Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?

A fost primul restaurant rusesc in Bucuresti, apaoi a mai aparut unul, in Centrul Vechi, unde e acum Zahana 33, dar a disparut si acela, asa ca Cherie Saveurs de Russie pare sa fie singurul restaurant rusesc din oras in acest moment.

E deschis de multa vreme, mi-au spus ca sunt moldoveni cei care au micul hotel de pe strada Cornelia, in apropiere de Piata Libertatii, de unde si primul sau nume, Vila Cornelia. Restaurantul s-a numit apoi Puskin, dupa care amandoua si-au pus numele Cherie. Hotelul Cherie, respectiv Cherie Saveurs de Russie restaurantul.

Strada Cornelia e frumoasa, linistita, curata, sunt numai case vechi acolo, cu mult farmec, e Bucurestiul vechi, cel din carti. Vila Cherie are vreo doua etaje, au facut un mic hotel de trei setele, discret. La parter au restaurantul, Cherie Saveurs de Russie, dupa cum am spus, destul de mare, cu vreo trei saloane si cu o terasa in curtea cu ziduri inalte, de tip fortareata, peste capul omului.

Cherie Saveurs de Russie e amenajat dupa standardele luxului ruso moldovenesc, cu culori deschise, crem, vernil, cu canapele, fotolii, scaune si mese masive, draperii.

Meniul e rusesc si international la Cherie Saveurs de Russie, cu cele cateva feluri de mancare din bucataria rusa de care a auzit toata lumea, adica iorba de sfecla, pelmeni cu diverse, salata suba (shuba), cu sfecla, hering afumat si alte cateva, clatitele cu somon si cu alte umpluturi, vita stroganof. Cele din bucataria internationala sunt banale, am uitat instantaneu ce erau.

Am luat cam tot ce era rusesc in meniu, si au fost destul de bune: clatitele cu somon, pelmeni (coltunasi) cu cartofi foarte buni, cred ca aveau si ceva ceapa prajita in ei, si cei cu branza la fel. Ciorba foarte buna, am mancat-o toata si m-am saturat numai cu ea, fiindca era foarte mare, pe celelalte le-am luat la pachet. Si stroganoful a fost bun, dar nu cel mai bun pe care il stiu eu.

Serviciul e bun, preturile rezonabile la Cherie Saveurs de Russie. Putini clienti de fiecare data cand am fost la ei, si pareau sa fie unii din hotel, oricum. Sigur, e greu de ajuns acolo, pe de o parte, dar nici ei nu cred ca sunt foarte interesati sa se promoveze, pe de alta parte.

Cherie Saveurs de Russie e, asadar, singurul restaurant rusesc din Bucuresti, din cate stiu eu, asa ca daca tineti cu tot dinadinsul sa vedeti cum mananca rusii, trenuie sa luati o masina si sa va duceti pana in strada Cornelia, la Cherie Saveurs de Russie. Nu e cea mai buna mancare ruseasca din lume, am mancat alta mai buna prin alte parti, insa destul de buna incat sa o gustati, macar o data. (GB – iunie 2017)

Data actualizarii: 14/07/2019

Cherie Saveurs de Russie, iunie 2017  - Str. Cornelia, nr. 26 (Boutique Hotel Cherie)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close