Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

La finalul lunii aprilie s-a deschis Cibo e Vino. Inaugurat momentan p...

Grădinile și parcul Crowne Plaza București, hotel și complex de s...

În jurul complexului comercial Strip Mall din comuna Tunari, cu resta...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

AMBRA - Live session Ce-ar fi să petrecem un început de vară...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir pregătește pentru această vară...

Din câte am putut observa și deduce, Chef Dani Prodan are libertate ...

De 1 Iunie, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în București...

Locul 12 la nivel european pentru brandul românesc! 5 to go, brand...

În plina criză din industria Horeca, Alexandru Sautner, fondatorul G...

Pe 21 Mai romanii au facut din totdeauna chef mare, cinstind amintirea...

Grupul Magic by Hop Garden a deschis primul restaurant din Bucuresti c...

Nu am fost niciodată în Oltenia. Așa că, atunci când femeia m...

2 comentarii

Villa Vinea a lansat, la sfarsitul lui 2020, Argilla, primul sau vin s...

I am Chef Patricio Massimino. My Culinary adventure started 17 yea...

Domeniile Prince Matei lansează o nouă imagine pentru vinurile sale ...

Cum se făceau lucrurile în restaurante în timpul comunismului româ...

Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți tri...

Începând cu luna martie, peisajul gastronomic bucureștean s-a îmbo...

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente...

Antica Pizza, pizzeria artizanală cu produse autentice, italiene, se ...

Ce au comandat românii de mâncare în 2020? Peste 4 milioane de cău...

Fika18 - prima croissanterie din România: un concept unic bazat pe sp...

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

Așadar, „Vă invităm la una dintre cele mai apreciate experien...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Un home delivery à la Răzvan Crișan... :-D  De când s-au înch...

Acum lucrurile merg în felul următor în lume: cineva cu multe m...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Discutie cu un chelner la un restaurant din Herastrau, ajunsa repede l...

1 comentarii

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

Oamenii lui Godai, restaurantul fusion din Pipera: bucatarul american,...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

Afiseaza
comentarii

Un home delivery à la Răzvan Crișan… 😀 

Kane, Noua Bucatarie Romaneasca Fina, meniu de pandemieDe când s-au închis restaurantele, și nici pe terase nu se mai poate sta bucurându-te cu adevărat de viață și de banii mulți pe care ai reușit să-i aduni in cont, restaurantele mari din București au început a se întrece în meniuri de delivery sofisticate, adevarate fine dinings, și cu prezentări din ce în ce mai originale și mai artistice. Mâncăruri pe care nimeni nu și-ar fi imaginat, cu cateva luni în urmă doar, că le-ar putea avea chiar acasă, pe masa din salon, ca și când bucătarul tău personal le-a făcut mai devreme și acum tocmai le așază în farfuriile de porțelan fin. Însă asta cu bucătarul tău personal gatind așa ceva e doar pentru imaginație, pentru că nu cred că există vreun bogat în România, fie el și putred de bogat, care să aibă un astfel de bucătar doar al lui. Și chiar dacă ar avea unul atât de talentat, mâncărurile acestea sofisticate au nevoie de o bucătărie de restaurant de top ca să fie făcute, nu unul de vilă, fie ea și întinsă pe nu știu câte hectare.

A venit și rândul lui Kané, așadar, să-și arate mușchii în delivery. Eram sigur că se vor strădui să fie altfel decât ceilalți, ca de fiecare dată. Și am avut dreptate, desigur! În primul rând, au construit un întreg concept, Proiectul Kané | Localnicii, prin care să-și asigure toate produsele de care au nevoie în bucătărie doar de la producători locali. Excelent instrument de marketing, mai ales că te poți folosi și de banii sponsorilor, sensibili la astfel de argumente. Meniurile sunt prezentate la pachet cu acești antreprenori-producători, așa că sunt toate șansele ca vreo mare companie, sau chiar mai multe, să vă plătească o parte din pachetul pe care Kané vi-l trimite acasă.

„Vrem să vă atragem și privirile, dar și să vă încurajăm să cumpărați de la cei de lângă voi! #Localnic cu localnic, având grijă de noi și unii de alții, vom trece mai ușor de perioada aceasta și putem face din orașul nostru un loc și mai bun! Kané | Localnicii este despre antreprenorii și artizanii care dau spiritului orașului o doză de unicat. Primul pas este opțiunea de delivery Kané a unui meniu creat doar cu produse locale, urmat de un show online prin care îi veți cunoaște pe câțiva dintre antreprenorii curajoși care au făcut din orașul nostru Berlinul Estului, o hartă digitală a micilor afaceri locale și un proiect prin care perioada sărbătorilor de iarnă să fie mai caldă!” Ce bancă sau corporație multinațională ar refuza să bage adânc mâna în cont și să sponsorizeze ceva atât de nobil…?

Apoi, la Kané au un tână chef extrem de talentat, pe Cătălin Bejenariu, despre care am scris de fiecare dată cu exces de epitete. Care și tânar și foarte talentat chef a inventat câteva meniuri pe care le-a branduit Kané Acasă, respectiv Kané Home în broșurile în limba engleză.

Eu l-am primit, l-am pozat și apoi l-am mâncat pe tot pe „Pui cu garnituri, sosuri, pâine, unt și desert”, cel mai scump al lor, la 195 de lei. Pâine cu maia făcută în casă, Unt de casă sărat, Pui copt și glazurat cu roșii fermentate și condimente, Terină de cartofi cu ulei de hribi, Texturi de varză kale cu gălbiori și sos de unt, Țelină coaptă în unt ars, Sos din parfait de pui, Emulsie de ou afumat, Tartă cu dovleac copt și cremă de vanilie.

Puiul Vegetarian…

Puiul, așadar, e vedeta meniurilor Kané Home, un pui întreg pus la cuptor de Cătălin Bejenariu în felul în care știe el că iese cel mai bun, legumele înșirate mai sus fiind garnitura aripatului, de fapt. Și ca să fie și mai clar ce mănânc, puiul a venit cu o întreagă cărticică după el, plină cu poze ca în National Geographic. Cărticică în care o agenție de publicitate cu bugete mari, fără îndoială, ne spune cum mănâncă el numai delicatese păsărești și cum trăiește în niște locuri pentru care noi dăm bani grei ca să le vizităm o dată pe an, măcar, în concediu. Prea frumoase pozele ca să nu-i fac și Puiului Vegetarian o pagină separată aici, pe site…

Și nu știu cum au reușit să facă, dar și vegetarianul pui, și pâinea și celelalte au ajuns calde la mine, deși nu locuiesc chiar peste drum de restaurantul lor. Lucru bine făcut, de la un capăt la altul, trebuie să o spun.

Am văzut că multe restaurante, chiar și dintre cele mari, au făcut meniuri diferite pentru delivery. Mai simple și mai apropiate de mâncărurile cu nume obișnuite, ca să iasă mai ieftine și ca să nu se sperie o parte din clientelă de ceva prea original și cu denumiri bizare. Însă Kané nu au făcut asta. Ce am primit eu, și toată mâncarea lor de la Kané Home arată exact la fel și are același gust și nivel de sofisticare ca aceea din restaurant. Cei care au mâncat deja la Kané știu despre ce vorbesc…

PS: cele două poze artistic realizate cu acest meniu sunt luate de pe site-ul lor; celelalte sunt de pe masa mea din bucătărie. Nu am masă în salon, și nici măcar salon nu mai am, am golit tot apartamentul de bloc în care stau ca să nu-l poată distruge și să se joace în el o făptură foarte mică (foto stânga sus), apărută de curând în casă.

Kané Acasă, meniul delivery al lui Cătălin Bejenariu

Localnicii, meniul delivery Kane Acasa

Kané Acasa, meniul cu pui vegetarian al lui Cătălin Bejenariu

Puiul Vegetarian de la Horezu și cărticica lui

Puiul Vegetarian de la Horezu și cărticica lui

Puiul vegetarian La Provincia de la Horezu

 

Data actualizarii: 03/12/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close