Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Afiseaza
comentarii

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanților) e cel mai cunoscut restaurant de pește și fructe de mare din București. Și cel mai bogat, din câte știu eu. Nu am auzit pe nimeni până acum să se fi plâns de amenajarea lor industrial-minimalistă, așa că e greu de înțeles de ce a scos Florin Munteanu atât de multe sute de mii de Euro din buzunar ca să o schimbe. Scaunele erau incomode, într-adevăr, dar ca să le înlocuiască chiar nu era nevoie să se ducă până la Londra.

Raionul Floreasca, amenajat de Karim Rashid - Restocracy

Florin a băgat mâna adânc în buzunar și l-a convins pe un designer american faimos, hipermonden și plin de mofturi, să refacă ceea ce era oricum foarte bun așa cum era. Nu mai scriu și eu despre el, deja au scris cu toții la București și îl fugăreau și îl filmau televiziunile mai ceva ca pe Elon Musk.

S-a lucrat mult la această reamenajare, restaurantul a fost închis câteva luni, adică altă intrare în fondurile de rezervă. Și, ca orice designer faimos, desenează ceva ce nu poți găsi la magazin sau pe Internet, ci numai la el, pe comandă scumpă.

Rezultatul e spectaculos, într-adevăr! Mai jos sunt poze cu conceptul de pe hârtie al lui Karim Rashid, altă serie cu Raionul de Pește Floreasca în timpul lucrărilor, și încă o galerie cu evenimentul de lansare, la care a participat și vedeta, în carne și oase, și care și-a început discursul cu „I was surprised that they could afford me!”… 😊 (George Butunoiu – mai 2023)

PS: Cum explică vedeta pe ce a luat banii: Raionul de Pește Floreasca is one of the success stories in the gastronomic landscape of Bucharest, Romania. My approach is to create environments that will inspire, engage, and encourage positive experiences. I wanted to create more than just a restaurant, but to make the Raionul de Pește Floreasca a destination for dining. The end result is a marriage of sensual minimalism and human experience, told through the story of Raionul de Pește Floreasca’s culinary vision.

The restaurant and VIP Dining room are separated by the wine gate, acting as a literal and theoretical gateway to the intimate space. From summer to winter, day to night the space exudes vibrancy and sophistication. The undulating decor, lighting and furnishings relate to key elements of marine life. The restaurant’s seating is organized into intimate coves to accommodate different-sized groups and allow for acoustic and visual separation all while maintaining a flow of energy.

The custom-made lamps, graphic tiles, and sofas are designed by Karim Rashid exclusively for Raionul de Pește Floreasca. You can find there some of Karim’s award-winning classics like the BoConcept Ottawa chair, Axo Nafir light, B-Line Oskar mirror, Estel KAB chair, and Martinelli Fluke door handles.

Emblematic of the sea, the sofas remind us of the ocean waves, giant jellyfish turned into lamps, schools of fish tuned into wallpapers, and fins reflected in the menu shapes. The restaurant is warm and inviting with accent colors of emerald green and cobalt blue with glints of chrome, like light hitting the water. (Karim Rashid)

Conceptul lui Karim Rashid

Petrecere de deschidere cu vedete

Raionul de Pește în timpul amenajărilor

Restaurantele romanesti in 2023 - Restocracy

 

Data actualizarii: 27/05/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close