Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului L'Atelier, al ho...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, d...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Le Bistrot Franc...

O masa la tara pregatita de bunul meu prieten Florin Cojocariu, la Gur...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Corto Maltese, d...

Winemaker dinner with Andrea GERE O cina memorabila la restaurantul...

O cina memorabila pregatita pentru Ludmila de catre Chef Catalin P...

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si...

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

O masa indiana adevarata si memorabila cu prietenii, pregatita de foar...

O cina indiana veritabila si memorabila cu prietenii la familia Thangl...

O cina memorabila la Ginger Sushi Bar & Lounge cu Familia Ishii: D...

O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec...

O cina indoneziana autentica la Amhar si Indriastuti Azeth, la resedin...

Claude Giraud e unul dintre cei mai cunoscuti Grands Chefs din Fra...

Afiseaza

O cina romaneasca boiereasca la Locanta Jaristea pregatita de Kera Calita

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si pregatita de Doamna Aurora Nicolau, aka Kera Calita, cu excese de toate felurile posibile, asa cum face intotdeauna Doamna. Mancare romaneasca boiereasca, pe care nu o mai gasesti acum in farfurie in Bucuresti, si nici in carti nu prea ai ocazia sa o vezi, pentru ca pe vremea aceea nu se faceau poze. E pentru prima data cand am mancat paun fript, de pilda, insa si cateva feluri de mancare pe care nu le-a mai gatit pana acum. Sunt doar doua restaurante cu bucatarie romaneasca boiereasca in Bucuresti, in care poti vedea cum se manca la noi in alte vremuri.

Iata meniul (cu tot cu preambul)…

Meniul mărturisit de baș-bucătarul Nicolas Bodislav: S-a primit strașnică poruncă de la Dumneaei Stăpâna ca mesele să fie acoperite în deplin ighemonicon cu talgere de argint filigranat pline cu toate bucatele de demult, după cum au fost lăsate rețetele de Stolnicul Cantacuzino, Constantin Bacalbașa, Maria general Dobrescu, Ecaterina colonel Steriady, Mihail Sevastos și Păstorel Teodoreanu, reuniți ad-hoc peste timpuri în conclav culinar în cuhnia Jariștei eterne!

  1. La pièce de résistance– Păun întreg la cuptor, împodobit cu coroana lui maiestuoasă
  2. Hulubi făcuți pe jăratec sub formă de pară
  3. Godăcel de lapte întreg salutând asistența cu un măr roșu de Voinești în gură
  4. Berbec întreg pregătit după obiceiul rumeliot de altădată
  5. Jambon de porc hrănit neabătut cu jir și ghindă
  6. Rățoi fuduli întregi, picurați cu sos de portocale și sos de alone sau întovărășiți de varză albă călită încetișor
  7. Gâscani trufași întregi cu movilițe de orez basmatic
  8. Fazani tăiați în patru și aduși pe tipsie înconjurați de mere coapte
  9. Confit de canard– pulpe de rață tăiate în două, blagoslovite cu miere
  10. Împletitura hazaicei generoase …din piept de porc aromit cu cuișoare și ienibahar
  11. Rulou de curcan îmbătat cu cognac dinaintea hangerului
  12. Kreatopita– plăcintă grecească de carne
  13. Sagesse du bonhomme– plăcintă de creier
  14. Șalăul Doamnei Casnice”, ce i se mai zice și Bonne Femme,pregătit cu sos de ciuperci, vin alb, unt și smântână dulce
  15. Vol-au-vent – pateuri cu cel mai fin feuilletage franțuzesc
  16. Salată de boeuf… comme il faut!
  17. Salată de potârniche de Bărăgan à la Odobescu
  18. Feerie de ouă umplute cu crème demayonnaise fraîche
  19. Pachețele de fasole verde
  20. Gutui și mere coapte la discreție
  21. SouffléTartuffe de legume
  22. Varză albă călită cu roșii de Sicilia bine coapte
  23. Pilavialb otoman ca pe vremea lui Nicolae Mavrocordat
  24. Salată provensală de andive
  25. Salată de varză acră tăiată fin, ademenită cu ulei de măsline grecesc și paprika dulce-iute
  26. Curcubeu de salată proaspătă de varză albă și varză roșie
  27. Plăcintă cu brânză macedoneană de Bitolia
  28. Plăcintă de mere cu vanille Bourbondin Madagascar
  29. Plăcintă de dovleac – ludai de Stambul
  30. … Et, pour la bonne bouche,cafeluță făcută la nisip în ibric de aramă ca pe vremea lui Nasreddin Hogea, după cum ne povestește dumnealui Anton Pantoleon Petroveanu!

O cina romaneasca boiereasca la Locanta Jaristea pregatita de Kera Calita

Festin romanesc boieresc la Locanta Jaristea

Festin romanesc boieresc la Locanta Jaristea

 

Data actualizarii: 12/02/2019

  • Kir Ghiorghios. :

    Sunt câteva clipe în viața unui om care se cuvin sărbătorite cu fast, ca-n vremurile bune de altădată! Kera Calița a gândit Locanta Jariștea și pentru marile ceremonii ale sufletelor boieresti și celebrarea bucuriei de a trăi momente înălțătoare împreună cu toți cei apropiați.
    Castel de alabastru pentru distinsa Doamna cea buna a gastronomiei si vodevilului romanesc de la Georgiana și George Huiu!