Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

Bistro Dorobanti este un local cu autoservire, situat pe Calea Doroban...

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pare Cava Bistr...

Centocitta, pizza si paste facute de un chef cu talent Centocitta e...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantisti Am vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de Gaulle Nu sunt m...

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

Dabeef in timpul pandemiei Toti cei trei vecini ai lui Dabeef din A...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Das BOB Kaffeehub este o cafenea situata pe Calea Dorobantilor, nr. 32...

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva...

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesului Evreii acestia au mai m...

Due Amici isi fac o virtute din neschimbare Dupa aproape doi ani, am ...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

Exclusive Zone Lounge este un  local high-class, cigar lounge elegant...

E placut si linistit la Exile, restaurantul lui Romica, personajul de ...

Fico Gelato & More este o gelaterie si cafenea situata la Piata Fl...

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

Fratellini Bistro - Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am aju...

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180! Gabbiano e a...

Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul. Merg r...

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei Prima imp...

60 de lei ravioli, 40 melcisorii... Am revenit la Grano pentru ...

Hambar - Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si ...

Japanos Victoriei - Cred ca asa arata bistrourile in Japonia in orasel...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

Kanpai Bistro, cele mai bune supe japoneze din oras Am fost la Kanp...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

Afiseaza

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?

Cred ca nota de la mancare e putin supraevaluata, fiindca, de regula, pun note de 9 si 10 restaurantelor care au bucatarii fine. Totusi, am apucat sa pun note mari catorva restaurante care nu au mancare fina, asa ca nu am vrut sa-i nedreptatesc, mai ales ca Uptown se apropie chiar mai mult decat altii de acesta “finete”. Si e si foarte constant, pe deasupra.

Ca sa fiu ceva mai explicit: mai multe restaurante care cocheteaza cu statutul de bucatarie fina (fine dining) au in meniu o parte dintre mancaruri care s-ar incadra in aceasta categorie, iar restul nu. Mai sus am vrut sa spun ca la Uptown sunt mai multe mancaruri care pot sa fie considerate “fine”, din numarul total, decat la altii.

Ultima data am luat la ei un piept de pui cu sos de mustar (recomandarea lor) si cu ceva legume alaturi, legume bune si bine facute. Si pieptul de pui a fost destul de bun – atat cat poate sa fie o astfel de bucata de carne simpla, fara altceva alaturi. Surpriza a fost la “sos”, insa… Ei mi-au spus, intr-adevar, ca e “piept de pui cu mustar de Dijon”, dar nu mi-a dat prin cap ca e chiar cu mustar, mi-am zis ca nu am inteles eu bine si ca e un sos cu mustar, chiar eram curios sa vad ce sosuri mai fac ei la Uptown. Insa a fost chiar mustar, nu sos! Asa ca am mancat pui cu mustar la Uptown, pentru ca imi era foame si nu voiam sa mai astept altceva, insa tare m-am mirat sa gasesc asa ceva in meniul unui restaurant caruia ii merge atat de bine precum lui Uptown.

In rest, toate bune, asa cum au fost intotdeauna: serviciul foarte bun, curat si frumos inauntru, au scos foliile de plastic de pe terasa, in sfarsit, si au pus plante.

Uptown va ramane, presupun, acelasi restaurant bun, serios si previzibil (constant, adica) multa vreme de acum inainte. Dar poate ca intr-o zi vor decide sa faca pasul catre adevarata bucatarie fina, cine stie… (GB – octombrie 2018)

Cel mai constant restaurant

Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa gasesc vreo schimbare, si nici nu am observat vreuna. Acum am luat chiftelute de dovleac, bune, cu un sos de iaurt asa si asa; pestele bun, orezul bunicel, o salata cam batrana, fara gust.

Serviciul foarte bun la Uptown, rapizi, amabili, chiar zambitori. Nu ne-au adus tacamuri ca sa impartim mancarea, desigur, desi stiau ca vom manca doi oameni din ea. (GB – noiembrie 2017)

Restaurantul fara nume.

Uptown e unul dintre restaurantele vechi ale Bucurestiului, aproape de Statuia Aviatorilor, in una dintre cele mai frumoase si mai scumpe zone ale orasului, unde aproape totul e curat si elegant.

A fost intr-o casa mica la inceput, in jurul careia au injghebat o terasa acoperita, care pana la urma a devenit o incinta complet functionala in tot timpul anului. Uptown e frumos amenajat, ingrijit, functional, fara un lux ostentativ.

Au un meniu din bucataria internationala la Uptown, nu prea lung, exact atat cat sa inspire incredere. Cel mai important este ca… (citeste tot)

Restaurantul Uptown cu ceva vreme in urma

Restaurantul Uptown cu ceva vreme in urma

Nido, ianuarie 2019

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii Am mai revenit la Nido de cateva ori intre timp, fiindca e foarte aproape de mine. Ultima data am luat o supa crema de radacinoase...

Nido

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido Aceeasi ambianta, desigur, pentru ca a fost foarte bine facut de la inceput si nu ar mai avea ceva semnificativ de schimbat pen...

Muzica din restaurante

Va rog sa fiti atenti la ambianta sonora din restaurante, acolo se poate face diferenta referitor la cat de autentici si priceputi sunt managerii respectivi cand se gandesc la satisfactia clientilor. ...

Data actualizarii: 22/04/2020

Uptown  - Str. Rabat, nr. 2 (Aviatorilor)