Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Restaurantele noi ale Bucurestiului Anul 2018 a avut o piata bucure...

3959 vizite 1 comentarii

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

762 vizite 8 comentarii

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

401 vizite

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

150 vizite 2 comentarii

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

120 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

246 vizite

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

111 vizite

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

25 vizite

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

214 vizite

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

76 vizite

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

109 vizite

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

828 vizite

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

28 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

164 vizite

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

227 vizite

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

73 vizite

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

75 vizite

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

55 vizite

ES Dl Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud in Romania, despre vin...

105 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

162 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

22 vizite

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

81 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

580 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

325 vizite 2 comentarii

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

85 vizite

Canada si vinurile ei, putini de la noi au avut norocul sa ajunga pana...

273 vizite

ES Dl Felipe Guillermo Alvarez De Toledo, Ambasadorul Argentinei in Ro...

91 vizite

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

3483 vizite

V-am scris in urma cu cateva zile ca tocmai s-a deschis in Piata Flore...

1011 vizite 1 comentarii

ES Dl Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova, despre vinurile...

365 vizite 1 comentarii

ES Dl Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei in Romania, despre vinuril...

164 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1162 vizite

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

391 vizite

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

85 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

158 vizite

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

295 vizite 1 comentarii

Un video-interviu cu ES Dna Tamar Samash, charismatica Ambasadoare a ...

138 vizite

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

927 vizite

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

91 vizite

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

124 vizite

Daca imi va scrie chelnerul de la Trattoria Verdi, ii fac cadou un man...

2076 vizite

O faza care m-a surprins, m-a intrigat apoi, si m-a si impresionat, nu...

138 vizite

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

87 vizite

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

189 vizite

Un video-interviu cu Dl Serge Rameau, cunoscutul si indragitul Consu...

216 vizite

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

2189 vizite 4 comentarii

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

813 vizite

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

28 vizite

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

1151 vizite 4 comentarii

Un video-interviu cu ES Dl Jose Miguel Menchaca Pinochet, distinsul A...

177 vizite

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

128 vizite

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

127 vizite

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

164 vizite

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

378 vizite

O masa indiana adevarata si memorabila cu prietenii, pregatita de foar...

679 vizite 1 comentarii

O cina indiana veritabila si memorabila cu prietenii la familia Thangl...

1206 vizite 5 comentarii

O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec...

701 vizite 1 comentarii

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

212 vizite

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

123 vizite

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

562 vizite

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

508 vizite

O intrebare de urgenta actualitate si o mare dilema pentru oamenii...

331 vizite 2 comentarii

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

134 vizite

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

49 vizite

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

35 vizite

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

91 vizite

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

79 vizite

Sunt sigur ca marele restaurant Select e deja prezentat ca studiu de c...

602 vizite

A auzit multa lume despre KAIAMO, a fost cel mai mediatizat restau...

5935 vizite

Mărturisesc, m-a inspirat iepurașul de Paști. La vederea atâtor i...

135 vizite

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

409 vizite

O cina indoneziana autentica la Amhar si Indriastuti Azeth, la resedin...

869 vizite

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

37 vizite

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

123 vizite

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

1278 vizite

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

165 vizite

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

562 vizite

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

152 vizite

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

174 vizite

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

761 vizite

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

2277 vizite

Nu aveam de gand sa merg sa mananc in Centrul Vechi. Sunt cateva resta...

1853 vizite 9 comentarii

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

228 vizite

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

43 vizite

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

113 vizite

Ma gandesc eu asa acum cateva zile, hai sa vad ce mai e si pe la F...

293 vizite

The Great Trafalgar Pub e un restaurant vechi al Bucurestiului, pe o s...

463 vizite

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

417 vizite 1 comentarii

Adevarul este ca despre gluten se vorbeste mult in ultima perioada. Si...

250 vizite

Tocmai mi-a trimis cineva o poza dintr-o cafenea din centrul New-Yorku...

1134 vizite 1 comentarii

... nu le dati toate procedurile in scris chiar in prima zi de la ...

702 vizite

Ma asteptam sa vad pana acum mai multe bistrouri-atelier ale unor buca...

547 vizite

Am fost de vreo doua ori si la restaurantul gagauz din Chisinau, Gok O...

3040 vizite

Ce-i nemultumeste pe clienti in restaurante? Eu am spus, si am ...

717 vizite 2 comentarii

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

2556 vizite

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

242 vizite

In cat timp se formeaza un chelner bun? In vreo 8 ore. Cam atat...

471 vizite 2 comentarii

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

499 vizite

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

872 vizite

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

302 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

KAIAMO, restaurant cu Noua bucatarie creativa romaneasca

A auzit multa lume despre KAIAMO, a fost cel mai mediatizat restaurant de anul acesta, cu mult timp inainte de se fi deschis.

KAIAMO s-a deschis saptamana trecuta, foarte putini au apucat sa treaca pe acolo, insa intrebarea la ordinea zilei, care mi-a fost pusa si mie de nenumarate ori, este daca sunt mai buni decat MAIZE, la fel de buni sau mai putin buni. Si da, o sa fac in zilele urmatoare o comparatie punctuala intre KAIAMO si MAIZE, desigur, stiu ca multi cititori o asteapta.

In comunicarea pre-opening, accentul a fost pus pe cheful de la KAIAMO, care e si proprietarul restaurantului, Radu Ionescu. Ceea ce este si foarte bine si inteligent comunicat, desigur. Radu Ionescu e un baiat frumos, tanar, plin cu tatuaje, citit, trecut prin scoli serioase, si nu numai de bucatari, ci si din acelea cu biblioteci si cu studenti care stau in ele si citesc carti pe hartie. Si mai e si foarte placut Radu Ionescu, pe deasupra, ultima data a venit la noi la masa sa ne explice una-alta, am schimbat cateva cuvinte cu el si i-am facut si poze (e cel in alb, celalalt, mai stufos, e cafegiul).

I-a luat foarte mult timp lui Radu Ionescu sa amenajeze si sa deschida KAIAMO, si o gramada foarte mare de bani, fara indoiala. A luat spatiul in care a fost The Beef Club cativa ani, la parterul unei cladiri noi de birouri din apropierea Pietei Charles de Gaulle, chiar unde Ermil Pangratti se impreuneaza cu Calea Dorobantilor, in poarta Televiziunii Romane.

The Beef Club era excelent amenajat, am crezut ca vor prelua spatiul cu tot cu mobilier, mai ales ca era nou si de cea mai buna calitate. Insa am gasit un salon total diferit, inclusiv cu aducerea bucatariei deschise in mijlocul restaurantului, ceea ce iarasi arata ca oamenii aceia stiu bine ce fac si pot duce o idee pana la capat.

KAIAMO arata foarte bine, e unul dintre cele mai spectaculos amenajate restaurante ale Bucurestiului, cu un concept perfect coerent, de la un capat la celalalt, specificul gastronomic fiind inclus in aceasta coerenta. Au si niste povesti de efect, bine documentate si invatate de catre personal, ca de pilda cu tot ce e lemn la KAIAMO fiind recuperat de la case vechi daramate si reconditionat cu o mana de mare specialist. Nu am rabdare acum sa scriu despre toate cate mi s-au povestit, dar poate ne trimit ei textele cu istoria proiectului si a fiecarui lucru in parte de la KAIAMO, chiar sunt interesante si merita sa fie cunoscute.

Sigur, meniul e centrul de interes la KAIAMO, totusi. KAIAMO s-au pozitionat explicit, cu mult inainte de a se deschide, drept constructori ai Noii bucatarii romanesti fine, noua bucatarie creativa lansata pentru prima data in lume toamna trecuta de catre Kane si MAIZE, carora li s-a alaturat din mers si La Vinuri, intre timp.

Meniul de la KAIAMO pare sa fie inventat si conceput de catre Radu Ionescu, poate ca in intregime sau preluand si modificand diverse retete pe care le-a intalnit el prin lume, pe unde a ajuns. Nu vom sti niciodata daca nu ne vor povesti ei insisi in detaliu. Oricum, numele mancarurilor ii apartin in totalitate, asta cu siguranta! Sunt foarte originale, bine gandite si formulate, cel care face marketingul lui KAIAMO (poate ca Radu Ionescu insusi?) stie bine ce face si nu ii scapa niciun detaliu.

Nu am notat numele exacte ale mancarurilor, gandindu-ma ca le voi lua de pe site, insa am avut surpriza sa nu le gasesc. Daca si aceasta este o tehnica de marketing, inseamna ca e una noua, pe care eu nu am aflat-o inca.

Am fost de doua ori la KAIAMO pana acum, o data luand din meniul a la carte si data urmatoare doar din meniurile zilei, cu pret fix – acestea din urma fiind cam aceleasi mancaruri, doar cu preturi mai joase. La inceput am primit paine proaspata, facuta de ei cu maia, foarte buna, cu unt sarat. Apoi o tarta, un fel de quiche, destul de buna, insa nimic special cu ea. Parizerul pe ziar (asa se numeste in meniu), un parizer pe care il face pentru ei nu stiu ce producator din Valcea si pe care ni l-au adus pane, cu piure alaturi, bune si acestea. Apoi un ou posat si o mancare de legume si carne, despre care imi aduc aminte ca avea in nume “gipsy” si “vanat”. Caracatita a fost foarte buna, cu unul dintre cele doua sosuri foarte bun, de asemenea. Desertul cu ciocolata si sos de vanilie, cel in forma de perle in scoica din poze, a fost foarte bun, de asemenea, la fel si cafeaua.

Si mancarurile din meniurile zilei au fost bune si foarte bune: o supa de mazare si una de rosii, o mancare de linte, un pilaf pane; crema de zahar ars foarte buna, gogosile bune, de asemenea, dar cam cleioase dupa gustul meu. Portiile sunt mici la KAIAMO.

Serviciul a fost absolut remarcabil, probabil cel mai distinctiv din Bucuresti in acest moment, condus de adorabila faptura din cele doua poze de prim-plan si partenera de viata si de business a lui Radu Ionescu, din cate am inteles. Rar mi-a fost dat sa intalnesc pe cineva mai potrivit pentru un astfe de rol de client service decat aceasta fiinta plapanda din poza. Si ceilalti chelneri au fost foarte placuti, unul singur parand ca exagereaza cu o politete peste limitele utilului si credibilului. Si pana si hostesa mulatra de la intrare a fost foarte placuta si naturala, iarasi o noutate…

Preturile sunt mari la KAIAMO, si pe buna dreptate, pentru ca nu poate face nimeni totul de la zero, fara semipreparate, cu bani putini. Sunt rezonabile, insa: un meniu al zilei complet, cu tot cu un pahar de vin, e pana in 50 de lei, iar o masa in doi din meniul a la carte, cu doua pahare de vin bun, e 3-400 de lei, ceea ce e bine, daca masuram cu alte restaurante in care tot atat platesti.

KAIAMO e un proiect excelent, nu doar gastronomic, ci si social si antropologic, prin ceea ce spun si ce fac, prin felul in care o fac, prin exemplul pe care il dau prin fiecare detaliu al activitatii lor, incepand chiar cu ceea vezi in bucataria intentionat lasata deschisa. Si e un loc cu oameni civilizati si agreabili, dupa cum am mai spus. Sper sa le mearga bine, o sa scriem si noi cat de mult si cat de des putem despre ei, fiindca exact asta vrea Restocracy cel mai mult sa faca cunoscut cititorilor sai… (GB – septembrie 2018)

KAIAMO, restaurant cu Noua bucatarie creativa romaneasca

KAIAMO, restaurant cu Noua bucatarie creativa romaneasca

Radu CM Ionescu

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management la Regent’s University. Apoi, dupa absolvire, a urmat un Master in Marketing Communications la University of Westminster. In tim...

Data actualizarii: 06/10/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.