Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

Am fost de doua ori la Damascus Palace in ultima vreme, de fiecare data cu cate un grup mai mare de oameni, asa ca Ahmad, cheful sirian si asociat in afacere, a pregatit niste mancaruri pe care nu le poti comanda cand mergi singur sau doar cu vreun prieten sau doi. Pozele cu mancarurile din galerie acum sunt facute, asa ca sa nu va asteptati sa vedeti cate un miel intreg pe fiecare masa, ori sa puna cate doua randuri de mese, fiindca nu ar avea unde sa incapa toate mancarurile lor arabesti.

In rest, fata de vizitele din primavara si din anii trecuti, doar amenajarea s-a schimbat putin, au facut o investitie si i-au dat o fata ceva mai aratoasa restaurantului, dar nu cine stie ce, nu se compara cu marile restaurante din centru, si nici nu trebuie, la urma urmei. Pentru ca la Damascus Palace, ca la toate celelalte restaurante libaneze, turcesti, nord africane, persane, arabesti si orientale, in general, mergi doar ca sa mananci bine (si in exces de fiecare data, evident), si nu pentru altceva.

Ahmad e la fel, mancarea e la fel, aceleasi feluri de mancare si aceleasi retete, nu cred ca se va inventa vreodata ceva nou, nici la Damascus Palace si nici la altele ca el. Partea buna este ca stii exact ce gasesti acolo, cat de bun este si, nu in ultimul rand, ca nu dai atat de multi bani ca in alte parti. Lume era la Damascus Palace, la Ahmad si la Hasan, cei doi asociati, multi arabi printre ei. Cred ca le va merge bine si in continuare, Damascus Palace va fi acolo si peste cativa ani, nu ma indoiesc de asta… (GB – octombrie 2017)  

O bucatica de Arabia citadina si populara, ca acolo, cu bunele si cu relele

Damascus Palace nu e un palat, in sensul propriu si european al termenului. Metaforic, orice poate sa fie un plat sau un templu, sa zicem al gastronomiei arabesti, de pilda.

Sirienii de la Damascus Palace au luat o casa din zona muncitoreasca a Bucurestiului, departe de centru, dar departe rau, pe bulevardul Basarabia, chiar in fata Arenei Nationale. L-au amenajat cu ce au gasit ei la indemana, prin jur, unele de pe la second hand, si s-au pus pe facut mancare. Din punctul de vedere al amenajarii, Damascus Palace e cel mai „low profile” dintre toate restaurantele din Lista Restocracy, mai low chiar si decat Sis Kebab, tot arabesc si el, care acum e in coada Listei din cauza amenajarii, nu a mancarii.

Damascus Palace are un meniu arabesc, evident, popular, clasic, traditional, cu mancarurile cunoscute de-acum bucurestenilor. Mancarea e gatita bine, cu multa munca, si e gustoasa, greu de crezut ca se poate face ceva mult mai bun cu astfel de produse si retete.

Serviciul e foarte personal la Damascus Palace, asa cum e cam peste tot in restaurantele arabesti. Merg rar la Damascus Palace pentru ca e departe, dar de fiecare data e plin de arabi acolo, semn ca macar mancarea e pe gustul lor. Preturile sunt si ele de cartier, probabil ca tot in coada Listei.

Ahmad Hammadi, un sirian venit demult in Romania, a fost bucatar pe la alt restaurant arabesc din Bucuresti si intr-o zi a plecat sa-si deschida propriul restaurant, adica Damascus Palace, la care munceste de dimineata pana noaptea tarziu.

Nu am fost in Arabia, insa imi inchipui ca asa arata Arabia de astazi, cea populara a marilor orase, ca Damascus Palace al lui Ahmad. Cred ca asa mananca ei, la fel arata si restaurantele lor populare.

Asadar, daca vreti sa vedeti o bucatica din Arabia, cu bunele si cu relele ei, puteti pune Damascus Palace si benzina in rezervor si faceti un drum pana in indepartatul bulevard Basarabia. Daca il intalniti acolo pe Ahmad, si sunt sanse mari sa se intample, cred ca va va placea de el. (GB – martie 2017)

Ahmad, sirianul bucatar sef si asociat la restaurantul Damascus Palace

Ahmad, sirianul bucatar sef si asociat la restaurantul Damascus Palace

Damascus Palace, restaurant arabesc al Chef Ahmed

Sis Kebab

Sigur ma va suna domnul Sami (sau Samy?) sa-mi arate ca mancarea de la Sis Kebab nu e ceea ce pare...Sis Kebab e un restaurant arabesc vechi al Bucurestiului, deschis in 2000, cred ca inca de pe a...

Data actualizarii: 16/11/2019

Damascus Palace, octombrie 2017  - Bd. Basarabia, nr. 98 (zona Arena Nationala)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close