Într-o lume în care pare că nimic nu mai merge, Kané – New Romanian Cuisine s-a redeschis, mai bun ca niciodată!
Experiența ultimelor luni, în care Kané s-a transformat în bucătărie comunitară și a gătit și donat către medici și persoane vulnerabile, ne-a impulsionat să gândim un nou sezon curajos și să redeschidem porțile pentru experiențe de fine dining de calitate într-un context de grijă maximă față de colegi și oaspeți.
Nu uităm însă de cei care au în continuare cea mai mare nevoie de ajutor. Campania comunitară #Acum, derulată în lunile martie-mai, continuă cu programul “Marți este despre Bine”, prin care 20% din veniturile generate în fiecare marți vor fi donate către o selecție de ONG-uri dedicate. În prima lună de proiect sumele vor fi donate către ARCEN, pentru proiectul Antiseismic District.
Dăm, așadar, startul la CURAJ!
Prin această inițiativă, Kané-New Romanian Cuisine marchează o revenire la activitatea sa principală – experiența de fine dining în jurul ingredientelor exclusiv românești.
“Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru industria ospitalității însă, în tot acest context, este esențial să găsim o formă de a merge mai departe. Restaurantele au făcut mereu parte din viața orașului și, la Kané, ne-am propus să găsim echilibrul între măsurile de precauție, nevoia de socializare precum și importanța impactului pozitiv în comunitate. Kané a fost gândit ca un restaurant de fine dining cu un număr mic de locuri și o atenție extrem de mare pentru calitatea experienței, iar prin acest al doilea sezon dorim să arătăm că în București se pot crea experiențe de fine dining precum cele din restul lumii”, Răzvan Crișan, co-fondator Kané Group.
Amplasat într-o clădire de patrimoniu categoria A, construită în 1910 pe strada Dianei, la numărul 9, Kané s-a redeschis în septembrie 2019 în urma unei investiții de 500.000 euro ce a vizat atât amenajarea spațiului, achiziționarea de echipamente de ultimă generație, mobilier și trainingul inițial al echipei, cât mai ales crearea de experiențe de ospitalitate memorabile.
La câteva luni de la redeschidere, în luna martie 2020, echipa Kané – New Romanian Cuisine a demarat, alături de partenerii săi comerciali, proiectul comunitar #Acum, în cadrul căruia a pregătit și a donat către medicii din prima linie și persoane din medii vulnerabile 45.300 porții de mâncare, cu o valoare totală de peste 100.000 euro.
Adaptându-ne activitatea conform noilor reguli pentru prevenirea răspândirii COVID-19, Kané își așteaptă oaspeții, într-o primă etapă, pe o terasă cu 30 de locuri unde, de marți până sâmbătă inclusiv, începând cu ora 18.30, suntem pregătiți să îi purtăm într-o călătorie culinară de fine dining surprinzătoare.
Noul meniu Kané, #AcumCURAJ, în regia lui Chef Cătălin Bejenariu, vorbește despre determinarea necesară de a merge mai departe, nevoia de evoluție dar și de autenticitate. Explorările noastre în direcția Noii Bucătării Românești ne împing în direcția unui gust profund și memorabil care să arate că un ingredient poate ascunde multe surprize dacă știi cum să îl abordezi într-un mod curajos.
Rezervările se pot face via kane.dinesuperb.com, pentru orice detalii suplimentare sau cereri speciale suntem la dispoziția oaspeților noștri la hello@groupkane.com.
Despre Kané Group
Grupul Kané este co-fondat de Răzvan Crișan, David Maguet și Ciprian Morar și din el fac parte Kané – New Romanian Cuisine, Cafeneaua M60, Mamizza – NeoNeapolitan Pizza, Mercato Comunale – Outdoor Food & Drinks Market, Project Copenhagen Coffee & Gastrobar.
(comunicat de presă)
Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte mese au stat mai mult. Asta spune ceva…
Am revenit la KANE ca sa-i vedem gradina, deschisa acum, in vremea pandemiei, si sa vedem si noul meniul de degustare al lui Chef Catalin Bejenariu.
Gradina din fata e foarte frumos amenajata, cu multa verdeata si, mai ales, cu privelistea Bucurestiului din romane de jur imprejur. Partea cu poezie a orasului nostru, cu case vechi si copaci batrani, cu strazi rareori drepte. Mai au o mica terasa ascunsa, cu o singura masa mare sub un copac batran, inca si mai interesanta. Nu am putut sa-i fac poze pentru ca era deja ocupata cand am ajuns noi.
Cina a fost memorabila si am descris-o intr-un articol separat, nu mai reiau detaliile. Am luat meniu de degustare, desigur, cu mai mult de zece feluri, daca e sa socotim cate farfurii diferite au ajuns pe masa noastra. Toate foarte bune si original prezentate, dupa cum se vede si in poze.
Serviciul la fel de personal, cu acelasi chelner pe care l-am pozat si despre care am scris si data trecuta. Terasa plina. Mai veneau cate unii fara rezervare, dar nu mai aveau loc, asa ca plecau uitandu-se cu jind in farfuriile noastre.
Am facut ochii roata de mai multe ori, si aproape toti luau meniul de degustare. Noi am stat trei ceasuri la KANE. Mesele s-au umplut la scurt timp de la sosirea noastra, si nu am vazut pe nimeni sa-si fi terminat cina si sa se ridice sa plece. Asta spune ceva, ca nu au venit la KANE doar de foame, ci pentru mult mai mult decat atat. Si pareau toti multumiti de ce au gasit… 🙂
Asadar, daca e sa fac si eu o recomandare celor care merg acolo, este sa ia meniul de degustare. Data trecuta am scris ca portiile erau anormal de mici. Au mai lasat de la ei, si acum sunt normale pentru un restaurant de fine dining. Insa, avand atat de multe feluri, un singur meniu de degustare poate sa ajunga unei perechi cu parte barbateasca cu profil si pofta de intelectual si cu o parte femeiasca cu un numar rezonabil de kilograme. Un astfel de meniu costa 330 de lei, si mai scoti inca 200 de lei de pe card pentru vinuri. Dar daca vrei sa mananci tot cam atat, insa comandand felurile unul cate unul, sa va asigurati ca aveti de vreo doua ori mai multi bani.
Da, KANE si cele inca vreo cateva restaurante cu chefs tineri si foarte talentati sunt creatorii si reprezentantii Noii Bucatarii Romanesti Fine si mandria orasului in fata strainilor care o descopera. Si, cine stie, poate ca intr-o zi vor face o escapada in Bucuresti doar pentru un tur gastronomic prin aceste noi restaurante, ca apoi sa ramana pana spre dimineata in Centrul Vechi… (GB – iulie 2020)
Meniul KANE in vremea pandemiei (click pentru a deschide)
KANE, restaurantul cu cele mai mici portii de mancare din Bucuresti
Redeschiderea restaurantului KANE a fost unul dintre evenimentele cele mai asteptate de pe piata restaurantelor bucurestene. KANÉ, mai precis, ca sa reiasa si pronuntia. Fiindca numele vine de la zeul mancarii din Hawaii, Kané. Primul KANÉ a fost deschis in urma cu cativa ani pe Tunari, in locul in care aceiasi proprietari au mutat Mamizza, dupa ce au realizat ca un astfel de concept elitist are nevoie de o alta adresa. Asa ca au luat o casa cunoscuta de pe strada Dianei, aproape de Piata Rosetti. Si apoi au bagat mana adanc in buzunar. Dupa mult timp si multi bani cheltuiti, au reusit sa deschida acum o saptamana.
Nu au facut economie la nimic, rezultatul e chiar spectaculos, din orice directie ai privi. Casa nu are etaj, e doar parterul amenajat si deschis publicului, deocamdata, si in curand au promis o crama la subsol. Si o terasa in gradina din jurul casei, la vara. Bucataria e chiar la intrare, in… (citeste tot)
Bucataria lui Chef Catalin Bejenariu si a lui Razvan Crisan
Saloanele KANÉ
Razvan Crisan, oamenii si neoamenii lui de la KANE
Gradina KANÉ
Casa din Strada Dianei
Si cu un an in urma…