Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Surpriza lui Chef Orlando ZahariaCând vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

O cină coreeană memorabilă la ES Yong-ho Kim, ambasadorul Coree...

Ionuț Gheorghe, tânărul chef de la Noma din Herăstrău, ne-a ...

O altă cină memorabilă la KANE, la degustarea meniului de toamnă n...

O cină memorabilă cu Carolina, frumoasa basarabeancă studentă, car...

Am avut multe cine memorabile la București, și la restaurantele din ...

Din câte am putut observa și deduce, Chef Dani Prodan are libertate ...

Nu am fost niciodată în Oltenia. Așa că, atunci când femeia m...

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente...

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

O noua cină fine dining memorabila la Kane, de degustare a noului men...

O adevarata cina marocana, cu produse si ingrediente aduse direct de l...

O cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si...

O cina memorabila pregatita de Chef Daniel Palici la MAIZE, ca sa ne t...

O cina King Crab pregatita de Catalin Petrescu la Argentine, ca sa ne ...

O cina memorabila, cu atat mai mult cu cat a fost in plina pandemie. A...

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand man...

O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate ex...

O cina spaniola memorabila pregatita de Angelica Ilie la restaurantul ...

O cina de lucru la Isoletta, cu niste prieteni foarte exigenti cand vi...

O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-u...

O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Al...

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

Iulian Constantin, cel mai sfios si discret mare chef din Bucuresti ...

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, d...

Afiseaza

O cina romaneasca boiereasca la Locanta Jaristea pregatita de Kera Calita

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si pregatita de Doamna Aurora Nicolau, aka Kera Calita, cu excese de toate felurile posibile, asa cum face intotdeauna Doamna. Mancare romaneasca boiereasca, pe care nu o mai gasesti acum in farfurie in Bucuresti, si nici in carti nu prea ai ocazia sa o vezi, pentru ca pe vremea aceea nu se faceau poze. E pentru prima data cand am mancat paun fript, de pilda, insa si cateva feluri de mancare pe care nu le-a mai gatit pana acum. Sunt doar doua restaurante cu bucatarie romaneasca boiereasca in Bucuresti, in care poti vedea cum se manca la noi in alte vremuri.

Iata meniul (cu tot cu preambul)…

Meniul mărturisit de baș-bucătarul Nicolas Bodislav: S-a primit strașnică poruncă de la Dumneaei Stăpâna ca mesele să fie acoperite în deplin ighemonicon cu talgere de argint filigranat pline cu toate bucatele de demult, după cum au fost lăsate rețetele de Stolnicul Cantacuzino, Constantin Bacalbașa, Maria general Dobrescu, Ecaterina colonel Steriady, Mihail Sevastos și Păstorel Teodoreanu, reuniți ad-hoc peste timpuri în conclav culinar în cuhnia Jariștei eterne!

  1. La pièce de résistance– Păun întreg la cuptor, împodobit cu coroana lui maiestuoasă
  2. Hulubi făcuți pe jăratec sub formă de pară
  3. Godăcel de lapte întreg salutând asistența cu un măr roșu de Voinești în gură
  4. Berbec întreg pregătit după obiceiul rumeliot de altădată
  5. Jambon de porc hrănit neabătut cu jir și ghindă
  6. Rățoi fuduli întregi, picurați cu sos de portocale și sos de alone sau întovărășiți de varză albă călită încetișor
  7. Gâscani trufași întregi cu movilițe de orez basmatic
  8. Fazani tăiați în patru și aduși pe tipsie înconjurați de mere coapte
  9. Confit de canard– pulpe de rață tăiate în două, blagoslovite cu miere
  10. Împletitura hazaicei generoase …din piept de porc aromit cu cuișoare și ienibahar
  11. Rulou de curcan îmbătat cu cognac dinaintea hangerului
  12. Kreatopita– plăcintă grecească de carne
  13. Sagesse du bonhomme– plăcintă de creier
  14. Șalăul Doamnei Casnice”, ce i se mai zice și Bonne Femme,pregătit cu sos de ciuperci, vin alb, unt și smântână dulce
  15. Vol-au-vent – pateuri cu cel mai fin feuilletage franțuzesc
  16. Salată de boeuf… comme il faut!
  17. Salată de potârniche de Bărăgan à la Odobescu
  18. Feerie de ouă umplute cu crème demayonnaise fraîche
  19. Pachețele de fasole verde
  20. Gutui și mere coapte la discreție
  21. SouffléTartuffe de legume
  22. Varză albă călită cu roșii de Sicilia bine coapte
  23. Pilavialb otoman ca pe vremea lui Nicolae Mavrocordat
  24. Salată provensală de andive
  25. Salată de varză acră tăiată fin, ademenită cu ulei de măsline grecesc și paprika dulce-iute
  26. Curcubeu de salată proaspătă de varză albă și varză roșie
  27. Plăcintă cu brânză macedoneană de Bitolia
  28. Plăcintă de mere cu vanille Bourbondin Madagascar
  29. Plăcintă de dovleac – ludai de Stambul
  30. … Et, pour la bonne bouche,cafeluță făcută la nisip în ibric de aramă ca pe vremea lui Nasreddin Hogea, după cum ne povestește dumnealui Anton Pantoleon Petroveanu!

O cina romaneasca boiereasca la Locanta Jaristea pregatita de Kera Calita

Festin romanesc boieresc la Locanta Jaristea

Festin romanesc boieresc la Locanta Jaristea

 

Data actualizarii: 12/02/2019

  • Kir Ghiorghios. :

    Sunt câteva clipe în viața unui om care se cuvin sărbătorite cu fast, ca-n vremurile bune de altădată! Kera Calița a gândit Locanta Jariștea și pentru marile ceremonii ale sufletelor boieresti și celebrarea bucuriei de a trăi momente înălțătoare împreună cu toți cei apropiați.
    Castel de alabastru pentru distinsa Doamna cea buna a gastronomiei si vodevilului romanesc de la Georgiana și George Huiu!

  • Dă-i un răspuns lui Kir Ghiorghios. Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close