Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Afiseaza
comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru clasa medie

Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu e un alt restaurant al lui Dragos Petrescu din seria „mari case vechi ale Bucurestiului de odinioara, restaurate fi facute restaurante populare”. Nu mai laud geniul in business al lui Dragos petrescu, deja am scris prea mult despre asta in articolul despre Casa Lido.

Asadar, Dragos Petrescu a aplicat reteta stiuta numai de el si a reusit sa umple si Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu.

Casa Elena Lupescu de pe Pache Protopopescu e o mare casa boiereasca, dupa cum oricine banuieste. E Bucurestiul vechi acolo, cel din cartile pe care le citeam in liceu, cu farmecul amintirilor. Bine restaurata, impunatoare, facuta dupa arhitectura vremurilor, cu piese de mobilier si ornamente originale. mesele si scaunele sunt din lemn masiv, rustice. Gradina e mare, frumoasa, cu niste copaci batrani.

Meniul de la Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu e bine gandit, e un amestec intre bucataria romaneasca traditionala, taraneasca, si cea boiereasca. Nu e nici lung, nici scurt, e exact atat cat trebuie pentru genul de clientela vizata, adica middle-class. Cei de acolo spun ca nu e identic cu cel de la alt han al berarilor al lui Dragos Petrescu, cel de la Sfantul Spiridon Vechi, Hanu Berarilor Interbelic – Casa Soare. Mie mi s-a parut ca este, dar nu le-am comparat rand cu rand, e adevarat.

A fost surprinzator de buna mancarea la Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu. Nu cine stie ce lucruri sofisticate sau fineturi, nimic prea original, insa buna la gust, asa cum o face lumea acasa. Ciulamaua avea chiar smantana (lichida, pentru gatit, dar merge si aceea), nu doar faina, asa cum e aproape peste tot in Bucuresti, antreurile si ele destul de bune.

Preturile sunt medii la Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu, asa cum a decis Dragos Petrescu sa se pozitioneze, insa au si meniuri speciale cu preturi reduse, inclusiv pentru pensionari – nu stiu daca e aceeasi mancare pentru ei, dar presupun ca da, ar iesi mai scump sa vrea sa pregateasca mancare separata, de calitate mai redusa, pentru meniurile ieftine. Si Dragos Petrescu stie sa calculeze foarte bine, nu-i ducem grija…

Serviciul mi-a placut in mod deosebit la Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu. Un chelner anume, mai precis spus, pe care l-am si pus in lista cu cei mai buni chelneri. Tanar (asa cum sunt toti chelnerii lui Dragos Petrescu), baiat frumos, cu chef de glume, dibaci in ocolirea capcanelor. Si ceilalti au fost OK, insa pe el l-am tinut minte mai mult.

Lume multa la Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu, salile pline, terasa la fel. Multi oameni in varsta, dintre cei cu nostalgiile vremurilor, fara indoiala, insa si familii, tineri, tot felul. Si multe grupuri mari, ceea ce e iarasi tipic pentru restaurantele lui Dragos Petrescu.

Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu e, fara indoiala, unul dintre restaurantele bune cu specific romanesc ale Bucurestiului, mai degraba traditional si fmilial. Se poate merge la Hanu Berarilor – Casa Elena Lupescu si venind mai de departe, cand vrei sa fii sigur de ce ai in farfurie, fara surprize. Caci aceasta constanta ce ii asigura predictibilitatea e cautata de multi dintre clientii care vin la restaurantele lui Dragos Petrescu. (GB – mai 2017)

Hanu Berarilor Casa Elena Lupescu, un restaurant kid-friendly

Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, locatie inaugurata in decembrie 2011, beneficiaza si de un mic spatiu de joaca pentru copii.

Deschis doar pe timpul sezonului cald, locul de joaca este situat pe terasa din spatele restaurantului si este un colt de joaca amenajat pentru un numar de 10-15 copii (cu varsta intre 2 si 7 ani), desi la capacitatea terasei, s-ar putea ca uneori sa fie insuficient. Locul are cateva masute si scaunele, la care cei mici pot desena, scrie sau se pot juca, o tabla de scris si desenat, un cos de baschet si alte doua-trei obiecte specifice acestor spatii.

Locul de joaca are vizibilitatea directa de la mesele de pe terasa, ceea ce devine util parintilor, mai ales ca locul nu beneficiaza de un supravegehtor, grija supravegherii revenind exclusiv parintilor. Incepand cu primavara anului viitor, spatiul va beneficia si de meniuri special concepute pentru copii.

In prezent, atractiile pentru cei mici sunt workshop-urile desfasurate in fiecare a doua duminica a lunii, la care cei mici se pot inscrie in grupe de minim 8 copii, si trebuie sa achite 15 lei (costul atelierului), precum si costul preparatului pe care il vor alege sa il gateasca. De asemenea, cei mici beneficiaza si de un program de divertisment, realizat de un clovn, care este prezent in fiecare duminica intre orele 13-15. (Daniel Catoi – august 2017)

 

Hanu lui Manuc

Hanu lui Manuc, un gigantic restaurant turistic Hanu' lui Manuc e Hanul lui Manuc, nu cred ca se pot spune multe lucruri noi sau nestiute despre acest cunoscut restaurant al Bucurestiului. Cred ca ...

Hanu Berarilor Interbelic (Casa Soare)

Hanu Berarilor Interbelic - Cred ca Dragos Petrescu nu a mai trecut demult pe aici... Hanu Berarilor Interbelic - Casa Soare e un alt restaurant al lui Dragos Petrescu din seria caselor istorice al...

Caru cu bere

Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il consider un restaurant traditional romanesc bun, in general, daca e sa-l masor cu altele cu specific romanesc din Bucuresti. E in...

Data actualizarii: 11/08/2019

Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, mai 2017  - Bd. Pache Protopopescu, nr. 51

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.