Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

315 vizite

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

49 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

88 vizite

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

345 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

503 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

733 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

194 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

297 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

177 vizite

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

294 vizite

O frumoasa gradina ascunsa a centrului Bucurestiului Eu ma duse...

145 vizite

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligent Cat sunt eu de int...

276 vizite

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

262 vizite

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

280 vizite

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1305 vizite 1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

60 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

233 vizite

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua Gargantua KSLF e un ...

299 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

203 vizite

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

18 vizite

Nume mare, casa mare, imaginatie mica Golden Blitz a ramas in folcl...

23 vizite

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

209 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

14 vizite

Marea bucatarie frantuzeasca fina traditionala adaugita cu rosii crude...

367 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

462 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere

Toate restaurantele de la Radisson Blu sunt ale lor, ale hotelului, adica, nu sunt spatii inchiriate altora. Ginger e cel mai nou restaurant de la ei, deschis in ultimele zile ale lui octombrie 2017 intr-un spatiu de la parter care statea nefolosit de ceva vreme, de cand cu legea antifumat. Acolo, vizavi de restaurantul Prime, chiar pe partea care da spre curtea interioara, aveau un fel de pavilion pentru fumatori, care nu mai avea obiect de cand fumatorii au fost alungati din locurile in care oricum nu aveau ce cauta.

Salonul e mijlociu spre mic, nu intra multi oameni acolo. Au adus arhitecti foarte buni, care au reusit sa scoata cam tot ce se putea dintr-un spatiu in care nu se gandisera multa vreme ca va ajunge restaurant. Conceptul e unitar, materiale si mobilier de cea mai buna calitate, lumini bine facute, un parchet metalic de efect. In mijloc sunt barul si mesele de sushi ale bucatarilor, in fata au mese de bar, inalte. Au doua enclave cu mese la care pot sta cate 6-7 oameni, iar in spate cateva mese mai mici.

Curtea interioara a Radisson Blu e frumoasa si chiar spectaculoasa vara, cand e amenajata. Iarna iti atrage privirea mai ales piscina cu apa calda, nu vezi prea des oameni scaldandu-se afara in ger, in aer liber.

Ginger e un restaurant de sushi, inainte de toate. De aceea i-au si spus Ginger Sushi Bar & Lounge la inceput. Insa am inteles ca vor sa-i extinda meniul, sa mai adauge cateva feluri de mancare din bucataria japoneza, inclusiv vita. Acum cred ca folosesc doar numele Ginger, ca sa-i scoata mai mult in evidenta specificul de restaurant, nu doar de sushi bar.

Au adus bucatari din toata lumea la Ginger. Cheful pe sushi e din Nepal (cel din poza de jos, mai maruntel, langa austriacul Nicolai Schleifer, executive chef pe tot hotelul), un bucatar e din Israel, altul a venit din Croatia. Si se pare ca o parte din mancare – vita, fara indoiala – o fac in bucataria de la Prime, unde au si acolo bucatari foarte talentati.

Am fost de doua ori in ultimele zile la Ginger si am fost impresionat de mancare: gust, culoare, prezentare, textura, atentia pentru detalii. Am mancat foarte mult sushi, desigur, dar si peste, vita, deserturi. Foarte bune toate. Pozele facute cu telefonul ies perfect cand esti aproape, insa la Ginger e semiintuneric in permanenta, asa ca nu se vad bine detaliile. Sper sa-mi trimita ei unele facute profesionist, chiar merita mancarurile acelea sa fie vazute.

Si serviciul a fost foarte bun la Ginger, asa cum am observat ca este in majoritatea hotelurilor mari, unde au oameni care stiu bine cum sa evalueze candidatii la recrutare, pentru ca poti investi un milion de ore de training in cineva care nu are reflexele de client service, ca tot nimic iese.

Preturile au fost ceva mai mici decat ma asteptam. Cu 400 de lei poti avea o masa foarte buna in doi la Ginger, cu o sticla de vin – nu din cele scumpe, e drept!

De cum am vazut primele feluri de mancare pe masa, am banuit ca Ginger, sau Ginger Sushi Bar & Lounge, care o fi denumirea lui exacta, va urca pe primul loc in Lista Restocracy. Si chiar asa s-a si intamplat, cand am pus notele si calculatorul a socotit media finala. Sigur, e greu sa compari sushi-ul cu Grande Cuisine-ul de la Le Bistrot Francais, de pilda (si, daca ar fi sa aleg, eu as alege intotdeauna Haute Cuisine), dar daca am impus un algoritm de calcul, trebuie sa il respect. (GB – noiembrie 2017)

Ginger Sushi Bar, restaurantul oriental de la Hotelul Radisson Blu in Bucuresti

Cheful Ginger si Executive Cheful Radisson Blu Hotel

Gradinile de vara ale Hotelului Radisson Blu

Data actualizarii: 17/05/2019

Ginger Sushi Bar & Lounge, 2017