Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

Restocracy va premia cele mai bune restau...

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Pe 12 iulie 2018, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea oficiala a ...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge lanse...

Clubul Privat de VIN-ASR, Editia de Vara-25.06.2018, Cluj, Timisoara, ...

Restaurant Scoici și Creveți, oaza ta de relaxare chiar în mijlocul...

Se spune din mosi-stramosi ca noaptea de Sanziene sau Dragaica e una m...

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai famili...

Joi, 14 iunie 2018, a avut loc lansarea oficială a BistroMar o pescă...

O noua platforma globala care permite utilizatorilor sa-si comande man...

De ziua Hard Rock Cafe, Original Legendary Burger va costa doar 2,8 le...

Relais & Châteaux and its chefs act to save the oceans On 8th ...

Lansare inedita la Bookfest Două proiecte editoriale create în scop...

Suento by Gram – o noua oază urbană, ascunsă de agitația orașul...

Timp de o săptămână, consumatorii pot susține proiecte artistice,...

Am lansat aplicatia de mobil cu functionalitati extinse, dupa ce i...

Studiile au confirmat: pastele sunt un aliment care ne generează fe...

Saptamana trecuta s-a deschis Koketerie, sau "Koketerie bistrou ur...

Miercuri, 16 mai 2018, de la ora 18.00, a avut loc deschiderea terasei...

Cand se lasa 19 – 20 mai peste Bucuresti, in gradina de la Merlock r...

Bon voyage! Celebrul World Burger Tour, găzduit anual de restaurantel...

Afiseaza

Restaurantul Roberto’s din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton din Bucuresti a gazduit duminica, 19 noiembrie 2017, un eveniment select de food & wine pairing, impreuna cu producatorul de vinuri Kvint din Transnistria.

Astfel, in cadrul traditionalului brunch deschis la Hilton, domnul Cristian Grigore, cunoscut somelier, s-a ocupat de recomandarea si asortarea armonioasa a sortimentelor de vinuri Kvint cu alegerile culinare ale invitatilor. (Daniel Catoi – noiembrie 2017)


Despre Kvint

Climat unic, sol fertil, teren deluros in apropierea raului Nistru au creat conditii favorabile pentru cresterea celor mai buni struguri; echipamente moderne, tehnologii avansate, retete originale, traditii antice si munca profesionistilor Kvint – sunt factorii ce permit sa produca bauturi admirabile, care concureaza cu branduri de renume pe plan mondial.

In beciurile Kvint se pastreaza peste 10 milioane de litri de bauturi spirtoase cu varste cuprinse intre 1 si 60 ani. Cu aceasta gama larga de bauturi spirtoase, maesterii se bucura de o libertate si flexibilitate mare in cea ce priveste dezvoltarea de noi branduri.

Anual se produc aproximativ 20 de milioane de sticle de bauturi alcoolice, care includ peste 30 de nume de divinuri cu varsta cuprinsa intre 3-50 ani, vin de masa si de epoca, vodca, gin, lichioruri tari si calvados. Incepand cu anul 2000, productia Kvint este certificata ISO 9001 (BVQI).

Numeroase premii castigate la diverse concursuri internationale si concursuri de degustare au dovedit calitatea premium a produselor Kvint: 3 trofee Super Grand Prix, mai mult de 20 de Grand Prix-uri, si aproximativ 200 de medalii de aur si argint.


Despre Cristian Grigore

Genetic, Cristian Grigore apartine universului vitivinicol din Dealu Mare, fiind nascut la 9 aprilie 1976, in Ploiesti. Prin formare profesionala apartine Italiei. Prin proiectele construite apartine cosmopolitului Bucuresti. Din fiecare loc, Cristian Grigore si-a extras sevele unui profil profesional unic, construindu-si o personalitate puternica. Astfel, putem spune ca, prin vocatie, apartine insa restauratiei, oriunde exista ea.

Cristian Grigore - somelier

Cristian Grigore – somelier

Povestea parcursului sau profesional incepe in 1999, cand a preluat, pana in 2002, ca manager, restaurantul „Dunarea”. Apoi, pana in 2004, a condus restaurantul Cazinoului Plaza din fostul Complex „Marul de Aur”, dupa ce si-a manifestat abilitatile ca sef de sala. In 2004 a aprofundat descoperirea culiselor restaurantului, tot din pozitia de sef de sala, la „Junona” ,din cadrul complexului turistic Fantasy Beach Holiday  Resort.

Apoi, in 2005, a intervenit un moment de cotitura in destinul sau: experienta scolii italiene de somelieri unde a urmat, pana in 2008, cursurile de trei ani ale nobilei si complexei profesii de „cavaler al tass du vin”. Este demn de remarcat ca, la ora actuala, Cristian Grigore este printre foarte putinii somelieri romani care a urmat integral aceasta scoala, absolvita cu diploma. Mai mult, in perioada in care studia someleria, el a si activat ca atare in vinoteca „Casa vinului”, din Bardolino/Verona si in restaurantul „Cellini”, din Florenta.

Reintors in tara, in 2009, a condus pentru scurt timp restaurantul „Providence”, dupa care a fost inclus in echipa restaurantului „Rossetya”, tot ca manager. Aici Cristian Grigore a reusit in scurt timp sa isi etaleze calitatile de „dirijor” al orchestrei de servicii din restauratie. La ora actuala, in urma eforturilor sale, conjugate cu cele ale unui patronat deschis la nou, restaurantul „Rossetya” a devenit un nume de referinta in restauratia bucuresteana. Pentru celelalte locatii din restauratia Capitalei este un model de succes, mai ales in conditiile de criza, iar pentru iubitorii spectacolului gastro-oenologic de pretutindeni a devenit un sinonim al bunului gust si al rafinamentului accesibil clasei de mijloc. Conceptul promovat de Cristian Grigore nu se adreseaza clientelei selectate dupa portofel, ci acelor oameni care au deschidere spre receptarea corecta a artei culinare si a universului vinului, in atmosfera optima pentru tot ce inseamna restaurare reala a trupului si spiritului.

Degustare de coniacuri din Transnistria la Hilton

Miercuri, 31 ianuarie, 2018, incepand cu ora 19.00 la Athenee Palace Hilton din Bucuresti (English Bar) a avut loc o degustare de coniacuri din Transnistria, de la producatorul Kvint, cunoscut si pent...

Robertoʼs & La Strada

Exista viata si mancare si dupa Miki M-am intors sa vad daca Roberto’s a mai ramas deschis dupa ce le-a plecat fermecatoarea chelnerita despre care am scris data trecuta, fiindca am gasit-o la al...

Data actualizarii: 22/11/2017

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.