Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Afiseaza
comentarii

O altă cină memorabilă la KANE, la degustarea meniului de toamnă numit Pădurea Mociar al mai mult decât talentatului lor chef, Cătălin Bejenariu, de curând întors dintr-un lung stagiu de documentare la Geranium, al doilea cel mai bun restaurant din lume, după cel mai recent clasament.

Ce am mâncat noi din Pădurea Mociar:

SNACKS

  • Tartă cu midii și ferment
  • Obraz de vită și hrean
  • Scoică comestibilă
  • Pâine și unt

STARTER

  • Steak de morcov, sos de slănină afumată, ferment
  • Sfecla, pudră de hamsie, semințe murate
  • Perle de pește, sos din vin spumant
  • Varză coaptă, supă de brânza, murături

MAIN

  • Piept de pui, brânza, ciuperci, varza kale
  • Calcan, țelină semi-murată, sos de lapte acru
  • Tacos de rață, fructe fermentate, sos

DESSERTS

  • Explozie de sfeclă
  • Cremă de pâine, bere neagra, rubarbă; înghețată de vanilie
  • Ciocolată albă, coriandru, agrișe fermentate
  • Miere de albine, înghețată de ceară de albine, gel de miere, spumă de lapte
  • Bomboane

Și doar vinuri românești, desigur: Carassia spumant, Bauer Sauvignonasse, Ion Vlădoi Riesling…

Cu cuvintele lui Răzvan Crișan, charismaticul patron, „Cel mai nou meniu Kane – New Romanian Cuisine, Padurea Mociar, este o metaforă a identității noastre în aceste vremuri tulburi. Purtând numele unuia dintre cele mai importante bunuri naturale autohtone, Pădurea Mociar, meniul de toamnă este un demers de explorare a rezilienței contemporane a formelor de viață antice, folosind ingrediente simple, tradiționale, dar veșnic verzi, aduse la zi prin tehnici moderne de preparare.

Situată în inima Transilvaniei, lângă Reghin, la o altitudine de 400 m și pe o suprafață de 569 ha, această pădure specială este unanim recunoscută de biologi ca fiind cea mai veche din țara noastră. Aproximativ 300 de copaci au vârste cuprinse între 650 și 720 de ani, ceea ce îi face contemporani cu cele mai importante momente ale mileniului trecut, la fel cum și noi suntem acum martori ai unor momente atipice. Jumătate dintre stejari s-au uscat deja și, practic, supraviețuiesc „în picioare”, susținuți de intervenția antropică, așa cum ar trebui și noi, să ne încăpățânam să mergem înainte în astfel de momente” (George Butunoiu – octombrie 2021)

Meniul de toamna la Kane

Meniul de toamna la Kane

Copiii talentați și frumoși de la Kane

Data actualizarii: 07/11/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close