Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

5605 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

9021 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

1368 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

970 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

2735 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

4311 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1422 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

585 vizite

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la Atypi...

848 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

805 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1091 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

954 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

1628 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

400 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

2005 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1169 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

7734 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

4932 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1354 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

1482 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6169 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

567 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

433 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1118 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1663 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

520 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

870 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

469 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1696 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

1102 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

1908 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

371 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

633 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

879 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

566 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

1411 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1591 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

873 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

988 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

561 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

6782 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

1944 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1821 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1417 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

1987 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2544 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

5803 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1494 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2260 vizite

44 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1353 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1489 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2666 vizite

Un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un restaura...

2413 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

929 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1039 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

2031 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

10445 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

2492 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

559 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

914 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3709 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

3734 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

959 vizite

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

960 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1264 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

3726 vizite
Afiseaza
vizualizari

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi

E clar, cei cu restaurantele Gargantua (eu stiu trei: Gargantua Park, Gargantual d’Oro si acesta, Gargantua KSLF), oamenii aceia, deci, isi recruteaza personalul de sala intr-un anumit fel, si acest fel e chiar pe dos fata de cum l-am face eu si cei cu care am fost acolo.

I-am vazut de departe, de pe trotuar, inca nu intrasem in frumoasa terasa. Stateau in usa care dadea spre salonul interior si sporovaiau de-ale lor, aparent foarte adanciti in subiect. Unul statea intr-o rana, cu umarul sprijinit de usa si cu bratele incrucisate. Pe vreo doua mese, soarele tinea la cald resturile de mancare de la clientii plecati.

Am intrat. S-au uitat cu coada ochiului, dupa care si-au continuat discutia, asteptand, probabil, sa mai castige putin timp de sporovait pana ne asezam noi la o masa. Dar le-am stricat planurile… M-am dus pana aproape si m-am asezat in fata lor, ostentativ. Au tacut brusc, uitandu-se mirati la mine, gandindu-se, poate, ca sunt de la sanepid sau de la vreo aprovizionare, ceva, fiindca toti clientii care veneau se asezau singuri la masa, fara sa-i deranjeze. Unul dintre ei a plecat. Cel care statea intr-o rana s-a inderptat de sale, insa tot cu mainile incrucisate a ramas sa vorbeasca cu noi. Si, desigur, ca orice alt chelner din Bucuresti care se respecta, m-a somat cu un “Spuneti!”, scurt si apasat. “Ce doriti sa spun?” Aici nu a mai stiut el ce sa spuna si se holba din ce in ce mai intrigat la mine…

Evident, nu avea chef de vorba. Ne-a pus meniurile in fata si s-a carat instantaneu, ca nu cumva sa-l intrebam ceva. Dar l-am intrebat, cu toata impotrivirea lui si cu recomndarea insistenta sa citim singuri in meniu si sa nu-l mai deranjam. A castigat el pana la urma.

Am asteptat mancarea foarte mult, mai bine de jumatate de ceas. Asa ca am avut tot timpul, cu prietenul meu, sa jucam ceva pe bani: ia vreun chelner de pe masa noastra scrumiera plina-ochi cu tigari de la clientii de dinainte, din proprie initiativa, sau numai dupa ce le spunem noi? Prietenul meu a zis ca o vor lua, eu am pariat ca numai daca le vom atrage noi atentia. Dupa ce au venit de patru ori la noi la masa, doi chelneri diferiti, prietenul meu si-a recunoscut rusinat infrangerea si a platit el toata masa.

Cu mancarea in fata, dupa lungi asteptari, am avut un pranz destul de bun, sa zicem, la Gargantua KSLF. Placinta irlandeza si pizza au fost destul de comune, nimic special cu ele, insa cocoselul intreg fript a fost foarte bun, si chiar si cartofii si spanacul cu care a venit alaturi au fost destul de bune. Salata de ardei copti era plina cu samburi, desi ardeii fusesera taiati, tocmai ca sa fie curatati.

Gargantua KSLF, la fel ca si surorile si fratii lui, e un restaurant frumos, in care poti sa mananci si bine, cu putin noroc, daca nimeresti anumite feluri de mancare din meniu. Dar sa nu te astepti la vreun ajutor din partea chelnerilor pentru asta! Alegi la intamplare, dupa cum ti-e norocul in ziua respectiva… Sau, si mai bine, vii vreo doua luni la rand la Gargantua KSLF si iei in fiecare zi alt fel, dar dupa aceea stii ce e bun si ce nu si mergi la sigur.

Oamneii acestia de la Gargantua au investit mult in restaurantele lor, se vede de departe. Arata bine toate, s-au straduit sa faca un meniu atractiv pentru clientela „upper-intermediate”, si chiar ceva si mai sus, mancarea e frumos prezentata si chiar buna, uneori. Dar de ce nu se preocupa ei si de servicii, cand asta i-ar costa cu mult, mult mai putin decat toate celelalte, insa diferenta in satisfactia clientilor ar fi semnificativa? (GB – octombrie 2018)

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua

Gargantua KSLF e un restaurant deschis chiar la inceputul lui 2017 in casa in care a fost cativa ani restaurantul Collage, cel mai bun restaurant din Bucuresti pentru o vreme, cat l-au avut pe Roberto dal Seno chef, un mare, foarte mare bucatar!

Sunt intr-o casa cu mansarda pe Monetariei, chiar vizavi de Muzeul Taranului Roman, cu terasa lui Clubul Taranului, si foarte aproape de Biserica Izvorul Tamaduirii – Mavrogheni si de bulevardul Kiselev, de la care se trage bucata de nume KSLF (Kiseleff, pe frantuzeste), fara indoiala. Chiar in spatele lui e un … (citeste tot)

Data actualizarii: 14/10/2018

Gargantua KSLF

  • Un bucatar :

    Dacă ați fi putut intra in bucatarie , nu ați mai fi scris articolul .

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.