Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34157 vizite 5 comentarii

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

973 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49872 vizite

Mi-am regasit pianul la A46!Una dintre cele mai frumoase și umbro...

1663 vizite

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

11776 vizite 5 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5355 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9681 vizite

Ahmad Hammadi a deschis de câteva zile cel mai mare, și, foarte prob...

1212 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5478 vizite 1 comentarii

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

29203 vizite 2 comentarii

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4995 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3459 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftinAli Baba a ajuns s...

7773 vizite 3 comentarii

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

12 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

25189 vizite 1 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4515 vizite 1 comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarateAmada a fost surpriza placut...

5933 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

7714 vizite 2 comentarii

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

2290 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14933 vizite

Să nu vă așezați la masa din spate de la Animaletto Pizza bar, ace...

12353 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4981 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

3094 vizite 1 comentarii

Un bistrou de business center bunArco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

3056 vizite

O veste foarte bună pentru corporatiștii de la Aviatorilor – Charl...

297 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35219 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19894 vizite 2 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

30466 vizite 6 comentarii

Arome - Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincereStii...

5260 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

2018 vizite 2 comentarii

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrouAm revenit la Atelierul ...

6597 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

6253 vizite 7 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

7078 vizite

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

2099 vizite

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de do...

5366 vizite 2 comentarii

Located on the top floor of the DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii ...

1573 vizite

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

8360 vizite

Avocadoo 2 este un bistrou cu preparate pe baza de avaocado, situat in...

3036 vizite

B3ton, restaurantul cu cele mai frumoase chelnerite din orasPe Can...

3372 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

18885 vizite

Baguette Beller este o brutărie, patiserie și cofetărie cu specific...

9 vizite

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

7363 vizite 1 comentarii

Restaurantele din Galeria Comerciala Feeria si celelalte din Baneasa ...

6509 vizite

Baraka este o terasa deschisa inca din 1999 in inima Bucurestiului, in...

3926 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

3709 vizite

Local boem, ultima sansa pentru Barka SaffronBarka Saffron e un mi...

5880 vizite 2 comentarii

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

2253 vizite

Batistei este un restaurant si pizzerie, cu regim de autoservire, care...

1830 vizite

A plecat sufletul din Calderon si a venit gustulAm mancat de cel ...

2076 vizite 1 comentarii

Bagati mana adanc in buzunar daca vreti mancare cu suflet...Mi-am ...

3270 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Gargantua Park – Parc sau servicii placute si mancare buna?

Am revenit la Gargantua Park, restaurantul din Parcul Gradina Icoanei, in coltul sau de unde Pictorul Arthur Veroba se taie cu Jean Louis Calderon. Cam toate sunt la fel acolo, asa ca ce am scris acum un an, e in mare masura valabil si acum.

Intalnirea a inceput prost. Nu numai ca nu te saluta nimeni cand intri la Gargantua Park, dar nici macar nu te baga in seama. Ceilalti clienti care veneau odata cu mine – si in numar destul de mare, trebuie sa spun – stiau lectia (si de la alte restaurante, desigur), asa ca vanau ei singuri chelnerii, si cand vedeau cate unul se duceau repede dupa el si ii spuneau ce au pe suflet, adica gasirea unui loc la vreo masa, in cele mai multe cazuri.

Dar eu m-am incapatanat sa merg contra curentului si am asteptat sa vad ce se intampla, nemiscat in mijlocul restaurantului. Cred ca m-au injurat toti chelnerii, ca le stateam in drum… Dupa multa vreme, o chelnerita sesizeaza ca se petrece ceva neobisnuit, totusi, vine la mine, ma masoara de sus pana jos, dupa care… da, ati ghicit: “Spuneti!” I-am spus, m-am asezat la o masa.

Dupa somatia cu “Spuneti”, pe care toti managerii bucuresteni de restaurante vad ca s-au inteles intre ei ca sa-i invete pe chelneri sa o adreseze clientilor in loc de salut, chelnerita s-a dovedit o fiinta foarte placuta si atenta, si asta in natura ei. Daca nu ar fi fost ea, Gargantua Park ar fi avut o cu totul alta nota la servicii si cred ca nici nu ar mai fi ramas in Lista cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti, mai ales ca langa mine un chelner s-a purtat foarte urat cu niste clienti.

Meniul e destul de lung la Gargantua Park, e o amestecatura de ce i-o fi iesit mai sus in lista cand cheful lor o fi cautat niste retete pe Google. Eu am luat niste Rulouri vietnameze cu spanac si rata crocanta, fara gust, intr-o zeama pe care cu greu am putut sa o tin deoparte. Apoi am luat ceea ce mi s-a recomandat drept cea mai buna mancare de la Gargantua Park, Rata cu red curry si ananas, cu o garnitura de orez. Aceastea au fost rezonabile fiecare in parte, insa impreuna nu.

Restaurantul plin-ochi duminica la pranz, chiar daca preturile sunt marisoare pentru o mancare atat de mediocra. De ce, intrebati-i pe ei. Pe clienti, adica…

Gargantua Park traieste de pe urma marelui parc Gradina Icoanei, fara indoiala. Chiar daca sunt inca atat de multi bucuresteni care nu inteleg vreodata ce primesc in farfurie, tot nu e de ajuns ca sa explici de ce un astfel de restaurant are succes, cu acesti chelneri si cu o asemenea mancare… (GB – septembrie 2018)

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului…

Sunt sigur ca multi vor crede ca am ceva cu restaurantele Gargantua, fie el Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), din Dorobantilor, sau acesta, Gargantua in The Park, de la Gradina Icoanei. Dar nu am, nu stiu ale cui sunt, nu ii stiu pe cei de acolo.

Ca si la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), am avut o experienta neplacuta cu chelnerul de la Gargantua in The Park, chiar de la intrare. M-a masurat cand am intrat pe usa, s-a uitat de sus pana jos, si cand am ajuns in dreptul lui, s-a intors cu spatele. M-am uitat ingrijorat, o fi inceput sa arda pe undeva, s-a intamplat ceva, dar nu, nu avea nimic important de facut, s-a apucat sa sporovaiasca cu un alt chelner. Dar m-am descurcat si singur, sunt inca un om inteligent…

E drept, eu nu umblu frumos imbracat cand merg in oras, la restaurant sau prin alte parti, de cate ori pot imi pun un trening, pantaloni scurti, sandale sau ce se mai nimereste, ca sa-mi fie cat mai comod. Si sunt taxat pentru asta! Chelnerii ma studiaza cateva secunde, ma masoara, ma evalueaza si fac un calcul rapid cam cu cat ar trebui sa se deranjeze cu mine. In marea majoritate a cazurilor, ies foarte prost din aceasta evaluare, asa ca faze ca aceasta de mai sus sunt… (citeste tot)

 

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2018

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua, acum un an, am avut o experienta foarte neplacuta cu chelnerii de acolo si eram convins ca nu le voi mai calca vreodata pragul. T...

Gargantua d’Oro (Pantagruel)

Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul.Merg rar la Gargantua d’Oro, chiar daca e foarte aproape de biroul meu si de casa. Si chiar daca e un restaurant foarte frumos amenaja...

Gargantua d’Oro (Pantagruel), martie 2017

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri...Dialog cu chelnerul la Gargantua d'Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta): "Ce e cel m...

Data actualizarii: 05/08/2025

Gargantua Park  - Str. Jean-Louis Calderon, nr. 69 (Parcul Gradina Icoanei)

  • Francesca :

    După 45 de minute am fost anuntați ca nu mai au felul comandat …… apoi am stat încă 30 minute …. degustare înghețată un desert din meniu …. dar “ stați sa întreb a spus chelnerul sa văd dacă le are pe toate ! “.
    Alta surpriza …. 2 din 7 feluri deci dezamagire totala …

  • Mihaela :

    Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc sambata 18.05.2019, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat, iar servirea nu a fost una impecabila! Urat, foarte urat!

  • Mihaela :

    Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat, iar servirea nu a fost una impecabila! Urat, foarte urat!

  • Mihaela :

    Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat! Urat, foarte urat!

  • andreea :

    Din pacate am observant in repetate randuri aceeasi atitudine aroganta a chelnerului precum se descrie mai sus. Iti dau mai degraba senzatia ca esti tu in pozitia de a ii servi. Ma intreb oare sefii sau prietenii sefilor nu au fost niciodata client ai restaurantului? Cel mai probabil au fost. Atunci, fie chelnerii, stiindu-i, se comportau indeajuns de fals cat sa convinga, fie acesti sefi au conceptia binecunoscuta „daca avem clienti inseamna ca merge”.

    Astept ziua in care se vor inmulti antreprenorii care lucreaza constant la imbunatatirea produsului lor, care cred in progres si in motivarea angajatului cu dorinta de munca, mai presus decat imaginea succesului imediat „cont generos, masina deluxe, partenera anorexica”.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close