Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

148 vizite

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

17 vizite

Lumea merge la food-court intr-o mult mai mare masura pentru atmosfera...

695 vizite

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

2034 vizite

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

758 vizite

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

141 vizite

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

54 vizite

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

67 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: The Clique, Moon, Naked, The Doc...

3363 vizite 1 comentarii

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

652 vizite

Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, filmul cu Rad...

1118 vizite

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

954 vizite 1 comentarii

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

127 vizite

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

144 vizite

O cina memorabila pregatita pentru Ludmila de Chef Catalin Petresc...

433 vizite

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

178 vizite

Un vin spumant canadian la vanzare pe raft, cu preturi intre 32$ si 43...

361 vizite

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

1100 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele bucurestene: partea a I...

399 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

610 vizite 2 comentarii

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

694 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea a...

820 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea I...

865 vizite

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

440 vizite

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

78 vizite

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

2067 vizite 1 comentarii

O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si...

1033 vizite

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

10559 vizite

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

143 vizite

Restocracy va premia cele mai bune restau...

688 vizite

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

940 vizite 3 comentarii

Restaurantele noi ale Bucurestiului Anul 2018 a avut o piata bucure...

4553 vizite 1 comentarii

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

436 vizite

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

187 vizite 2 comentarii

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

131 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

321 vizite

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

140 vizite

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

46 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

54 vizite

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

251 vizite

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

101 vizite

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

143 vizite

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

2358 vizite 1 comentarii

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

47 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

260 vizite

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

267 vizite

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

80 vizite

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

92 vizite

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

67 vizite

ES Dl Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud in Romania, despre vin...

124 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

222 vizite

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

90 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

610 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

171 vizite

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

124 vizite

Canada si vinurile ei, putini de la noi au avut norocul sa ajunga pana...

287 vizite

ES Dl Felipe Guillermo Alvarez De Toledo, Ambasadorul Argentinei in Ro...

101 vizite

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

3599 vizite

V-am scris in urma cu cateva zile ca tocmai s-a deschis in Piata Flore...

1290 vizite 1 comentarii

ES Dl Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova, despre vinurile...

385 vizite 1 comentarii

ES Dl Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei in Romania, despre vinuril...

173 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1212 vizite

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

426 vizite

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

109 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

135 vizite

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

313 vizite 1 comentarii

Un video-interviu cu ES Dna Tamar Samash, charismatica Ambasadoare a ...

146 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

1028 vizite 3 comentarii

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

1048 vizite

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

101 vizite

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

143 vizite

O faza care m-a surprins, m-a intrigat apoi, si m-a si impresionat, nu...

144 vizite

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

99 vizite

Un video-interviu cu Dl Serge Rameau, cunoscutul si indragitul Consu...

231 vizite

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

2679 vizite 4 comentarii

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

1082 vizite

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

35 vizite

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

1191 vizite 4 comentarii

Un video-interviu cu ES Dl Jose Miguel Menchaca Pinochet, distinsul A...

189 vizite

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

153 vizite

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

95 vizite

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

131 vizite

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

173 vizite

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

385 vizite

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

278 vizite

O masa indiana adevarata si memorabila cu prietenii, pregatita de foar...

694 vizite 1 comentarii

O cina indiana veritabila si memorabila cu prietenii la familia Thangl...

1224 vizite 5 comentarii

O cina memorabila la Ginger Sushi Bar & Lounge cu Familia Ishii: D...

51 vizite

O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec...

840 vizite 1 comentarii

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

234 vizite

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

144 vizite

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

71 vizite

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

612 vizite

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

593 vizite

O intrebare de urgenta actualitate si o mare dilema pentru oamenii...

339 vizite 2 comentarii

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

147 vizite

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

57 vizite

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

40 vizite

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

101 vizite

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

118 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Am scris despre Lente de pe strada General Praporgescu, care a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Apoi s-au pus pe facut business, si au mai deschis inca doua, Lente din Dionisie Lupu, la Piata Lahovari, si Lente de pe Arcului, Mansarda Lente, cum am vazut ca ii mai spun.

Pe Lente din Dionisie Lupu l-au industrializat, l-au fabricat pana in cel mai mic detaliu, dar macar e bine ca pe Lente din Praporgescu l-au lasat “natur”, asa cu a fost de la inceput.

Nu e nimic rau in asta, piata e foarte avida si toate „boemele” (neo-boema, sau post-boema, mai exact spus) isi au loc pe o piata care va creste foarte mult in urmatorii ani, fara indoiala: si boema artistica, si cea hipster, mai ales, cele corporatiste, artistice, academice, cele ale subculturilor, foarte tare, cea studenteasca si altele care nici nu au aparut inca, acum, cand scriu.

Lente a fost printre deschizatorii de drumuri pe piata boemei bucurestene. Cand au deschis ei, acum mai multi ani, putini intuiau potentialul acestui tip de local. Nici ei nu cred ca stiau unde vor ajunge cand l-au facut. Presupun ca au vrut doar sa aiba un mic bistrou, o cafenea sau o terasa in care sa poata sa stea cu prietenii, sa primeasca musafiri. Conceptul a prins, clientii au inteles ca era natural si cu bune intentii, le-a placut, au revenit si au spus si altora. Iar patronii au inteles si ei repede ce era de inteles. Tot paragraful acesta e din articolul despre Lente din Praporgescu, dar e important sa reamintesc.

Asa ca au trecut la faza urmatoare, la boema bine marketata, calculata, facuta dupa regulile si rigorile marketingului. Brandul exista deja, pasul urmator fiind sa-l intareasca si sa-l multiplice.

Nu stiu care dintre celelalte doua Lenteuri a fost al doilea deschis, dupa Lente din Praporgescu. La Lente din Arcului nu am fost inca, la cel din Dionisie Lupu am ajuns acum si am inteles repede despre ce e vorba.

In afara de brand, Lente din Dionisie Lupu nu are legatura cu Lente din Praporgescu. Desenele si picturile murale, vor spune unii, dar nu poti duce de nas pt toti cu asta. Lente din Dionisie Lupu, aproape de Piata Lahovari, e altceva. Au luat o casa mare, un casoi, mai bine zis, o frumoasa casa boiereasca, cu mai multe niveluri, numeroase odai, niste acareturi extrem de interesante in spatele curtii, nu stiu daca tot ale lor sunt sau daca au facut ceva in ele.

Curtea e frumoasa si ea, au facut o terasa cu tot ce ii trebuie. In spate au o curte cu iarba, si acolo se pot face, iarasi, multe. Bine ca m-au lasat sa fac poze, asta ma scuteste de o descriere pe care oricum nu as fi reusit sa o fac, boema e greu, imposibil de portretizat si explicat.

Incantatoarea chelnerita de la Lente din Dionisie Lupu

Incantatoarea chelnerita de la Lente din Dionisie Lupu

Tinerii si intelectualii patroni de la Lente (sa presupunem si sa le spunem asa) au invatat bine lectia si au facut ce trebuie la Lente din Dionisie Lupu, si rezultatul se vede, pentru ca am vazut multi oameni despre care stiu pentru ce au venit, fiindca nu te-ai astepta sa-i gasesti in localuri cu mancare simpla si ieftina.

Meniul e si el bine facut, mi l-au descris ca „street food”, adica putine feluri de mancare, relativ simple, cu care nu prea poti da gres. Preturi moderate, portii destul de mari, mancare destul de buna pentru ceea ce este, si a nu se compara cu ce nu e cazul a fi masurata.

Despre cat de important este serviviul in construirea unei boeme am scris mereu, si referirile la cat de bine au inteles acest principiu de baza cei de la Lente au fost dese. Ca dovada ca am pus doua chelnerite adorabile de la ei pe lista cu cei mai buni si placuti chelneri. Pe Madalina de la Lente din Praporgescu si pe o faptura incantatoare de la Lente din Dionisie Lupu, pe care am uita sa o intreb cum o cheama. (asta e iarasi o fraza pe care am luat-o cu totul din articolul despre Lente din Praporgescu).

Ca si Animaletto sau localurile boeme de la Palatul Universul, si boema de la Lente din Dionisie Lupu e construita dupa toate regulile si e bine marketata. Si tipul acesta de boema merge foarte bine pe o piata in crestere puternica, la fel ca si cel „natur” din Praporgescu, nu am indoieli in privinta asta. Nu numai ca e loc pentru toate boemele in Bucuresti, ci e chiar o cerere puternica si constanta. Si vom vedea in curand Lenteuri si in alte orase, sunt convins… (GB – august 2017)

Pionierii de pe piata boemei bucurestene

Lente de pe strada General Praporgescu a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Dupa care, vazand cum merg lucrurile si ca boema se poate vinde foarte bine daca ai cap sa o intelegi si o buna o...

Lente (Praporgescu)

Pionierii de pe piata boemei bucurestene Lente de pe strada General Praporgescu a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Dupa care, vazand cum merg lucrurile si ca boema se poate vinde foart...

Lente (Dionisie Lupu – Lahovari)

Boema pe banda rulanta... Am scris despre Lente de pe strada General Praporgescu, care a fost primul bistrou deschis de oamenii aceia. Apoi s-au pus pe facut business, si au mai deschis inca doua, ...

Lente (Arcului) – Mansarda Lente

Daca vreti sa dati foc cartierului de la Armeneasca Lente din strada Arcului, sau Mansarda Lente, cum mai este cunoscut(a), e al treilea local, dintre cele pe care le stiu eu pana in acest moment, ...

Data actualizarii: 22/08/2017

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.