Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

 

Femei frumoase la restaurantul Savart - Restocracy

Savart e genul de restaurant în care ajungi până la urmă să mănânci în exces, dacă nu ai o tărie de oțel pentru a rezista ispitelor. Am rămas cu amintiri plăcute de la ultima vizită la ei – și despre ambianță, dar mai ales despre mâncare – așa că l-am pus primul pe listă atunci când femeile frumoase mi-au spus că li s-a făcut dor de centrul orașului și de niște excese.

Am găsit mai multă culoare în ambianța modernistă Art Nouveau – Cubistă – Art Deco de la Savart, ceea ce m-a bucurat, fiindcă nu sunt cel mai mare admirator al minimalismului cromatic, sau de oricare alt fel, atunci când e vorba despre restaurante. Și m-a bucurat încă și mai tare pentru că femeilor frumoase le-a plăcut foarte mult. Și asta e tot ce contează, la urma urmei.

Cina a fost memorabilă – inclusiv prin cantitate. Tot ce vedeți mai jos și în poze am mâncat patru oameni mari și un om mic la o singură masă. O cină de câteva ceasuri, e drept, dar… Și ca să fiu foarte precis, au rămas câteva lucruri în farfurie, după al cincilea, al șaselea fel, pe care i-am rugat să mi le pună la pachet pentru mic dejunul de a doua zi. Însă a ieșit un pachețel, o pungă mică, o punguță, de fapt.

Iată meniul:
  • TORCHON DE FOIE GRAS: foie gras, pâine artizanală, sos de vișine, confit de ceapă, sare Maldon
  • SUFLEU DE VINETE: vinete, Grana Padano, ou, ardei copt
  • CARPACCIO DE SFECLĂ ROȘIE CU BRÂNZĂ DE CAPRĂ: sfeclă coaptă, alune de pădure, brânză de capră, sos de muștar și miere, microplante
  • SALATĂ DE CARACATIȚĂ CALDĂ: caracatiță, roșii confiate, vinegrette cu trufe, cartofi noi, ulei aromatizat, busuioc
  • SAMOSAS CROCANTE: fenicul, ciuperci, morcov, ceapă, tofu, sos sweet chilli & soia
  • FILE DE LUP DE MARE CU LEGUME SOTATE: file de lup de mare, zucchini, ardei gras, broccoli, ceapă, usturoi, sos Capesante
  • FILE DE TON CU REDUCȚIE DE SPANAC: ton roșu, sos de soia, fulgi de migdale, baby spanac
  • PULPĂ DE GÂSCĂ CONFIATĂ CU VARZĂ ROȘIE ȘI PARĂ: pulpă de gâscă confiată, varză roșie, chimen, sos demi-glace, pară în vin licoros
  • CEAFĂ DE PORC IBERICO CU PIURE DE ȚELINĂ: ceafă de porc Iberico, sos de vin roșu, piure de țelină
  • COTLET DE VIȚEL: cotlet de vițel cu os, roșii cherry, cartofi confiați, salată sucrine
  • TOURNEDOS ROSSINI: mușchi de vită, foie gras poêlé, trufe, cartofi Rösti, sos demi glacé
  • CARTOFI CONFIAȚI ÎN GRĂSIME DE GÂSCĂ
  • MILLEFEUILLE SAVART
  • LAVA CAKE CU CIOCOLATĂ CU LAPTE

Fetele frumoase din ziua de astăzi au învățat multe despre vinurile bune și știu să pună bine în aplicare aceste cunoștințe vaste, așa că:

  • Golden Jackal Dumetrier
  • AALTO 2020 Tinto Fino RIBERA del DUERO DO

Savart nu e un restaurant de show-off, de Instagram, cu rețete cu totul originale, nemaiauzite și nemaivăzute, cu sculpturi în sparanghel și cu farfurii care stau câte o jumătate de ceas la aranjament, înainte să ajungă pe masă. Și nici porții infinitezimale nu sunt, ba dimpotrivă. E un restaurant de produse și ingrediente de cea mai bună calitate și de muncă multă în bucătărie, la preparare, nu la așezarea în farfurie. Cam cum sunt Sardin și Fior di Latte, de pildă, unde am mâncat de fiecare dată foarte bine și despre care am scris întotdeauna cu entuziasm.

Marele regret, însă, a fost că nu am putut să le arăt femeilor frumoase grădina, dată fiind ziua din calendar în care am ajuns la Savart. Casa aceea cu multă personalitate avea o grădină cu o vegetație fabuloasă când am intrat eu prima dată în ea, în urmă cu mulți ani, când s-a deschis primul restaurant acolo. O raritate pentru înghesuiala din centru. Dar să vedem cum va fi peste o lună, două, dacă se vor ține de promisiune și va fi iarăși ce a fost… (George Butunoiu – martie 2023)

Femei frumoase pe fundal Art Nouveau
Bucătăria Savart

Casa Savart

Savart, restaurant specific multicuisine la Uniter, in spatele Bisericii Albe

Data actualizarii: 21/04/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close