Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Afiseaza

Restaurantul Roberto’s din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton din Bucuresti a gazduit duminica, 19 noiembrie 2017, un eveniment select de food & wine pairing, impreuna cu producatorul de vinuri Kvint din Transnistria.

Astfel, in cadrul traditionalului brunch deschis la Hilton, domnul Cristian Grigore, cunoscut somelier, s-a ocupat de recomandarea si asortarea armonioasa a sortimentelor de vinuri Kvint cu alegerile culinare ale invitatilor. (Daniel Catoi – noiembrie 2017)


Despre Kvint

Climat unic, sol fertil, teren deluros in apropierea raului Nistru au creat conditii favorabile pentru cresterea celor mai buni struguri; echipamente moderne, tehnologii avansate, retete originale, traditii antice si munca profesionistilor Kvint – sunt factorii ce permit sa produca bauturi admirabile, care concureaza cu branduri de renume pe plan mondial.

In beciurile Kvint se pastreaza peste 10 milioane de litri de bauturi spirtoase cu varste cuprinse intre 1 si 60 ani. Cu aceasta gama larga de bauturi spirtoase, maesterii se bucura de o libertate si flexibilitate mare in cea ce priveste dezvoltarea de noi branduri.

Anual se produc aproximativ 20 de milioane de sticle de bauturi alcoolice, care includ peste 30 de nume de divinuri cu varsta cuprinsa intre 3-50 ani, vin de masa si de epoca, vodca, gin, lichioruri tari si calvados. Incepand cu anul 2000, productia Kvint este certificata ISO 9001 (BVQI).

Numeroase premii castigate la diverse concursuri internationale si concursuri de degustare au dovedit calitatea premium a produselor Kvint: 3 trofee Super Grand Prix, mai mult de 20 de Grand Prix-uri, si aproximativ 200 de medalii de aur si argint.


Despre Cristian Grigore

Genetic, Cristian Grigore apartine universului vitivinicol din Dealu Mare, fiind nascut la 9 aprilie 1976, in Ploiesti. Prin formare profesionala apartine Italiei. Prin proiectele construite apartine cosmopolitului Bucuresti. Din fiecare loc, Cristian Grigore si-a extras sevele unui profil profesional unic, construindu-si o personalitate puternica. Astfel, putem spune ca, prin vocatie, apartine insa restauratiei, oriunde exista ea.

Cristian Grigore - somelier

Cristian Grigore – somelier

Povestea parcursului sau profesional incepe in 1999, cand a preluat, pana in 2002, ca manager, restaurantul „Dunarea”. Apoi, pana in 2004, a condus restaurantul Cazinoului Plaza din fostul Complex „Marul de Aur”, dupa ce si-a manifestat abilitatile ca sef de sala. In 2004 a aprofundat descoperirea culiselor restaurantului, tot din pozitia de sef de sala, la „Junona” ,din cadrul complexului turistic Fantasy Beach Holiday  Resort.

Apoi, in 2005, a intervenit un moment de cotitura in destinul sau: experienta scolii italiene de somelieri unde a urmat, pana in 2008, cursurile de trei ani ale nobilei si complexei profesii de „cavaler al tass du vin”. Este demn de remarcat ca, la ora actuala, Cristian Grigore este printre foarte putinii somelieri romani care a urmat integral aceasta scoala, absolvita cu diploma. Mai mult, in perioada in care studia someleria, el a si activat ca atare in vinoteca „Casa vinului”, din Bardolino/Verona si in restaurantul „Cellini”, din Florenta.

Reintors in tara, in 2009, a condus pentru scurt timp restaurantul „Providence”, dupa care a fost inclus in echipa restaurantului „Rossetya”, tot ca manager. Aici Cristian Grigore a reusit in scurt timp sa isi etaleze calitatile de „dirijor” al orchestrei de servicii din restauratie. La ora actuala, in urma eforturilor sale, conjugate cu cele ale unui patronat deschis la nou, restaurantul „Rossetya” a devenit un nume de referinta in restauratia bucuresteana. Pentru celelalte locatii din restauratia Capitalei este un model de succes, mai ales in conditiile de criza, iar pentru iubitorii spectacolului gastro-oenologic de pretutindeni a devenit un sinonim al bunului gust si al rafinamentului accesibil clasei de mijloc. Conceptul promovat de Cristian Grigore nu se adreseaza clientelei selectate dupa portofel, ci acelor oameni care au deschidere spre receptarea corecta a artei culinare si a universului vinului, in atmosfera optima pentru tot ce inseamna restaurare reala a trupului si spiritului.

Degustare de coniacuri din Transnistria la Hilton

Miercuri, 31 ianuarie, 2018, incepand cu ora 19.00 la Athenee Palace Hilton din Bucuresti (English Bar) a avut loc o degustare de coniacuri din Transnistria, de la producatorul Kvint, cunoscut si pent...

Robertoʼs & La Strada

Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa Miki M-am intors sa vad daca Robertoʼs a mai ramas deschis dupa ce le-a plecat fermecatoarea chelnerita despre care am scris data trecu...

Data actualizarii: 22/11/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close