Eforturile eroilor anonimi ai zilelor noastre răsplătite cu o experiență culinară pe măsură
Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituțiilor aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Începând de pe 17 aprilie, cele două companii românești vor oferi zilnic personalului din cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, al Poliției Locale Sector 1 și SMURD până la 400 de meniuri de prânz preparate din ingrediente de top locale și cu multă dăruire de chef Radu Ionescu, desemnat de ghidul Gault & Millau România ‘Great Chef of Tomorrow”.
Angajații Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Poliției Sector 1 și SMURD vor putea ridica zilnic în intervalul 11:00 – 16:00 din punctul de predare – primire organizat de restaurantul KAIAMO în condiții de maximă igienă și protecție sanitară până la 400 de meniuri de prânz pregătite după rețete inedite sub îndrumarea unuia dintre cei mai talentați chefi din România.
“Prietenii noștri de la Restaurantul KAIAMO nu puteau rămâne nepăsători față de eforturile depuse de forțele de ordine și sacrificiile celor care acționează în prima linie de apărare împotriva răspândirii virusului ucigaș. În urma unui parteneriat încheiat cu conducerea Asociației Internaționale a Polițiștilor, celebrul restaurant KAIAMO din capitală asigură zilnic mâncare caldă polițiștilor Secțiilor 1 și 20 Poliție, aflați la datorie! Tocmai în această solidaritate constă esența asociației noastre și deviza sub care acționăm, ,,SERVO PER AMIKECO !” Mulțumim” a declarat Florin Olaru, Președintele Asociației Internaționale a Polițiștilor -Secția Română.
Campania va dura până pe 26 aprilie și este susținută printr-o donație de 200.000 de Lei de către compania Metaminds. Suma va acoperi costurile pentru materia primă necesară și cheltuielile aferente preparării meniurilor și ambalării acestora, cu respectarea tuturor normelor și condițiilor suplimentare de siguranță.
„Continuăm să fim aproape de eroii zilelor noastre care în fiecare zi pun binele colectiv mai presus de confortul personal în lupta cu noul virus care a schimbat fața întregii lumi. Dacă prima noastră contribuție a mers către Spitalul Municipal Rădăuți în zilele cele mai negre pentru județul Suceava, acum ne îndreptăm susținerea către personalul celorlalte structuri esențiale: ambulanță, poliție locală și SMURD. Sperăm ca o masă caldă pregătită cu migală și dragoste de unul dintre cei mai apreciați chefi din România să le aducă un zâmbet și un moment de tihnă acestor oameni minunați”, a declarat Andrei Cruceru, CEO al Metaminds.
Primele meniuri au fost pregătite ținând cont și de perioada sărbătorilor pascale. Pe lista de bunătăți pentru duminica Paștelui se regăsesc ouăle de fermă vopsite cu extract natural de sfeclă și napi roșii, bovină tânără din România gătită lent și îndelung în vin roșu asezonată cu legume coapte, găluște din griș și mălai și pasca tradițională preparată după o rețetă de familie.
„În perioada aceasta tulbure ne-am gândit la autoritățile ce trebuie să își îndeplinească îndatoririle, indiferent de împrejurări. Îi menționez aici pe cei care sunt adesea trecuți cu vederea. Eroii anonimi din prima linie. Astfel, inima noastră se îndreaptă către toți. La fel și sprijinul nostru.
Paginile istoriei ne-au arătat că în momente dificile, oamenii se unesc. Parteneriatul cu minunata echipă de la Metaminds a început cu un gând bun, iar acum avem o strategie clară. Dorim să le arătăm acestor eroi cât de mult le apreciem efortul. Acesta este momentul în care bucătăria noastră va oferi din nou un strop de plăcere, prin mâncare. Mai ales acum, în pragul Sărbătorilor! Avem speranța că suportul primit în continuare ne va ajuta să continuăm această campanie cât este necesar!”, a declarat Chef Radu Ionescu, proprietar KAIAMO.
Campania poate continua și după 26 aprilie cu sprijinul celor care vor să se implice prin donații individuale. Pentru detalii legate de contul de donație, organizatorii pun la dispoziție numărul de telefon 0722 202 204 și adresa de e-mail contact@kaiamo.ro.
***
DESPRE METAMINDS
Metaminds este o companie 100% românească specializată în integrarea soluțiilor de securitate cibernetică și a arhitecturilor complexe în domeniul IT, înființată în 2015 și care numără nu mai puțin de 100 de ani de experiență individuală cumulată a echipei de experți. Compania se diferențiază pe piața locală prin abordarea interdisciplinară care a generat soluții în domenii cheie precum infrastructură critică de interes național și domenii de interes prioritar precum telecomunicații, energie și utilități.
Recent, compania Metaminds a fost nominalizată de prestigioasa publicație Financial Times în topul companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa. În cadrul clasamentului, Metaminds plasează România pe locul 2 la nivel european în topul companiilor cu cea mai importantă creștere în domeniul securității cibernetice și ocupă locul fruntaș în cadrul companiilor românești cu profil IT incluse în clasament. (Comunicat de presa – aprilie 2020)
DESPRE KAIAMO
Chef Radu Ionescu este fondatorul și proprietarul KAIAMO, restaurant clasat în top 1000 locații din lume.Chef Radu Ionescu a revenit în România după 7 ani petrecuți în Londra. Drumul său culinar l-a readus acasă, unde s-a născut filozofia și conceptul KAIAMO.
După absolvirea programului ‘Grand Diplôme de Cuisine et Pâtisserie’ al institutului Le Cordon Bleu, Chef Radu a experimentat scena gastronimica londoneză, pornind de la mici restaurante, continuând în bucătării ale hotelurilor de 5 stele, iar apoi culminând cu perioada lucrată în bucătăria renumitului bucătar Ollie Dabbous, la extravaganta sa locație cu 1 stea Michelin.
În doar 9 luni de la deschidere, KAIAMO a primit 15 puncte și 3 bonete în ghidul Gault & Millau România, iar Chef Radu Ionescu a fost primit distincția de ‘Great Chef of Tomorrow”. La aproximativ un an de la deschiderea oficială, the WORLD’S 50 BEST RESTAURANTS, autoritate și ghid gastronomic cu acoperire globală, a inclus restaurantul KAIAMO în lista WORLD’S 50 BEST Discovery – cele mai bune 1.000 de restaurante din lume.
Informații suplimentare: media@metaminds.com
https://www.facebook.com/daescubortunolteanu/videos/158453665528967/
KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista
ΚΛΙΛΜO̲ (asa isi scriu ei numele) e unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucuresti si e printre cele mai reprezentative pentru ceea ce inseamna Noua Bucatarie Romaneasca Fina, inventata de curand, de abia cativa ani. Si Radu Ionescu, initiatorul proiectului, stapanul restaurantului si head chef, e imaginea insasi a acestei noi generatii de bucatari artisti, creatori de scoala noua si antreprenori. Si printre cei cativa mandri reprezentanti ai acestei meserii aduse nu numai in zona de onorabilitate sociala, ci chiar mai mult decat atat.
Restaurantul e la fel ca in prima zi: foarte frumos, cu meniuri sofisticate si mancare foarte buna, dar si cu un nou tip de serviciu, foarte distinctiv si el. Da, Chef Radu Ionescu, Cezara, adorabila lui femeie si toata echipa de la KAIAMO merita toata aprecierea si sustinerea noastra! (GB – februarie 2020)
KAIAMO: Cap, talent, munca, antropologie…
A auzit multa lume despre KAIAMO, a fost cel mai mediatizat restaurant de anul acesta, cu mult timp inainte de se fi deschis.
KAIAMO s-a deschis saptamana trecuta, foarte putini au apucat sa treaca pe acolo, insa intrebarea la ordinea zilei, care mi-a fost pusa si mie de nenumarate ori, este daca sunt mai buni decat MAIZE, la fel de buni sau mai putin buni. Si da, o sa fac in zilele urmatoare o comparatie punctuala intre KAIAMO si MAIZE, desigur, stiu ca multi cititori o asteapta.
In comunicarea pre-opening, accentul a fost pus pe cheful de la KAIAMO, care e si proprietarul restaurantului, Radu Ionescu. Ceea ce este si foarte bine si inteligent comunicat, desigur. Radu Ionescu e un baiat frumos, tanar, plin cu tatuaje, citit, trecut prin scoli serioase, si nu numai de bucatari, ci si din acelea cu biblioteci si cu studenti care stau in ele si citesc carti pe hartie. Si mai e si foarte placut Radu Ionescu, pe deasupra, ultima… (citeste tot)
Echipa KAIAMO
Calea Dorobantilor, acolo unse se impreuneaza cu Emil Pangratti, la TVR, unde e acum restaurantul KAIAMO