Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort…

Cucina, restaurant italian traditional la Marriott, chef Francesco CastrovillariDin nou la Cucina de la Marriott. De data aceasta noul chef italian, Francesco Castrovillari, a luat bine lucrurile in mana. A scos deja noul meniu, destul de interesant, desi nu ceva neasteptat, tot pe bucataria italiana traditionala au ramas, doar ca e putin mai creativ, sunt si cateva feluri pe care nu le-am vazut in alta parte.

Mancare buna, bine si foarte atent facuta, produse de cea mai buna calitate. De data aceasta am avut un carpaccio de vitel hranit, saracul, doar cu alune in ultimele doua saptamani de viata, ca sa-i fie carnea nu stiu cum. Au incercat sa ma convinga ca are gust de alune. Avea, intr-adevar, dar cred, mai degraba, ca venea de la alunele faramitate pe care le-au presarat pe carne… 🙂 A fost foarte bun, oricum! Supa cu fructe de mare foarte buna, de asemenea, o rulada de carne de miel, cu sos de ardei, a fost si ea buna, insa nu la fel ca restul. Pizza cu trufe a fost foarte buna, dar cred ca nu din cauza trufelor, ci a tuturor celorlalte ingrediente si a felului de a o face. Desertul excelent.

Serviciul foarte bun, de asemenea, am mai spus ca Hotelul Marriott (si restaurantele sunt incluse) are, probabil, cel mai bun departament de resurse umane dintre toate hotelurile mari, isi aleg cel mai bine angajatii. Nu spun o noutate ca preturile sunt mari, desigur…

Restaurantul Cucina de la Hotel Marriott a redevenit unul dintre cele mai bune restaurante cu specific italian clasic din Bucuresti, e de luat in calcul ori de cate ori vreti sa mergeti la sigur, si, mai ales, cand plateste altcineva… (GB – octombrie 2018)

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost…

Am revenit la Cucina de la hotelul Marriott, fiindca la ultima vizita au iesit toate foarte prost si eram sigur ca nu vor ramane acolo. Stiam ca le-a venit deja noul chef italian, insa meniul il vor schimba abia peste vreo luna sau doua. Chiar ar fi cazul…

Acum am luat acelasi pui Valdostana, cu varza bine desarata de data aceasta si chiar buna; pieptul de pui de marimea unui pinguin, dupa cum arata, la gratar, e piept de pui la gratar, nu poti scoate mai mult din el. Eu nu as pune asa ceva in meniu. Dar e hotelul lor, nu al meu… Am mai luat orez cu legume si porumb, destul de bun, dar nu ceva ce as mai lua si a doua oara.

Serviciul a fost perfect la Cucina, cu doua chelnerite adorabile. Si asta nu de la training li se trage, in primul rand, ci de la felul in care au fost alese la recrutare. Chiar ii felicit pe cei de la HR de la Marriott, au facut o treaba excelenta, stiu exact de ce e nevoie intr-un restaurant.

Preturile foarte mari, dare ce nu e mare la Marriott?

Asadar, Cucina de la Marriott va fi din nou ceea ce a fost, probabil ca in curand, odata cu noul meniu, si ceea ce trebuie si merita sa fie. Le doresc sa aiba spor la reconstructie! (GB – august 2018)

Sa le vina mai repede noul chef, sa nu apuce sa se faca de ras…

Am ajuns la Cucina, restaurantul traditional italian de la Marriott, la exact un an de la ultima vizita. Si, pe cat de bine am scris atunci despre ei, pe atat de mult trebuie sa-i critic acum.

In privinta ambiantei, Cucina e la fel de frumos, e bine facut, bucatariile la vedere, conteaza mult asta. Si serviciul la fel, bun, desi putin mai apatic si mai neatent.

Mancarea, insa, a fost proasta, nici nu stiu de ce le-am dat o nota atat de mare de data aceasta. Am luat un … (citeste tot)

Bucataria lui Francesco Castrovillari
Salonul Cucina de la Marriott
Francesco Castrovillari

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei. A avut de mic o pasiune pentru gatit, aflandu-se mereu in bucatarie, in preajma mamei si a bunicii sale. Si-a descoperit si cize...

Nicolae Lica

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti, unul dintre cele mai mari si mai importante hoteluri din Bucuresti, dar si din tara.Cu o experienta de peste 20 de ani de bu...

Champions Sports Bar

De ce sa mananci bine, cand poti manca aiurea alaturi?Champions Sports bar e unul dintre cele trei restaurante ale Hotelului Marriott. E mare, atmosfera de club american, decoruri legate de sportu...

Data actualizarii: 22/04/2021

Cucina  - Calea 13 Septembrie, nr. 90 (Hotel Marriott)

  • Codrin :

    Da, asta pentru ca restaurantele din Romania si-au adaptat retetele pentru a fi pe placul romanului simplu care prefera o pizza cu de toate in locul unei margherita autentica napoletana bazata pe 3 ingrediente simple si calitative. Si exemplele pot continua.
    Romanului nu-i place simplu: trebuie sa puna smantana in carbonara, usturoi si ceapa in Amatriciana, parizer pe pizza si „de toate” in kebab. Ar trebui sa facem o diferenta intre un restaurant autentic italian si trattoriile de duzina din Bucuresti unde gasim inclusiv ciorba de burta in meniu. Nu mi s-a parut potrivita exprimarea dumneavoastra cum ca „a trebuit sa le las in farfurie pt ca aveau un pumn de piper pe ele” deoarece consider ca sunteti destul de cunoscator incat sa stiti ca aceasta reteta contine piper din abundenta si nu ar fi trebuit sa le comandati daca nu agreati piperul. E ca si cum un roman ar ramane surprins de faptul ca sarmalele contin orez si a trebuit sa le lase in farfurie pt ca nu-i place orezul.
    Am ales sa reactionez la review-ul dumneavoastra cu aceste comentarii pentru ca va urmaresc munca. Sunt un pasionat al gastronomiei, in special a celei italienesti. Nu am nicio legatura cu restaurantul.
    Si apropo de strainii din tarile vizate, va rog sa postati un comentariu cu linkul aferent articolului pentru a-l citi si de asemenea va invit sa vizionati urmatorul filmulet de pe youtube pentru o descretire a fruntii.

    https://youtu.be/EDUy3Y_w9Tk

    Mult succes in continuare.
    CH

    • George Butunoiu :

      Uite, sa o luam in ordine, cu un exemplu mai simplu si mai evident: mancarea asiatica! In toate tarile occidentale, atunci cand comanzi asa ceva la un restaurant, esti intrebat daca vrei sa fie “ca in China” (respectiv alta tara) sau “ca in Europa”. Prima data cand primesti o astfel de intrebare, raspunzi “ca in China, desigur!”, bucuros chiar ca ai dat peste cineva care iti da mancare autentica. Dar te asigur ca a doua oara nu mai faci greseala asta… 🙂 Asa si cu mancarea din alte continente si tari, desi cu socuri mai putin severe ca acelea din Asia, care e extrema pentru noi – in marea majoritate a cazurilor direct proportionala cu distanta fata de Europa si de Romania. Asadar, daca pentru un italian mancarea chinezeasca de la Roma e cu mult, mult mai buna decat cea de la Shanghai, de ce nu ar putea sa fie si invers, o mancare italieneasca mai buna in alta parte decat in Italia?

      Sa-ti mai dau un exemplu: am fost cu Ambasadorul Japoniei si cu sotia lui la Argentine, in Parcul Herastrau, si am avut un meniu de sushi “romanesc”, pregatit de cheful Catalin Petrescu: sushi cu foie gras, sashimi cu sos etc. Ambasadorul si ceilalti japonezi care mai erau (inclusiv bucatarul personal al Ambasadorului) au zis ca nu au mancat in viata lor asa ceva, dar ca e mai bun decat sushiul si sashimiul mancate in foarte multe locuri din Tokio, din Japonia si din Asia.

      Bucataria italiana, acum: sunt unii (mai ales italieni “fundamentalisti”) care considera ca orice e diferit de bucataria italiana traditionala NU MAI ESTE BUCATARIE ITALIANA, trebuie numita altfel. Cum era cea de la fostul Collage, a lui Alberto dal Sena, de la fosta Osteria Gioia sau cum e cea de la Poesia acum, de pilda, si orice e bucatarie italiana creativa, inovativa, Nouvelle Cuisine etc.

      In concluzie: daca tu numesti “bucatarie italiana” doar cea traditionala, “ca la Roma”, atunci ai dreptate. Dar eu nu evaluez mancarurile dupa apropierea de retetele traditionale (pe care nici nu le cunosc, sa fiu sincer, nici nu stiam pana acum legatura dintre carbonara si piper), ci doar dupa gustul meu. Or, din aceasta perspectiva, cele mai multe mancaruri italienesti fine, din restaurantele sofisticate, mi se par mai bune decat cele “traditionale”, ca “la ele acasa”. Si paste si multe altele.
      Sper ca am fost mai clar acum… GB

  • Anonim :

    Nu stiu ce critic culinar sunteti dumneavoastra dar pentru a va imbogati cultura generala tin sa precizez ca spaghetti carbonara se servesc cu „un pumn de piper” pe ele. Eventual puteti trage o fuga pana in Roma sa descoperiti bucataria romana. Nu de alta dar biletele de avion sunt ieftine.probabil sunteti obisnuit sa mancati spaghetti carbonara cu sos de smantana.

    • George Butunoiu :

      Asta e un subiect de dezbatere, daca o mancare facuta exact ca in tara de origine e “automat” cea mai buna dintre toate variatiunile pe tema respectiva. Eu spun ca nu, si o sa sustin intr-un articol si cu ce spun diversi straini chiar din tarile vizate. GB

  • Dă-i un răspuns lui Codrin Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close