Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

My Name is PHURSANG LAMA and I was born in Nepal with Lama (Buddie...

Red Angus Steakhouse împlinește 10 ani de la deschidere și lanseaz...

Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată p...

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, orga...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranulu...

Beraria Hop Garden, parte a grupului Magic by Hop Garden, a incheiat a...

Cu o tradiție de peste 70 de ani în producerea înghețatei artizana...

Cu ocazia "Zilei Gastronomiei Peruviene", Ambasada Peru in Romania a o...

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campio...

Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business des...

Fabrica Ospitalității, compania care deține restaurantul bucurește...

Chef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charism...

THE FOODSERVICE INDUSTRY DISTILLED INTO 561 PAGES Pentru cei care v...

Family Meals - selecția de produse gătite, disponibile în cantităt...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Cereal Crunch deschide prima franciză a grupului la Craiova, pe 7 aug...

Premieră europeană: Mastercard și BRD - Groupe Société Générale...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza ...

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat re...

Pe langa gama variata de vinuri cu care producatorul moldovean Apriori...

Economica. net informeaza ca Nicolai Tand ia in calcul vanzarea restau...

Mastercard lansează, alături de Edenred, Sodexo și Up România și ...

Ana Consulea, cofetar și fondatoare a brandului Zexe Braserie, a lans...

Chef Joseph Hadad, artist-creator al unui univers culinar inconfundabi...

Sâmbătă, 1 august (13.00-19.00) Maximum de distanțare, minimum ...

Afiseaza

Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituțiilor aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Începând de pe 17 aprilie, cele două companii românești vor oferi zilnic personalului din cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, al Poliției Locale Sector 1 și SMURD până la 400 de meniuri de prânz preparate din ingrediente de top locale și cu multă dăruire de chef Radu Ionescu, desemnat de ghidul Gault & Millau România ‘Great Chef of Tomorrow”.

Angajații Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Poliției Sector 1 și SMURD vor putea ridica zilnic în intervalul 11:00 – 16:00 din punctul de predare – primire organizat de restaurantul KAIAMO în condiții de maximă igienă și protecție sanitară până la 400 de meniuri de prânz pregătite după rețete inedite sub îndrumarea unuia dintre cei mai talentați chefi din România.

“Prietenii noștri de la Restaurantul KAIAMO nu puteau rămâne nepăsători față de eforturile depuse de forțele de ordine și sacrificiile celor care acționează în prima linie de apărare împotriva răspândirii virusului ucigaș. În urma unui parteneriat încheiat cu conducerea Asociației Internaționale a Polițiștilor, celebrul restaurant KAIAMO din capitală asigură zilnic mâncare caldă polițiștilor Secțiilor 1 și 20 Poliție, aflați la datorie! Tocmai în această solidaritate constă esența asociației noastre și deviza sub care acționăm,  ,,SERVO PER AMIKECO !” Mulțumim” a declarat Florin Olaru, Președintele Asociației Internaționale a Polițiștilor -Secția Română.

Campania va dura până pe 26 aprilie și este susținută printr-o donație de 200.000 de Lei de către compania Metaminds. Suma va acoperi costurile pentru materia primă necesară și cheltuielile aferente preparării meniurilor și ambalării acestora, cu respectarea tuturor normelor și condițiilor suplimentare de siguranță.

„Continuăm să fim aproape de eroii zilelor noastre care în fiecare zi pun binele colectiv mai presus de confortul personal în lupta cu noul virus care a schimbat fața întregii lumi. Dacă prima noastră contribuție a mers către Spitalul Municipal Rădăuți în zilele cele mai negre pentru județul Suceava, acum ne îndreptăm susținerea către personalul celorlalte structuri esențiale: ambulanță, poliție locală și SMURD. Sperăm ca o masă caldă pregătită cu migală și dragoste de unul dintre cei mai apreciați chefi din România să le aducă un zâmbet și un moment de tihnă acestor oameni minunați”, a declarat Andrei Cruceru, CEO al Metaminds.

Primele meniuri au fost pregătite ținând cont și de perioada sărbătorilor pascale. Pe lista de bunătăți pentru duminica Paștelui se regăsesc ouăle de fermă vopsite cu extract natural de sfeclă și napi roșii, bovină tânără din România gătită lent și îndelung în vin roșu asezonată cu legume coapte, găluște din griș și mălai și pasca tradițională preparată după o rețetă de familie.

„În perioada aceasta tulbure ne-am gândit la autoritățile ce trebuie să își îndeplinească îndatoririle, indiferent de împrejurări. Îi menționez aici pe cei care sunt adesea trecuți cu vederea. Eroii anonimi din prima linie. Astfel, inima noastră se îndreaptă către toți. La fel și sprijinul nostru.

Paginile istoriei ne-au arătat că în momente dificile, oamenii se unesc. Parteneriatul cu minunata echipă de la Metaminds a început cu un gând bun, iar acum avem o strategie clară. Dorim să le arătăm acestor eroi cât de mult le apreciem efortul. Acesta este momentul în care bucătăria noastră va oferi din nou un strop de plăcere, prin mâncare. Mai ales acum, în pragul Sărbătorilor! Avem speranța că suportul primit în continuare ne va ajuta să continuăm această campanie cât este necesar!”, a declarat Chef Radu Ionescu, proprietar KAIAMO.

Campania poate continua și după 26 aprilie cu sprijinul celor care vor să se implice prin donații individuale. Pentru detalii legate de contul de donație, organizatorii pun la dispoziție numărul de telefon 0722 202 204 și adresa de e-mail contact@kaiamo.ro.

***

DESPRE METAMINDS

Metaminds este o companie 100% românească specializată în integrarea soluțiilor de securitate cibernetică și a arhitecturilor complexe în domeniul IT, înființată în 2015 și care numără nu mai puțin de 100 de ani de experiență individuală cumulată a echipei de experți. Compania se diferențiază pe piața locală prin abordarea interdisciplinară care a generat soluții în domenii cheie precum infrastructură critică de interes național și domenii de interes prioritar precum telecomunicații, energie și utilități.

Recent, compania Metaminds a fost nominalizată de prestigioasa publicație Financial Times în topul companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa. În cadrul clasamentului, Metaminds plasează România pe locul 2 la nivel european în topul companiilor cu cea mai importantă creștere în domeniul securității cibernetice și ocupă locul fruntaș în cadrul companiilor românești cu profil IT incluse în clasament. (Comunicat de presa – aprilie 2020)

DESPRE KAIAMO

Chef Radu Ionescu este fondatorul și proprietarul KAIAMO, restaurant clasat în top 1000 locații din lume.Chef Radu Ionescu a revenit în România după 7 ani petrecuți în Londra. Drumul său culinar l-a readus acasă, unde s-a născut filozofia și conceptul KAIAMO.

După absolvirea programului ‘Grand Diplôme de Cuisine et Pâtisserie’ al institutului Le Cordon Bleu, Chef Radu a experimentat scena gastronimica londoneză, pornind de la mici restaurante, continuând în bucătării ale hotelurilor de 5 stele, iar apoi culminând cu perioada lucrată în bucătăria renumitului bucătar Ollie Dabbous, la extravaganta sa locație cu 1 stea Michelin.

În doar 9 luni de la deschidere, KAIAMO a primit 15 puncte și 3 bonete în ghidul Gault & Millau România, iar Chef Radu Ionescu a fost primit distincția de ‘Great Chef of Tomorrow”. La aproximativ un an de la deschiderea oficială, the WORLD’S 50 BEST RESTAURANTS, autoritate și ghid gastronomic cu acoperire globală, a inclus restaurantul KAIAMO în lista WORLD’S 50 BEST Discovery – cele mai bune 1.000 de restaurante din lume.

Informații suplimentare: media@metaminds.com

#beameta

Deși îndemnul pe care îl auzim zilele acestea este să stăm acasă, există oameni care ies la datorie pentru ca noi toți să trecem cât mai repede peste aceste zile: polițiști, personalul de pe ambulanțe sau echipele SMURD. Ei sunt eroii anonimi ai zilelor noastre. MetaMinds și restaurantul KAIAMO și-au unit forțele pentru a sprijini eforturile acestora și timp de 10 zile vor oferi personalului din cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, al Poliției Locale Sector 1 și SMURD până la 400 de meniuri de prânz. Campania va dura până pe 26 aprilie, însă poate continua și după această dată cu sprijinul celor care vor să se implice prin donații individuale. Rusu+Borțun #proudpartners #beameta #notjustarestaurant #metaminds #romaniasevindeca

Publicată de Dăescu Borțun Olteanu pe Vineri, 17 aprilie 2020

Data actualizarii: 21/04/2020