Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatiiCei doi copii din poza ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobraAperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?De la Aqua am pastrat o a...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin!M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Avido, locul in care te simti bine primitM-am intors la fetele de ...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Cantina pentru corporatistiBenedict Bistro e un restaurant destul ...

Una din marile berarii ale BucurestiuluiBeraria Germana Bucuresti ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bunBiBO Restaura...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!Am ajun...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu insea...

Bistrou cu motociclisti frumosiPutini stiu acum cine a fost Mobra,...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de capMi-a pla...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Blid – locanta romaneasca experiment de gastronomie etnica al lui Co...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autenticBlue Margar...

Una dintre marile curti din spate ale BucurestiuluiBlueberry Garde...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartierMarea casa din celeb...

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoriaEu stiu de do...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffeAm revenit la Caffe Ci...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Afiseaza

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună la gust…

Fata frumoasa in restaurant spaniol

Îmi place întotdeauna să merg la restaurantele în care amenajările sunt făcute de către cei de acolo, nu de cine știe ce arhitect sau designer celebru. Nu am nimic cu cele în care s-a investit o avere în felul în care arată și , doar că eu mă simt mai bine și mai în largul meu în cele mai „naturale”.

La Finca by Alioli e unul dintre acestea, în care îmi place să mă duc și în care mă simt ca acasă. Mi-l și imaginez pe Sorin Barbu, stăpânul locului, găsind cine știe pe unde mai umblă el prin lume câte un obiecțel care-i place, și îl cumpără cu câțiva Euro, gândindu-se că o să-l agațe pe undeva în restaurantul lui.

La ultima vizită, înainte de pandemie, era închisă grădina din spate, așa că acum a fost o reconfortantă surpriză să o văd frumos amenajată, și poate chiar mai plăcută decât terasa mare, cea pe care o cunoaște toată lumea. Fiindcă aceasta mai mică e neacoperită, colorată, plină de lumină, din care poți vedea un amestec impresionant de București vechi, de cărămidă, cu unul foarte înalt și îngust, din oțel și sticlă. Un fotograf bun ar fi scos ceva mult mai de efect decât am reușit să surprind eu, însă imaginația poate face restul trebii.

Și încă ceva de ținut minte la La Finca by Alioli: peștele și fructele de mare! Se știe că de câțiva ani au apărut în București restaurantele de pește adus direct din mare. Cu o mică întârziere de o zi, două, adică puțin semnificativ ca să facă vreo diferență de gust față de ce ai putea mânca direct pe țărmurile Greciei, Spaniei, Franței, Portugaliei sau de pe unde mai vin acești pești.

Or, Sorin Barbu e unul dintre acești puțini oameni; el aduce în București peștii prinși în Valencia doar cu o zi în urmă. Îi vinde la pescăria lui din Pipera, La Pescaderia, însă câțiva ajung și în Grigore Alexandrescu. Adică pești și fructe de mare mai proaspete și mai bune decât te-ai aștepta dacă nu ai ști despre celălalt business pescăresc al lui Sorin.

A fost bun tot ce am mâncat la ei, ca de fiecare dată. Copiii care te serveau la fel de plăcuți, naturali și cu chef de treabă, așa că statul la ei s-a prelungit cu mult, mult peste ce ar fi trebuit să facă un om care mai și lucrează în timpul zilei. Dar a meritat.

La Finca by Alioli e un restaurant așezat, liniștit, fără nimic ostentativ, în care îți aduci aminte că viața e frumoasă și bună la gust. Sunt sigur că va fi la fel și peste ani și ani… (GB – mai 2021)

Un restaurant spaniol adevarat

Sorin Barbu, proprietarul restaurantelorNu am mai scris de mult despre restaurantul La Finca by Alioli, desi am fost la ei de mai multe ori. Am vazut de mereu cate o mica schimbare. Nu semnificativa, dar de fiecare data in bine. Mai ales in ambianta, pentru ca mancarea si serviciile au fost bune de fiecare data, mai ales in ultimul an. Asa, la nivel de detaliu, mi se pare mai bun acum acest restaurant, se vede grija cu care se ocupa de el, si chiar preocuparea de a mai imbunatati cate ceva in permanenta, pe ici, pe colo.

Au bucatarie spaniola clasica. Nu se baga in gastronomia fina, si cred ca bine fac, pentru ca bucataria spaniola e atat de mare, incat adesea nu merita riscul unei schimbari doar pentru orgoliul de a avea si tu un fine dining. Am mancat de toate la ei, si au fost bune. Au adus si porc iberic in ultima vreme, si acesta trebuie neaparat incercat.

In rest, toate bune la La Finca. Restaurantul-terasa e frumos, fetele sunt inimoase si te servesc cu grija, preturile rezonabile, lumea vine de cand stiu eu restaurantul. Le va fi bine si de acum inainte, sunt sigur! Si inca ceva: au inchis restaurantul Alioli din Popa Tatu, primul pe care il deschisesera. Acum e unul… (citește tot)

Bucataria La Finca by Alioli

La Finca by Alioli, restaurant spaniol al lui Sorin Barbu

Terasele La Finca by Alioli
Bucureștiul văzut din grădina spaniolă
România între finalistele Campionatului Mondial de Paella

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campionatului Mondial de Paella, care va avea loc pe 20 septembrie, de Ziua Internațională a Paella. Țara noastră este reprezentată...

Alioli

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi vede de treaba...Alioli, restaurantul spaniol de pe Popa Tatu, chiar unde se taie cu Stirbei Voda, a fost primul deschis, cu m...

Sorin Barbu, proprietarul Alioli & La Finca

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by Alioli. Sorin Barbu a urmat cursurile Facultatii de Turism a Universitatii Dimitrie Cantemir, dar ulterior a mers in Spania, unde a...

Data actualizarii: 03/12/2021

La Finca by Alioli  - Str. Grigore Alexandrescu, nr. 77

  • Vas Andrei :

    Mancarea si chelnerii lasa de dorit, amabilitate lipsa, formulele de politete nu se folosesc. La masa nu ne au pus toate cele si nici fafurie separata pt scoici la Paella. Sunt locatii in Buc. fara pretentii unde se poate manca Paella mult mai gustoasa. Nu vom mai reveni cu siguranta! 🙁

    • Cristian :

      Exact așa e tot ce ai spus ,eu as mai spune și prețurile care le au ……

  • Advas K :

    Dezamagitor, mi-au stricat seara!! Ospatarii nu respecta nici bunele maniere.
    Amabilitatea lasa de dorit, nu inteleg de ce ospatarii nu au respectat bunele maniere in timpul servirii mesei si la sfarsit, nu am auzit acele expresii clasice de bun simt ( cea cu pofta buna etc)….imi pare rau ca am venit , mi-au stricat seara cu sotia.
    Nici pe masa nu ne-au pus tot ce trebuie, asa cum ar fi fost normal, nu am primit apa sau farfurii resturi scoici pt Paella …asa cum se obisnueste la nivelul restaurantului dvs.
    Nu ne gandeam ca ne vom simti asa de rau, sper sa imbunateasca serviciile.

    • Cristian :

      Exact așa e tot ce ai spus ,eu as mai spune și prețurile care le au ……și așa patron așa amgajați

  • O lume anapoda :

    Oribila mancarea! O rusine fara margini! Totul prajit in multa grasime, jumari servite ca friptura de „porc iberic”, cartofi zemuind de ulei, salata cu rosii stricate, creveti plutind in untura. Ceva mai rau nu cred ca exista in Bucuresti. Pentru mancarea data inapoi au cerut bani, cu nerusinare!

  • Andaluzia :

    Oribil!!!!
    12 persoane la masa, 12 persoane cu o intreaga zi de Sambata petrecuta in baie

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close