Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

1 comentarii

Florin Cojocariu gătind în bucătăria de servire din noua sa marchi...

Marchiza Athanor. La Coupteur. a Victoriei și a lui Florin Cojocariu ...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Bulevardul Corneliu Coposu din București, unde se taie cu Hristo Bote...

Barul Marmorosch, din subsolul cu Tezaurul băncii Marmorosch Blank, a...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

Mulți se așteptau să se deschidă mai puține restaurante noi în B...

1 comentarii

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

O cină coreeană memorabilă la ES Yong-ho Kim, ambasadorul Coree...

Ionuț Gheorghe, tânărul chef de la Noma din Herăstrău, ne-a ...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Afiseaza
comentarii

Va rog sa fiti atenti la ambianta sonora din restaurante, acolo se poate face diferenta referitor la cat de autentici si priceputi sunt managerii respectivi cand se gandesc la satisfactia clientilor. Ambianta buna inseamna decor, servire si muzica, in armonie. Retailerii mari stiu asta si apeleaza la consultanti care au studiat efectele muzicii din magazine asupra starii clientilor si le propun playlist potrivit pentru starea pe care vor sa o creeze.

Cu atat mai mult ar trebui sa fie atenti la asta managerii marilor restaurante. Ceea ce cred ei ca “merge” nu se potriveste prea des cu profilul clientilor lor. Iata, de exemplu, Zexe Aviatorilor: casa boiereasca, atmosfera clasica, clienti eleganti, iar din boxe (de buna calitate) se aude Mirabela Dauer.  Chelnerul caruia i-am sugerat sa o schimbe sau sa o opreasca a ridicat din umeri, spunand ca asa e playlistu’. Sau, Uptown, aflat foarte aproape, unde am mers ca sa scapam de chinurile audio de dincolo. Aici a fost la inceput muzica lounge ambientala, dupa care a urmat o portie de bumpzi bumpzi numai buna de oprit conversatia. Am semnalat asta chelnerilor, cel care parea sef a spus la fel, ca asa e playlistul si ca am prins noi partea asta mai rea. Adica, zeflemea, altfel nu stiu cum sa-I zic. Omul a crezut ca e neimportant si ca observatia noastra era de forma, probabil, asa cum fac multi altii, pentru confortul lor si in dauna satisfactiei clientilor. Daca nimeni nu a zis nimic pana acum, nu e cazul sa se gandeasca ei la asta.

Ca sa inchei intr-o nota pozitiva, am sa spun de bine despre muzica jazz si clasica pe care o are Omer la localul lui cu atmosfera calda de pe Calea Victoriei, langa Casa de Moda Venus.

Pana la urma, cei care vor sa faca restaurante bune sunt in business de relationare si mai degraba s-ar lipsi de muzica, decat sa aleaga una care impiedica buna conversatie.

Data actualizarii: 10/05/2017

  • A :

    După cum vad jos societatea de muzica clasica probabil că puneți și voi accentul mult . Daca atitunea ospătarilor a fost cu ton arogant sau ai fost combătut că nu ai dreptate sau alte răspunsuri aiurea te înțeleg dar în cazul în care răspunsul a fost politicos chiar nu ai dreptate. Tu ești client in restaurant dar nu ești singur și cel mult daca as lucra într-un restaurant unde tu ai veni și mi-ai spune de muzica (pe un ton normal , vesel ) as incerca sa dau un next sau as transmite celor din conducere feedbackul tau. Daca tonul tau ar fi unul arogant nu as face minimul de efort. Sistemele de sonorizare au început să fie mult mai moderne și nu chiar oricine poate sa „umble” la ele sa schimbe melodiile. Sunt softuri automate de radio dj sau internet media playere care nu sunt chiar așa de ușor accesibile ospătarilor. In rest cred că ești de accord cu mine că fiecare restaurant e liber să aleagă muzica pe care dorește să o difuzeze în locație în egală măsură cu alegerea scaunelor sau a meselor . A decizia lor de a pregăti cadrul ospitalier după cum considera ei iar tu ca client dacă ești absurd după ce ți se întâmplă odată scrii despre asta . Daca constați că în mod repetat într-un loc că muzica nu este ce îți dorești tu poti solicita cartea de vizita a unui manager cu care probabil ai putea purta o altfel de discuție iar daca nu se rezolva poți evita acel loc și să scrii articole despre el . Până atunci cred că ai trecut de anii tinereții și esti maxim de cârcotaș .

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close