Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

Afiseaza

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chateaux Le Bistrot Français si Bistro Ateneu

Noul Bistro AteneuGrupul Le Manoir, condus de catre Cristian Preotu anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chateaux Le Bistrot Français si Bistro Ateneu. Noul local creat in urma unirii celor doua proprietati va functiona in cladirea Galleron, cea care a gazduit, in ultimii doi ani, Relais & Chateaux Le Bistrot Français, va purta numele de Bistro Ateneu si va fi, in continuare, afiliat retelei Relais & Chateaux.

Bucataria restaurantului operat de familia Preotu va fi condusa de catre Alexandru Dumitru, desemnat, in iunie 2019, Cheful Anului, de catre Gault&Millau Romania, iar echipa va include profesionisti din ambele localuri. Grupul Le Manoir intrerupe, astfel, colaborarea cu consultantul francez Sebastien Gravé si cu cheful coordonator Sorin Miftode. Catalin Grancea, Maitre de Maison Relais & Chateaux Le Bistrot Français, incepand cu anul 2015, si Octavian Gruianu, sef somelier al aceluiasi local, isi vor pastra functiile in cadrul noului proiect.

“Intram in aceasta etapa alaturi de o echipa unita de o viziune comuna: sa transformam experienta pe care o oferim oaspetilor intr-una memorabila, in care sa se simta autenticitatea, spiritul local, pasiunea pentru tot ceea ce este bun si frumos, precum si implicarea fiecaruia dintre noi. Prin urmare, investitia in talente ramane o prioritate pentru noi, deoarece avem nevoie de cei mai buni profesionisti, care sa inteleaga si sa asimileze valorile noastre si ale asociatiei Relais & Chateaux.” afirma Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

Modificarea face parte din planul de afaceri al grupului Le Manoir, ce a urmarit inca de la intrarea pe piata de HoReCa, dezvoltarea unui local puternic, care sa devina una dintre cele mai prestigioase proprietati. “De la inceput, din 2014, am muncit si am evoluat cu consecventa. Ne-am construit o echipa puternica de profesionisti pasionati – Maitre d’, ospatari, somelieri, bucatari -, in a caror educatie am investit incontinuu. Am selectat proprietatea ideala, casa Galleron, a carei poveste este in linie cu valorile noastre, si am amenajat-o intr-un mod cald, elegant, care sa ne reprezinte, imbogatind-o cu o colectie de arta, de la cei mai apreciati pictori clasici romani. Ne-am creat o crama impresionanta, ce ne-a adus 6 premii Wine Spectator, dintre care 3 Best Of Award of Excellence, si care numara acum peste 900 de etichete de vinuri din intreaga lume, am dezvoltat relatii si parteneriate cu unii dintre cei mai respectati producatori ai lumii si am pus Romania pe harta Relais & Chateaux.

Continuand pe acest fir rosu, anul acesta, am achizitionat un conac in Balotesti, cu o gradina de 17.000 de metri patrati, in care ne cultivam propriile fructe, legume si plante aromatice. Din punctul meu de vedere, acest lucru va schimba cu totul filozofia gastronomica a restaurantului nostru, pentru ca il va duce intr-o zona farm-to-table, in care avem mult mai mult control asupra materiilor prime. Punand cap la cap toate aceste elemente si identificand un chef ca Alexandru Dumitru, extrem de talentat, organizat, ce contribuie activ la acest nou curent culinar – bucataria romaneasca moderna -, am considerat ca este timpul sa trecem la urmatorul nivel, sa unim cele mai puternice atuuri ale noastre si sa le aducem impreuna intr-un proiect major, care isi va pune amprenta pe gastronomia romaneasca, contribuind la modernizarea si popularizarea sa.”, declara Cristian Preotu, proprietar al grupului Le Manoir.

Noul Relais & Chateaux Bistro Ateneu

isi deschide usile in noua formula incepand cu data de 19 august, cand isi va intampina oaspetii cu un meniu nou, de toamna, ale carui preparate vor fi realizate integral in bucataria restaurantului, din ingrediente obtinute din surse responsabile, urmand principiile chefului Alexandru Dumitru. “Pentru mine, sa livrezi un meniu farm-to-table intr-un restaurant care are 50 de locuri inseamna sa intri intr-o noua etapa, in care intregul sistem producator – bucatar – oaspete se modifica. Dublare numarului de oaspeti presupune o si mai mare atentie acordata furnizorilor, cresterea membrilor echipei si o organizare extrem de eficienta. Bucataria romaneasca moderna castiga teren, capata forma, iar Bistro Ateneu isi propune sa fie unul dintre promotorii activi ai acestui curent.”, declara Alexandru Dumitru.

Meniul Relais & Chateaux Bistro Ateneu

este construit in jurul materiilor prime de foarte buna calitate, selectate de catre chef Alexandru Dumitru. Ingredientele vedeta ale localului sunt legumele de sezon, ciupercile de padure, plantele aromatice, dar si mistretul, porumbelul, racii si pestii salbatici. Toate procedurile, de la curatarea ingredientelor, pana la prezervarea lor in sosuri, conserve, amestecuri de muraturi, afumarea pestelui etc., vor fi realizate in restaurant, pentru ca fiecare preparat sa ilustreze intru totul filozofia gastronomica a echipei. “Este un efort pe care putine localuri il fac, insa care iti ofera oportunitatea de a te juca asa cum doresti cu materiile prime, cu aromele si texturile lor. Ca chef, simt ca doar astfel imi pot castiga libertatea de a crea farfurii care celebreaza sezonalitatea, terroir-ul romanesc, traditiile si bogatia noastra culturala.”, completeaza chef Alexandru Dumitru. In plus, localul isi va delecta oaspetii cu o selectie de preparate exceptionale, care vor pune in evidenta ingrediente din alte tari, folosite in sezonul lor.

Pentru a-si intari angajamentul fata de gastronomia romaneasca, restaurantul va gazdui constant cine la patru maini, avand ca invitati chefi extrem de apreciati si valorosi, din reteaua Relais & Chateaux. Astfel, profesionisti din intreaga lume, cunoscuti pentru viziunea lor culinara, vor descoperi Romania, produsele si artizanii locali si ne vor prezenta cateva dintre ingredientele lor favorite. “Va fi o imbinare culturala extrem de interesanta, in cadrul careia promovam terroir-ul local si descoperim, la randul nostru, elemente valoroase pentru alte culturi.”, afirma Cristian Preotu.

Noi proiecte

Realizarea unei gradini proprii si refacerea unui conac, la Balotesti – noi proiecte ale grupului Le Manoir

Echipa Relais & Chateaux Bistro Ateneu a inceput deja, din luna mai, lucrarile la amenajarea gradinilor si serei din Balotesti. “Conacul este un proiect in sine, pe care il vom lansa in etape. Mai intai, ne vom ocupa de latura sa functionala, vom creste aici fructe si legume, obiectivul fiind ca restaurantul Relais & Chateaux Bistro Ateneu sa devina cvasiautonom pana in 2020, ulterior, vom amenaja suprafata exterioara, facandu-l potrivit pentru evenimente in aer liber, iar, pana in 2024, vom reabilita cladirea istorica, pentru a da drumul si spatiilor de cazare. Vorbim de o investitie totala de peste 1,000,000 Euro, in urmatorii 4 ani.”, declara Cristian Preotu.

Pentru noul restaurant, Relais & Chateaux Bistro Ateneu, Le Manoir previzioneaza o cifra de afaceri de 1,200,000 de Euro, cu peste 30% mai mare decat valoarea inregistrata in 2018 de catre Relais & Chateaux Le Bistrot Francais.

Noul restaurant Relais & Chateaux Bistro Ateneu va fi deschis de luni pana duminica, in intervalele orare 12:00 – 15:00 si 18:00 – 22:00.

Despre Grupul Le Manoir

Fondat de catre Cristian si Maria Preotu, grupul romanesc Le Manoir activeaza, inca din 2004, in industria gastronomiei si a produselor de nisa, sub urmatoarele branduri: divizia de importuri si vanzari business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele bucurestene Relais & Chateaux Bistro Ateneu, SushiRoom. In august 2019, Le Manoir a inclus in portofoliul sau The Owl, un bar de mixologie, deschis langa Ateneul Roman.

Despre Relais & Chateaux Le Bistrot Français

Partea a grupului de firme Le Manoir, detinut de Cristian si Maria Preotu, Relais & Chateaux Le Bistrot Français a fost deschis in anul 2013 si relocat in 2017 pe strada Nicolae Golescu, langa Ateneul Roman, in fosta resedinta a arhitectului Albert Galleron. Inca de la inceput, localul a obtinut aprecierea internationala, fiind premiat de catre Wine Spectator in fiecare an, incepand cu 2014, pentru meniul sau de vinuri ce ajunge astazi la aproape 900 de etichete romanesti si internationale. In plus, restaurantul a fost figurat in 2016 la sectiunea de recomandari a Ghidului Michelin si inclus, in 2017, in Relais & Chateaux, asociatia internationala dedicata excelentei in industria ospitalitatii.

Despre Bistro Ateneu

Cel mai tanar proiect de HoReCa al grupului Le Manoir, Bistro Ateneu, a fost deschis in septembrie 2018, pe strada Episcopiei nr. 3. Restaurantul a intrat rapid in vizorul iubitorilor de gastronomie, iar, in 2019, a fost premiat de catre Gault&Millau Romania cu 15.5 puncte si 3 bonete, devenind, astfel, localul din Romania cel mai bine cotat de catre un organism international, independent. Bucataria Bistro Ateneu a fost condusa inca de la inceput de catre Alexandru Dumitru, profesionist cu experienta internationala in proprietati premiate de catre Ghidul Michelin, precum Auberge du Soleil, Napa Valley, California si Les Solistes by Pierre Gagnaire, din cadrul Hotelului Waldorf Astoria Berlin. In 2018, Alexandru a primit din partea Gault&Millau Romania, distinctia Terroir – pentru colaborarea sa cu producatorii locali, iar, in 2019, a devenit Cheful Anului.

(comunicat de presa)

Noul Bistro Ateneu

Noul Bistro Ateneu

Data actualizarii: 19/08/2019

  • Bulgaru :

    Pffff, ce vrajala subtire! George, tu ori nu intelegi fenomenul ori refuzi sa accepti ce este evident? Dar te stim un om care intelege fenomenul… Fuziune pe dracu, a dat omu faliment la Bistro Francais ca a fost vesnic gol cu tot Relaix e Chateu-ul lui si s-a gandit sa aduca Bistro Ateneu in casa asta ca e mai mare. Si a inventat gaselnita asta cu fuziunea ca sa evite jena ca cel mai bun restaurant din Bucuresti da faliment. La fel cum a dat si Heritage acum 10 ani, tot cel mai bun la vremea aia. Ce dracu, ne crezi copii? Nu e ba lume de ce vreti voi. Romanii putini pe care ii targeta Cristi acolo nu vin in zona aia iar strainii vor sa bea bere artizanala Bragadiru ca pt fine dining stiu ei unde sa se duca. De aceea nu ai vazut nicio vedeta de la Hollywood care a stat la Hilton sa intre in Bistro Francais dar in schimb si-au tocit toti blugii pe bordurile tuturor barurilor de hipsteri din zona. Dar probabil ca lui Cristi ii place prea tare casa Galleron, probabil ca e mai pe stilul lui parizian si de aceea le tot muta intre ele pe strada aia, bistro, sushi etc, de nu mai stii maine daca ii gasesti in acelasi loc. Iar tu iti pierzi credibilitatea George, prea vorbesti frumos numai de bogati dar nu te vede unul sa lauzi un restaurant deschis pe start up nation si cu bani imprumut de la prieteni unde proprietarul da si cu matura si spala si vase. Atat lauzi Herastraul si grupul City Grill ca nu mai esti reprezentativ pentru noua generatie, cei care mai beau o bere si pe bordura. Si nu de nevoie.

    • George Butunoiu :

      1. Vezi ca asta e un comunicat de presa
      2. Cand e o mancare foarte buna pe undeva (si la Le Bistrot Francais a fost, si la Bistro Ateneu) scriu despre ea, nu stiu ce e in spatele restaurantelor, nu am o astfel de relatie cu niciun patron de restaurant.
      3. Si eu mananc pe bordura, insa nu mi se pare mai buna mancarea din cauza asta. Nu tin minte sa fi vazut astfel de localuri cu mancare fina si comparabila cu cele carora le-am dat note maxime.
      4. GB

    • Om de bine :

      Referitor la Conacul Balotesti, nu s-a făcut nimic, până în 2024 se dărâmă, gradina e superbă și așa, au fost soiuri scumpe probabil, care dau farmec locului, dacă iubești istoria, luxul, frumosul, apreciezi, faci ceva, salvezi ograda pe care zici ca ai dat bani, gen Franța pe care încerci să o imiți…

  • Dă-i un răspuns lui Bulgaru Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close