Restaurante, bistrouri, cafenele si alte localuri din centrele vechi / centrele istorice ale oraselor

Ord. dupa

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

4 comentarii

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Intocmai ca şi pâinea, vinul este parte din viaţa, tradiţiile şi ...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Even if we don’t take individual reservations on the terrace, when y...

Carturesti Carusel este o librarie si ceainarie situata pe strada Lips...

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

4 comentarii

Alt restaurant - fosila Nu-mi aduc aminte de restaurantul Casa Gorj...

Un frumos cadou facut Bucurestiului Vechi Cismigiu – Bistro la Et...

Coffeol Este povestea anotimpurilor care-și lasă amprenta pe specifi...

Ideea barului de vinuri CORKS a plecat de la tine, consumatorul de vi...

Crama Domneasca, ce-a luat fiinta intre ruinele Palatului Voievodal Cu...

In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile ...

Un stabiliment pentru boema corporatista Energiea se considera "un ...

Faros este o taverna cu specific grecesc, situata in Centrul Vechi al ...

Restaurant Finikia – lebanese cuisine, amplasat in centrul istoric a...

French Cafe este un local situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, pe...

O berarie turistica Gambrinus, alaturi de Capsa, Caru cu Bere si in...

La Geobar poți petrece clipe minunate alături de prietenii tăi, în...

Grand Cafe cu quesadilla si hamburgeri! Sa nu va lasati pacaliti de nu...

Spectacol trist cu chelneri batrani Nu aveam de gand sa merg sa man...

5 comentarii
Afiseaza
comentarii

Numai daca sunteti turist strain

Hanu’ lui Manuc e Hanul lui Manuc, nu cred ca se pot spune multe lucruri noi sau nestiute despre acest cunoscut restaurant al Bucurestiului. Cred ca e cel mai mare restaurant din Centrul Vechi – mai ales vara, cand e deschisa gradina.

Gradina e atractia principala a Hanului lui Manuc, fara indoiala. E o curte interioara imensa, cu cativa copaci in ea, cu o fantana (probabil doar de decor). Mesele sunt inghesuite, abia te strecori printre ele. Sunt mese si scaune din fier si cu lemn brut, grele si facute sa reziste la ploaie, vant, busituri si orice alte agresiuni asupra lor. Sunt incomode, evident, rolul lor este sa reziste, in primul rand.

Meniul e bine facut si prezentat atractiv la Hanul lui Manuc, mancare romaneasca traditionala, cu ceva trimiteri si catre bucataria romaneasca boiereasca, insa nu prea mult. Mancare facuta sa iasa la numar, in sute si chiar mii de portii, nu are cum sa fie prea buna la acest volum si, mai ales, la cerintele de rapiditate care se impun.

Pentru ca serviciul e, totusi, destul de rapid la Hanul lui Manuc, in ciuda imensitatii locului si valurilor nesfarsite de clienti. Aproape toti vin in grupuri, foarte multi straini, care, stiti cum sunt, despre orice baga in gura intr-un restaurant cu stergare si stiuleti pe pereti spun ca e bun.

Preturile nu sunt deloc mici la Hanul lui Manuc, o masa in doi, cu o sticla cu vin bun, poate sari usor de 300 de lei.

Hanul lui Manuc e un restaurant pentru turisti, si nimic altceva. Pentru turisti multi, vreau sa spun, cu tot ce inseamna asta. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 04/09/2018

Hanu lui Manuc

  • Marius :

    De evitat acest local scump si cu mancare proasta. Pastrama ,,frageda,, de berbecut (44,5) lei ,de fapt doua felii negre si tari ca talpa de pantofi; Black Angus steak burger(45lei)-o chifla imensa ca in vitrinele din Gara de Nord, iar in mijloc o feliuta de carne amestecata. Bors de ,,curcan fanariot,,(14,5 lei) o adunare generala cum se spunea in armata,aceasta din urma mult mai gustoasa ca cea de la ..Han,,! Am observat in timp ce debarasau de la alte mese ca portiile de sarmale ,gulas,si alte feluri erau aproape neatinse. Am mai patit acest lucru si la Carul cu Bere ,restaurant care face parte tot din acest lant . Se gateste angro,pentru grupuri de turisti.