Toate localurile de pe Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

1661 vizite 2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

336 vizite

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

567 vizite

La 18 Lounge au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... ...

13556 vizite 5 comentarii

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

1103 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

167 vizite

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

149 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

255 vizite

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

205 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

145 vizite

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

126 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

117 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

98 vizite

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

124 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

21882 vizite

Boema viu colorata de pe Polona Acuarela e un local pe strada Polon...

9270 vizite

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

1576 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

3173 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

2975 vizite

Boema hipster bucuresteana Stiu Ai Sushi Bar inca de cand s-a desch...

1546 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

8668 vizite

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

1115 vizite

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

2381 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftin Ali Baba a ajuns s...

1579 vizite 2 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Numai daca sunteti turist strain

Hanu’ lui Manuc e Hanul lui Manuc, nu cred ca se pot spune multe lucruri noi sau nestiute despre acest cunoscut restaurant al Bucurestiului. Cred ca e cel mai mare restaurant din Centrul Vechi – mai ales vara, cand e deschisa gradina.

Gradina e atractia principala a Hanului lui Manuc, fara indoiala. E o curte interioara imensa, cu cativa copaci in ea, cu o fantana (probabil doar de decor). Mesele sunt inghesuite, abia te strecori printre ele. Sunt mese si scaune din fier si cu lemn brut, grele si facute sa reziste la ploaie, vant, busituri si orice alte agresiuni asupra lor. Sunt incomode, evident, rolul lor este sa reziste, in primul rand.

Meniul e bine facut si prezentat atractiv la Hanul lui Manuc, mancare romaneasca traditionala, cu ceva trimiteri si catre bucataria romaneasca boiereasca, insa nu prea mult. Mancare facuta sa iasa la numar, in sute si chiar mii de portii, nu are cum sa fie prea buna la acest volum si, mai ales, la cerintele de rapiditate care se impun.

Pentru ca serviciul e, totusi, destul de rapid la Hanul lui Manuc, in ciuda imensitatii locului si valurilor nesfarsite de clienti. Aproape toti vin in grupuri, foarte multi straini, care, stiti cum sunt, despre orice baga in gura intr-un restaurant cu stergare si stiuleti pe pereti spun ca e bun.

Preturile nu sunt deloc mici la Hanul lui Manuc, o masa in doi, cu o sticla cu vin bun, poate sari usor de 300 de lei.

Hanul lui Manuc e un restaurant pentru turisti, si nimic altceva. Pentru turisti multi, vreau sa spun, cu tot ce inseamna asta. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 29/08/2019

Hanu lui Manuc  - Str. Franceză, nr. 62-64 (Centrul Vechi)

  • Marius :

    De evitat acest local scump si cu mancare proasta. Pastrama ,,frageda,, de berbecut (44,5) lei ,de fapt doua felii negre si tari ca talpa de pantofi; Black Angus steak burger(45lei)-o chifla imensa ca in vitrinele din Gara de Nord, iar in mijloc o feliuta de carne amestecata. Bors de ,,curcan fanariot,,(14,5 lei) o adunare generala cum se spunea in armata,aceasta din urma mult mai gustoasa ca cea de la ..Han,,! Am observat in timp ce debarasau de la alte mese ca portiile de sarmale ,gulas,si alte feluri erau aproape neatinse. Am mai patit acest lucru si la Carul cu Bere ,restaurant care face parte tot din acest lant . Se gateste angro,pentru grupuri de turisti.

  • hanu-lui-manuc-restaurant-romanesc-evaluare-restocracy