Restaurantele, cafenelele si alte localuri din centrele istorice ale marilor orase

Ord. dupa

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Intocmai ca şi pâinea, vinul este parte din viaţa, tradiţiile şi ...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Carturesti Carusel este o librarie si ceainarie situata pe strada Lips...

Caru' cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru' cu Bere, desi ...

Cismigiu – Bistro la Etaj, farmecul vremurilor trecute E frumos r...

Ideea barului de vinuri CORKS a plecat de la tine, consumatorul de vi...

In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile ...

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

Faros este o taverna cu specific grecesc, situata in Centrul Vechi al ...

Restaurant Finikia – lebanese cuisine, amplasat in centrul istoric a...

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

Spectacol trist cu chelneri batrani Nu aveam de gand sa merg sa man...

Din 2008 suntem cunoscuti pentru ca transmitem atmosfera creata de cei...

Hanu lui Manuc, un gigantic restaurant turistic Hanu' lui Manuc e H...

Oferind prin pozitionare posibilitatea de a lua pulsul Centrului Vechi...

Industry Wine Bar este un local pe str. Sepcari, nr. 19 din Centrul Is...

Fuck you, dear clients! In Centrul Vechi cu niste muzicieni greci d...

La 100 de Beri este o carciuma unde poti gasi peste o suta de beri, s...

Afiseaza

Hanu lui Manuc, un gigantic restaurant turistic

Hanu’ lui Manuc e Hanul lui Manuc, nu cred ca se pot spune multe lucruri noi sau nestiute despre acest cunoscut restaurant al Bucurestiului. Cred ca e cel mai mare restaurant din Centrul Vechi – mai ales vara, cand e deschisa gradina.

Gradina e atractia principala a Hanului lui Manuc, fara indoiala. E o curte interioara imensa, cu cativa copaci in ea, cu o fantana (probabil doar de decor). Mesele sunt inghesuite, abia te strecori printre ele. Sunt mese si scaune din fier si cu lemn brut, grele si facute sa reziste la ploaie, vant, busituri si orice alte agresiuni asupra lor. Sunt incomode, evident, rolul lor este sa reziste, in primul rand.

Meniul e bine facut si prezentat atractiv la Hanul lui Manuc, mancare romaneasca traditionala, cu ceva trimiteri si catre bucataria romaneasca boiereasca, insa nu prea mult. Mancare facuta sa iasa la numar, in sute si chiar mii de portii, nu are cum sa fie prea buna la acest volum si, mai ales, la cerintele de rapiditate care se impun.

Pentru ca serviciul e, totusi, destul de rapid la Hanul lui Manuc, in ciuda imensitatii locului si valurilor nesfarsite de clienti. Aproape toti vin in grupuri, foarte multi straini, care, stiti cum sunt, despre orice baga in gura intr-un restaurant cu stergare si stiuleti pe pereti spun ca e bun.

Preturile nu sunt deloc mici la Hanul lui Manuc, o masa in doi, cu o sticla cu vin bun, poate sari usor de 300 de lei.

Hanul lui Manuc e un restaurant pentru turisti, si nimic altceva. Pentru turisti multi, vreau sa spun, cu tot ce inseamna asta. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 12/11/2019

Hanu lui Manuc  - Str. Franceză, nr. 62-64 (Centrul Vechi)

  • Marius :

    De evitat acest local scump si cu mancare proasta. Pastrama ,,frageda,, de berbecut (44,5) lei ,de fapt doua felii negre si tari ca talpa de pantofi; Black Angus steak burger(45lei)-o chifla imensa ca in vitrinele din Gara de Nord, iar in mijloc o feliuta de carne amestecata. Bors de ,,curcan fanariot,,(14,5 lei) o adunare generala cum se spunea in armata,aceasta din urma mult mai gustoasa ca cea de la ..Han,,! Am observat in timp ce debarasau de la alte mese ca portiile de sarmale ,gulas,si alte feluri erau aproape neatinse. Am mai patit acest lucru si la Carul cu Bere ,restaurant care face parte tot din acest lant . Se gateste angro,pentru grupuri de turisti.

  • hanu-lui-manuc-restaurant-turistic-romanesc-evaluare-restocracy