Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere

Toate restaurantele de la Radisson Blu sunt ale lor, ale hotelului, adica, nu sunt spatii inchiriate altora. Ginger e cel mai nou restaurant de la ei, deschis in ultimele zile ale lui octombrie 2017 intr-un spatiu de la parter care statea nefolosit de ceva vreme, de cand cu legea antifumat. Acolo, vizavi de restaurantul Prime, chiar pe partea care da spre curtea interioara, aveau un fel de pavilion pentru fumatori, care nu mai avea obiect de cand fumatorii au fost alungati din locurile in care oricum nu aveau ce cauta.

Salonul e mijlociu spre mic, nu intra multi oameni acolo. Au adus arhitecti foarte buni, care au reusit sa scoata cam tot ce se putea dintr-un spatiu in care nu se gandisera multa vreme ca va ajunge restaurant. Conceptul e unitar, materiale si mobilier de cea mai buna calitate, lumini bine facute, un parchet metalic de efect. In mijloc sunt barul si mesele de sushi ale bucatarilor, in fata au mese de bar, inalte. Au doua enclave cu mese la care pot sta cate 6-7 oameni, iar in spate cateva mese mai mici.

Curtea interioara a Radisson Blu e frumoasa si chiar spectaculoasa vara, cand e amenajata. Iarna iti atrage privirea mai ales piscina cu apa calda, nu vezi prea des oameni scaldandu-se afara in ger, in aer liber.

Ginger e un restaurant de sushi, inainte de toate. De aceea i-au si spus Ginger Sushi Bar & Lounge la inceput. Insa am inteles ca vor sa-i extinda meniul, sa mai adauge cateva feluri de mancare din bucataria japoneza, inclusiv vita. Acum cred ca folosesc doar numele Ginger, ca sa-i scoata mai mult in evidenta specificul de restaurant, nu doar de sushi bar.

Au adus bucatari din toata lumea la Ginger. Cheful pe sushi e din Nepal (cel din poza de jos, mai maruntel, langa austriacul Nicolai Schleifer, executive chef pe tot hotelul), un bucatar e din Israel, altul a venit din Croatia. Si se pare ca o parte din mancare – vita, fara indoiala – o fac in bucataria de la Prime, unde au si acolo bucatari foarte talentati.

Am fost de doua ori in ultimele zile la Ginger si am fost impresionat de mancare: gust, culoare, prezentare, textura, atentia pentru detalii. Am mancat foarte mult sushi, desigur, dar si peste, vita, deserturi. Foarte bune toate. Pozele facute cu telefonul ies perfect cand esti aproape, insa la Ginger e semiintuneric in permanenta, asa ca nu se vad bine detaliile. Sper sa-mi trimita ei unele facute profesionist, chiar merita mancarurile acelea sa fie vazute.

Si serviciul a fost foarte bun la Ginger, asa cum am observat ca este in majoritatea hotelurilor mari, unde au oameni care stiu bine cum sa evalueze candidatii la recrutare, pentru ca poti investi un milion de ore de training in cineva care nu are reflexele de client service, ca tot nimic iese.

Preturile au fost ceva mai mici decat ma asteptam. Cu 400 de lei poti avea o masa foarte buna in doi la Ginger, cu o sticla de vin – nu din cele scumpe, e drept!

De cum am vazut primele feluri de mancare pe masa, am banuit ca Ginger, sau Ginger Sushi Bar & Lounge, care o fi denumirea lui exacta, va urca pe primul loc in Lista Restocracy. Si chiar asa s-a si intamplat, cand am pus notele si calculatorul a socotit media finala. Sigur, e greu sa compari sushi-ul cu Grande Cuisine-ul de la Le Bistrot Francais, de pilda (si, daca ar fi sa aleg, eu as alege intotdeauna Haute Cuisine), dar daca am impus un algoritm de calcul, trebuie sa il respect. (GB – noiembrie 2017)

Ginger Sushi Bar, restaurantul oriental de la Hotelul Radisson Blu in Bucuresti

Cheful Ginger si Executive Cheful Radisson Blu Hotel

Gradinile de vara ale Hotelului Radisson Blu

Data actualizarii: 17/05/2019

Ginger Sushi Bar & Lounge, 2017  - Calea Victoriei, nr. 63-81 (Hotel Radisson)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close