Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Va rog sa fiti atenti la ambianta sonora din restaurante, acolo se poate face diferenta referitor la cat de autentici si priceputi sunt managerii respectivi cand se gandesc la satisfactia clientilor. Ambianta buna inseamna decor, servire si muzica, in armonie. Retailerii mari stiu asta si apeleaza la consultanti care au studiat efectele muzicii din magazine asupra starii clientilor si le propun playlist potrivit pentru starea pe care vor sa o creeze.

Cu atat mai mult ar trebui sa fie atenti la asta managerii marilor restaurante. Ceea ce cred ei ca “merge” nu se potriveste prea des cu profilul clientilor lor. Iata, de exemplu, Zexe Aviatorilor: casa boiereasca, atmosfera clasica, clienti eleganti, iar din boxe (de buna calitate) se aude Mirabela Dauer.  Chelnerul caruia i-am sugerat sa o schimbe sau sa o opreasca a ridicat din umeri, spunand ca asa e playlistu’. Sau, Uptown, aflat foarte aproape, unde am mers ca sa scapam de chinurile audio de dincolo. Aici a fost la inceput muzica lounge ambientala, dupa care a urmat o portie de bumpzi bumpzi numai buna de oprit conversatia. Am semnalat asta chelnerilor, cel care parea sef a spus la fel, ca asa e playlistul si ca am prins noi partea asta mai rea. Adica, zeflemea, altfel nu stiu cum sa-I zic. Omul a crezut ca e neimportant si ca observatia noastra era de forma, probabil, asa cum fac multi altii, pentru confortul lor si in dauna satisfactiei clientilor. Daca nimeni nu a zis nimic pana acum, nu e cazul sa se gandeasca ei la asta.

Ca sa inchei intr-o nota pozitiva, am sa spun de bine despre muzica jazz si clasica pe care o are Omer la localul lui cu atmosfera calda de pe Calea Victoriei, langa Casa de Moda Venus.

Pana la urma, cei care vor sa faca restaurante bune sunt in business de relationare si mai degraba s-ar lipsi de muzica, decat sa aleaga una care impiedica buna conversatie.

Data actualizarii: 10/05/2017

  • A :

    După cum vad jos societatea de muzica clasica probabil că puneți și voi accentul mult . Daca atitunea ospătarilor a fost cu ton arogant sau ai fost combătut că nu ai dreptate sau alte răspunsuri aiurea te înțeleg dar în cazul în care răspunsul a fost politicos chiar nu ai dreptate. Tu ești client in restaurant dar nu ești singur și cel mult daca as lucra într-un restaurant unde tu ai veni și mi-ai spune de muzica (pe un ton normal , vesel ) as incerca sa dau un next sau as transmite celor din conducere feedbackul tau. Daca tonul tau ar fi unul arogant nu as face minimul de efort. Sistemele de sonorizare au început să fie mult mai moderne și nu chiar oricine poate sa „umble” la ele sa schimbe melodiile. Sunt softuri automate de radio dj sau internet media playere care nu sunt chiar așa de ușor accesibile ospătarilor. In rest cred că ești de accord cu mine că fiecare restaurant e liber să aleagă muzica pe care dorește să o difuzeze în locație în egală măsură cu alegerea scaunelor sau a meselor . A decizia lor de a pregăti cadrul ospitalier după cum considera ei iar tu ca client dacă ești absurd după ce ți se întâmplă odată scrii despre asta . Daca constați că în mod repetat într-un loc că muzica nu este ce îți dorești tu poti solicita cartea de vizita a unui manager cu care probabil ai putea purta o altfel de discuție iar daca nu se rezolva poți evita acel loc și să scrii articole despre el . Până atunci cred că ai trecut de anii tinereții și esti maxim de cârcotaș .

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close