Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

O cina memorabila pregatita pentru Ludmila de Chef Catalin Petresc...

434 vizite

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

2068 vizite 1 comentarii

O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si...

1036 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

321 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

54 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

223 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

610 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

171 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1212 vizite

O masa indiana adevarata si memorabila cu prietenii, pregatita de foar...

695 vizite 1 comentarii

O cina indiana veritabila si memorabila cu prietenii la familia Thangl...

1224 vizite 5 comentarii

O cina memorabila la Ginger Sushi Bar & Lounge cu Familia Ishii: D...

51 vizite

O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec...

841 vizite 1 comentarii

O cina indoneziana autentica la Amhar si Indriastuti Azeth, la resedin...

899 vizite

Claude Giraud e unul dintre cei mai cunoscuti Grands Chefs din Fra...

1605 vizite

O cina traditionala tunisiana inainte de Ramadanul care incepe in cate...

232 vizite

Zexe Zahana (Icoanei) a inaugurat vineri, 30 martie 2018, o serie de e...

343 vizite

Invitat la masa la prieteni, cu masa de cina in bucatarie, langa araga...

364 vizite

Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au ...

1423 vizite

Am fost la restaurantul Furnica din Sinaia de multe ori cand eram elev...

1018 vizite 1 comentarii

O experienta de 5 stele! Restaurantele Benihana si Avalon, impreuna...

474 vizite

Biblioteca Jaristea s-a imbogatit cu un nou volum al Kerei Calita (Aur...

262 vizite

O cina peruviana memorabila aseara (9 oct.) la Hilton, la invitati...

421 vizite

Astazi, 8 octombrie 2017, intr-o duminica ploioasa cum de mult nu mai ...

441 vizite

La cina la Familia Ishii. Domnul Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei ...

78 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Zexe Zahana (Icoanei) a inaugurat vineri, 30 martie 2018, o serie de evenimente culinare bazate pe vechi retete romanesti. Cu aceasta ocazie, am avut deosebita placere sa participam la evenimentul oraganizat la Zahanaua Zexe (Icoanei) din Capitala, acolo unde a avut loc degustarea meniului brancovenesc, pregatit cu finete de catre Chef Amalia Consulea.

Meniul este rezultatul colaborarii cu Cosmin Dragomir (GastroArt), cunoscutul jurnalist si cercetator specializat in gastronomie, impreuna cu care se vor desfasura si urmatoarele evenimente de acest tip, pe care Zexe Zahana le va gazdui la fiecare doua saptamani. Scopul este de a readuce in atentia publicului o serie intreaga de retete si preparate traditionale romanesti, care au fost uitate si neglijate. In acest proiect este implicata si ARGR (Asociatia pentru Restaurarea Gastronomiei Romanesti).

Nu ai ocazia in fiecare zi sa poti degusta bucate asemenea celor care erau servite in cadrul festinurilor din trecut si, de aceea, un asemenea eveniment devine cu siguranta memorabil. Cu aceasta ocazie ii felicitam pe toti cei implicati in acest proiect de redescoperire a gastronomiei romanesti boieresti.

Meniul brancovenesc cu care ne-au incantat gazdele noastre a fost urmatorul, iar fotografiile aproape ca vorbesc de la sine despre gust:

Festin brancovenesc

Alta mancare  – unu

Cheftele din ficat de vitel cu patranjei, samanta de molotru si stafide, fripte-n unt si servite cu zeama de carne dreasa cu erburi mirositoare si agurida/agrise.

Alta mancare – doi

Creeri de vitel dati in unda tavaliti in galbenari de ou batute amestecate cu erburi marunte frecate, prajite mai apoi si date la masa cu ostropel verde din foi de patranjel, varfuri de spanaci, macris si izma pisate cu migdale si otet.

Alta mancare – trei

Piept de vitel nadusit in zeama de carne si vin alb aromata cu piper, cuisoare si nucsoara servit cu garnitura de napi calugaresti taieti, cucunari, prune si visine uscate.

Alt fel

Pere si gutui fiarte cu vin si zahar pisat, cuisoare si scortisoara intreaga alaturi de spuma oaua cu migdale si must de naramza. (Daniel Catoi – martie 2018)

Mancaruri uitate – restituiri

Mancaruri uitate – restituiri Salivam frustrati ori de cate ori ne cade in mana o carte veche de bucate, ori de cate ori citim cate o poveste despre festinuri din vremuri imemoriale. Incercam zad...

Zahanaua Zexe (Icoanei)

Cea mai buna mancare romaneasca boiereasca din Bucuresti. Scriu acum despre amandoua Zahanalele Zexe, cea din Icoanei si cea de la Statuia Aviatorilor, pentru ca asa par sa fi fost concepute, sa fi...

Data actualizarii: 07/10/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.