Localurile din centrele vechi / centrele istorice ale oraselor

Ord. dupa

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Intocmai ca şi pâinea, vinul este parte din viaţa, tradiţiile şi ...

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

Alt restaurant - fosila Nu-mi aduc aminte de restaurantul Casa Gorj...

Un frumos cadou facut Bucurestiului Vechi Cismigiu – Bistro la Et...

Ideea barului de vinuri CORKS a plecat de la tine, consumatorul de vi...

Crama Domneasca, ce-a luat fiinta intre ruinele Palatului Voievodal Cu...

In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile ...

Un stabiliment pentru boema corporatista Energiea se considera "un ...

O berarie turistica Gambrinus, alaturi de Capsa, Caru cu Bere si in...

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

La Geobar poți petrece clipe minunate alături de prietenii tăi, în...

Din 2008 suntem cunoscuti pentru ca transmitem atmosfera creata de cei...

Numai daca sunteti turist strain Hanu' lui Manuc e Hanul lui Manuc,...

Industry Wine Bar este un local pe str. Sepcari, nr. 19 din Centrul Is...

La 100 de Beri este o carciuma unde poti gasi peste o suta de beri, s...

Poftesti la povesti cu mancaruri romanesti sau la bucate din bucatarii...

Pentru ca Mircea Dinescu are imaginatie si altii nu Lacrimi si ...

Unul dintre localurile emblematice ale Centrului Vechi al Bucurestiulu...

Se mananca bine la Meze, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vestea ...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

Oktoberfest sau “sarbatoarea lui octombrie” cum spune traducerea a...

Oktoberfest sau “sarbatoarea lui octombrie” cum spune traducerea a...

Trotuarul cu boema corporatista Origo e o cafenea boema din Centrul...

Boema perfect construita, dupa manual Paine si Vin e un bistrou fac...

Pentru o iesire cu prietenii, o seara cu muzica live si o portie de co...

Vita de cea mai buna calitate in Centrul Istoric. Red Angus e unul ...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Pentru o iesire cu prietenii, o seara cu muzica live si o portie de co...

Singurul pub din Romania construit dupa adevaratul concept de Irish Pu...

Un restaurant numai bun pentru turisti inocenti Terasa Doamnei e un...

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

Zamon face parte din portofoliul Max Grup Company (MGC), cel care deti...

Afiseaza

Numai daca sunteti turist strain

Hanu’ lui Manuc e Hanul lui Manuc, nu cred ca se pot spune multe lucruri noi sau nestiute despre acest cunoscut restaurant al Bucurestiului. Cred ca e cel mai mare restaurant din Centrul Vechi – mai ales vara, cand e deschisa gradina.

Gradina e atractia principala a Hanului lui Manuc, fara indoiala. E o curte interioara imensa, cu cativa copaci in ea, cu o fantana (probabil doar de decor). Mesele sunt inghesuite, abia te strecori printre ele. Sunt mese si scaune din fier si cu lemn brut, grele si facute sa reziste la ploaie, vant, busituri si orice alte agresiuni asupra lor. Sunt incomode, evident, rolul lor este sa reziste, in primul rand.

Meniul e bine facut si prezentat atractiv la Hanul lui Manuc, mancare romaneasca traditionala, cu ceva trimiteri si catre bucataria romaneasca boiereasca, insa nu prea mult. Mancare facuta sa iasa la numar, in sute si chiar mii de portii, nu are cum sa fie prea buna la acest volum si, mai ales, la cerintele de rapiditate care se impun.

Pentru ca serviciul e, totusi, destul de rapid la Hanul lui Manuc, in ciuda imensitatii locului si valurilor nesfarsite de clienti. Aproape toti vin in grupuri, foarte multi straini, care, stiti cum sunt, despre orice baga in gura intr-un restaurant cu stergare si stiuleti pe pereti spun ca e bun.

Preturile nu sunt deloc mici la Hanul lui Manuc, o masa in doi, cu o sticla cu vin bun, poate sari usor de 300 de lei.

Hanul lui Manuc e un restaurant pentru turisti, si nimic altceva. Pentru turisti multi, vreau sa spun, cu tot ce inseamna asta. (GB – aprilie 2017)


Hanu lui Manuc

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.