Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii

Nido, restaurant linistit in Bucurestiul aristocraticAm mai revenit la Nido de cateva ori intre timp, fiindca e foarte aproape de mine. Ultima data am luat o supa crema de radacinoase, buna dar condimentata ceva mai mult decat ar fi fost cazul, o salata cu creveti, buna si aceea, si un curcan cu sos de bere neagra atat de iute, incat nu am mai simtit alt gust. Ambianta si serviciile la fel de bune si ele, asa cum am scris si inainte, nimic nou de spus. Sunt sigur ca il voi regasi in aceeasi formula si peste multe alte luni, sau chiar ani, fiindca Nido e un restaurant serios, asezat, care se respecta si care respecta clientii, un lucru bine facut care merita toata aprecierea noastra. (GB – ianuarie 2019)

NIDO, un restaurant aristocrat

Am fost uimit sa aflu ca e un restaurant deschis de jumatate de an la cativa pasi de biroul meu, si inca unul foarte bine amenajat, calm, si, inainte de orice altceva, cu mancare chiar buna.

Se cheama Nido, sau Nido Kitchen & Wine, ca sa-i spunem pe numele intreg cu care se prezinta, si au deschis in decembrie 2017 pe Aleea Alexandru, chiar vizavi de batranul Uptown. E o cladire eleganta acolo, bine renovata, in care sunt cateva firme. Nido sunt la demisol si au in spate, in curtea interioara, o mica terasa.

Nido e un restaurant foarte bine amenajat, cu dare de mana, cu lucruri si mobilier de cea mai buna calitate, se simt mana si capul unui bun arhitect acolo, pe de o parte, si a unui investitor, pe de alta. Au multe lumini, de diverse feluri, compenseaza bine pozitionarea de “rangul al doilea”, de demisol a localului. Pe terasa au cateva mese, un copac batran si elegantele cladiri din jur fac o atmosfera de bunastare.

Bucatar(easa) e o doamna la Nido, si daca a facut ea singura meniul, inseamna ca se pricepe foarte bine la bucatarie, chiar foarte, foarte bine. Sunt putine feluri, bucatarie internationala, denumiri scurte, insa clare si atractive. Eu am luat o spuma de somon cu avocado, bine prezentata si buna la gust, si tagliatelle picante cu creveti, bune, de asemenea. Cred ca le-am pus o nota mai mica decat era cazul la mncare, si nici nu i-am pus inca in lista restaurantelor cu bucatarii fine, insa o sa merg de mai multe ori la Nido in zilele care vin, ma lamuresc si revin cu notele si comentariile daca e cazul.

Serviciul a fost foarte bun, cu un chelner foarte atent si placut, care a venit dupa un prim contact cu o chelnerita acra si indigesta. Clienti erau cativa pe terasa.

Preturile sunt normale la Nido. O masa in doi, cu o sticla de vin, te costa vreo 300 de lei, ceea ce e bine la eleganta si confortul locului si la calitatea mancarii. Revin cu completari in curand, dupa cum am spus… (GB – iulie 2018)

PS: am revenit dupa putin timp la Nido ca sa ma decid daca ii pun in lista restaurantelor cu bucatarii fine sau nu. Si am decis sa nu-i pun, dupa ce am primit un risotto cu sfecla, bun la gust si bine facut, de altfel, insa dupa care mi-a ramas in farfurie o lingura plina cu ulei – cea din poza. Ceea ce inseamna ca eu deja inghitisem deja vreo doua sau chiar trei astfel de linguri cu ulei, odata cu orezul, ceea ce nu prea mi-a convenit. Serviciul foarte bun, un chelner si o chelnerita cu care mi-a facut mare placere sa stau de vorba si sa-i stiu in apropiere. Am pus o nota putin mai mare si la gradina. Acum, ca era goala, mi s-a parut si mai frumoasa, am putut sa o vad in toate detaliile ei.

Chiar daca nu au o bucatarie cu adevarat fina, Nido ramane unul dintre restaurantele mele preferate, cu mancare buna, servicii foarte bune si o ambianta pe care nu o intalnesc prea des.

PS2: am ajusn si la o petrecere la Nido, cu meniu de bufet, a fost surprinzator de bun (fiindca de la bufet ai asteptari mai reduse, de obicei) (GB – iulie 2018)

Nido, restaurant linistit in Bucurestiul aristocratic

Nido Secret Garden & Winebar, restaurant in Aleea Alexandru

Uptown

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca nota de la mancare e putin supraevaluata, fiindca, de regula, pun note de 9 si 10 restaurantelor care au bucatarii fine. Totusi, am ...

Data actualizarii: 15/05/2020

Nido, ianuarie 2019  - Aleea Alexandru, nr. 35

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close