 22/08/2017