Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti...

Casa Espana by Alioli, modelul latin de a mânca la restaurant ...

Educarea și disciplinarea clientului la Caupona Primul restaur...

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

Neo-boema industriala hipster dupa toate regulile artei la Hangar Grou...

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

La Taifas in pandemie Am revenit La Taifas in plina pandemie, cand ...

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

Le Bistrot Francais are un nou mare chef! Aristocratic elegantu...

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Ce...

Lokal boem cu design comunist Lokal este un gastropub situat pe st...

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph Collection Se tot vor...

Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristoc...

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

Poesia dupa pandemie A fost unul dintre primele restaurante la care...

Secretul restaurantului Sardin Apreciez cel puțin la fel de mult u...

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac... Dar nici nu...

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai... Am fost ...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteană A fost un restau...

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

Afiseaza

Casa Espana by Alioli, restaurant spaniol

Casa Espana by Alioli, modelul latin de a mânca la restaurant

Cine nu-și aduce aminte de Sangria, faimosul restaurant de pe Căderea Bastiliei? Nu cred că atât de mâncarea lor, care era bună pentru vremea ei, nimic de zis, cât de acoperișul lor retractabil, nemaivăzut și nemaiauzit până atunci în București. Ani lungi de zile acest restaurant a fost una dintre mândriile peisajului gastronomic local. Apoi au venit alții în locul lor, Galletto, care au început binișor și au sfârșit ca o cantină, după o vreme mult mai scurtă.

Chiar mă gândeam ce se va întâmpla cu frumoasa clădire, când am văzut scris pe ea Casa Espana by Alioli. Știind bine cine sunt Alioli și Sorin Barbu, m-am bucurat, eram convins că locul va reveni la faima lui de la începuturi, și poate că încă și mai mult.

Au deschis de curând, de câteva zile, așa că m-am grăbit să ajung la ei. Am regăsit marele salon-terasă de le etaj așa cum îl știam, însă acum văruit cu alb, nu cu galben, doar capitelurile coloanelor lăsându-le în altă culoare. Marii palmieri și plantele tropicale la locul lor, desigur. Mobilier de lemn, de terasă, un mic shop cu produse spaniole într-un capăt.

Lucrurile stau așa cu restaurantele lui Sorin Barbu: La Pescaderia, pescăria lui cu bistrou din Pipera, e acum doar magazin de pește, pandemia l-a obligat să-și reorienteze businessul din mers. La Finca by Alioli, de peste drum de Casa Espana, e închis până în primăvară pentru renovare, așa că au trecut totul către noul restaurant, cu meniu, bucătărie, personal cu tot. Și pe clienți, desigur, fiindcă atunci când aceștia sună acum să facă rezervare la La Finca, pac! surpriza cu noul restaurant de peste drum, către care sunt îndrumați… Despre mâncarea de la La Finca by Alioli am tot scris, despre serviciul lor le fel, așa că nu e nimic de repetat aici.

Casa Espana by Alioli e, așadar, unul dintre noile și marile restaurante ale Bucureștiului, despre care nu am nicio îndoială că va egala, și chiar va întrece faima Sangriei. Modelul de „business” care îi va asigura succesul e următorul: mâncare bună, vin bun, atmosferă meridională, de vacanță fără griji în Spania, pe malul mării. Așa că întotdeauna vei comanda mâncare mai multă decât ar fi nevoie ca să te saturi, pentru că toate îți fac cu ochiul din meniu, iei și vinul ăla, apoi îți spui că dacă tot te întorci acasă cu taxiul, mai bine iei încă o sticlă, și tot așa. Modelul latin de a mânca la restaurant… 😊 (George Butunoiu – decembrie 2021)

Bucătăria Alioli
Marele salon – terasă Casa Espana by Alioli
Clientela Casa Espana
Data actualizarii: 14/12/2021

Casa Espana by Alioli  - Str. Caderea Bastilei, nr, 76

  • Ramona Nuta :

    “Patronii”, conform autointitularii lor, si-au insusit strada si interziceau propriilor clienti parcarea in fata restaurantului, pe motiv ca acolo “trebuie sa parcheze o persoana importanta”….fiica “patronului”…(fix aceasta fiind exprimarea domnului “patron”). Afara ploua si avea de scos din masina 2 cutii de alcool. Si persoana importanta nu trebuia sa se ude.
    O fi restaurant cu specific spaniol, dar caracterul celor care il administreaza e cu specific 100% rrom.
    Dezamagitor.

  • Alex Cristian :

    Servicii foarte prost, am fost serviti cu un peste stricat, l-am refuzat binenteles, nici celelalte produse nu au fost foarte in ordine, preturile exagerate pentru ce se ofera. De evitat

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close