Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona centrala a Bucurestiului, cuprinsa intre:...

Ord. dupa

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

Boema de meserie de la Palatul Universul Apollo111 este la subsolul...

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat! Am ...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

O cantina-bistrou cu mancare destul de buna Boutique du Pain e un b...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoria Eu stiu de do...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Sunt sigur ca au un servicu foarte bun si ca ciudatul peste care am da...

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epoca Cei ca...

Afiseaza

Numai daca sunteti turist strain

Hanu’ lui Manuc e Hanul lui Manuc, nu cred ca se pot spune multe lucruri noi sau nestiute despre acest cunoscut restaurant al Bucurestiului. Cred ca e cel mai mare restaurant din Centrul Vechi – mai ales vara, cand e deschisa gradina.

Gradina e atractia principala a Hanului lui Manuc, fara indoiala. E o curte interioara imensa, cu cativa copaci in ea, cu o fantana (probabil doar de decor). Mesele sunt inghesuite, abia te strecori printre ele. Sunt mese si scaune din fier si cu lemn brut, grele si facute sa reziste la ploaie, vant, busituri si orice alte agresiuni asupra lor. Sunt incomode, evident, rolul lor este sa reziste, in primul rand.

Meniul e bine facut si prezentat atractiv la Hanul lui Manuc, mancare romaneasca traditionala, cu ceva trimiteri si catre bucataria romaneasca boiereasca, insa nu prea mult. Mancare facuta sa iasa la numar, in sute si chiar mii de portii, nu are cum sa fie prea buna la acest volum si, mai ales, la cerintele de rapiditate care se impun.

Pentru ca serviciul e, totusi, destul de rapid la Hanul lui Manuc, in ciuda imensitatii locului si valurilor nesfarsite de clienti. Aproape toti vin in grupuri, foarte multi straini, care, stiti cum sunt, despre orice baga in gura intr-un restaurant cu stergare si stiuleti pe pereti spun ca e bun.

Preturile nu sunt deloc mici la Hanul lui Manuc, o masa in doi, cu o sticla cu vin bun, poate sari usor de 300 de lei.

Hanul lui Manuc e un restaurant pentru turisti, si nimic altceva. Pentru turisti multi, vreau sa spun, cu tot ce inseamna asta. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 08/07/2019

Hanu lui Manuc

  • Marius :

    De evitat acest local scump si cu mancare proasta. Pastrama ,,frageda,, de berbecut (44,5) lei ,de fapt doua felii negre si tari ca talpa de pantofi; Black Angus steak burger(45lei)-o chifla imensa ca in vitrinele din Gara de Nord, iar in mijloc o feliuta de carne amestecata. Bors de ,,curcan fanariot,,(14,5 lei) o adunare generala cum se spunea in armata,aceasta din urma mult mai gustoasa ca cea de la ..Han,,! Am observat in timp ce debarasau de la alte mese ca portiile de sarmale ,gulas,si alte feluri erau aproape neatinse. Am mai patit acest lucru si la Carul cu Bere ,restaurant care face parte tot din acest lant . Se gateste angro,pentru grupuri de turisti.