Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

7443 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4571 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

7413 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

10163 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9144 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4819 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2503 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9971 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4251 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

15953 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4976 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3695 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3089 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2522 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2835 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

17454 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

917 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2075 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2084 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1737 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3867 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1224 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3369 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

3211 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2330 vizite

Mega Image si-au deschis Maison des Chefs, si bine au facut! Bine a...

3205 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

8521 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2966 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5998 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1260 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1856 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1927 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1502 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5411 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3241 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1905 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

1043 vizite

Un bucatar grec foarte talentat la Ora Experience Ora Experience se...

1177 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6906 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

2160 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1127 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

954 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2784 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

9117 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

1117 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1916 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1154 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

593 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1598 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1297 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1778 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

903 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

1012 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1355 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

2258 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

1170 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2401 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1296 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2547 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

815 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

535 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1483 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1280 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3597 vizite

Terasa de vara pentru muzica si distractie, mai putin pentru mancare ...

4004 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2287 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3921 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1510 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1546 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

2300 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

702 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

2371 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1541 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1421 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

1263 vizite

Minunea inmultirii pestilor la Lido’s Brasserie... S-a redesc...

1170 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

2266 vizite
Afiseaza
vizualizari

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii

Nido, restaurant linistit in Bucurestiul aristocraticAm mai revenit la Nido de cateva ori intre timp, fiindca e foarte aproape de mine. Ultima data am luat o supa crema de radacinoase, buna dar condimentata ceva mai mult decat ar fi fost cazul, o salata cu creveti, buna si aceea, si un curcan cu sos de bere neagra atat de iute, incat nu am mai simtit alt gust. Ambianta si serviciile la fel de bune si ele, asa cum am scris si inainte, nimic nou de spus. Sunt sigur ca il voi regasi in aceeasi formula si peste multe alte luni, sau chiar ani, fiindca Nido e un restaurant serios, asezat, care se respecta si care respecta clientii, un lucru bine facut care merita toata aprecierea noastra. (GB – ianuarie 2019)

NIDO, un restaurant aristocrat

Am fost uimit sa aflu ca e un restaurant deschis de jumatate de an la cativa pasi de biroul meu, si inca unul foarte bine amenajat, calm, si, inainte de orice altceva, cu mancare chiar buna.

Se cheama Nido, sau Nido Kitchen & Wine, ca sa-i spunem pe numele intreg cu care se prezinta, si au deschis in decembrie 2017 pe Aleea Alexandru, chiar vizavi de batranul Uptown. E o cladire eleganta acolo, bine renovata, in care sunt cateva firme. Nido sunt la demisol si au in spate, in curtea interioara, o mica terasa.

Nido e un restaurant foarte bine amenajat, cu dare de mana, cu lucruri si mobilier de cea mai buna calitate, se simt mana si capul unui bun arhitect acolo, pe de o parte, si a unui investitor, pe de alta. Au multe lumini, de diverse feluri, compenseaza bine pozitionarea de “rangul al doilea”, de demisol a localului. Pe terasa au cateva mese, un copac batran si elegantele cladiri din jur fac o atmosfera de bunastare.

Bucatar(easa) e o doamna la Nido, si daca a facut ea singura meniul, inseamna ca se pricepe foarte bine la bucatarie, chiar foarte, foarte bine. Sunt putine feluri, bucatarie internationala, denumiri scurte, insa clare si atractive. Eu am luat o spuma de somon cu avocado, bine prezentata si buna la gust, si tagliatelle picante cu creveti, bune, de asemenea. Cred ca le-am pus o nota mai mica decat era cazul la mncare, si nici nu i-am pus inca in lista restaurantelor cu bucatarii fine, insa o sa merg de mai multe ori la Nido in zilele care vin, ma lamuresc si revin cu notele si comentariile daca e cazul.

Serviciul a fost foarte bun, cu un chelner foarte atent si placut, care a venit dupa un prim contact cu o chelnerita acra si indigesta. Clienti erau cativa pe terasa.

Preturile sunt normale la Nido. O masa in doi, cu o sticla de vin, te costa vreo 300 de lei, ceea ce e bine la eleganta si confortul locului si la calitatea mancarii. Revin cu completari in curand, dupa cum am spus… (GB – iulie 2018)

PS: am revenit dupa putin timp la Nido ca sa ma decid daca ii pun in lista restaurantelor cu bucatarii fine sau nu. Si am decis sa nu-i pun, dupa ce am primit un risotto cu sfecla, bun la gust si bine facut, de altfel, insa dupa care mi-a ramas in farfurie o lingura plina cu ulei – cea din poza. Ceea ce inseamna ca eu deja inghitisem deja vreo doua sau chiar trei astfel de linguri cu ulei, odata cu orezul, ceea ce nu prea mi-a convenit. Serviciul foarte bun, un chelner si o chelnerita cu care mi-a facut mare placere sa stau de vorba si sa-i stiu in apropiere. Am pus o nota putin mai mare si la gradina. Acum, ca era goala, mi s-a parut si mai frumoasa, am putut sa o vad in toate detaliile ei.

Chiar daca nu au o bucatarie cu adevarat fina, Nido ramane unul dintre restaurantele mele preferate, cu mancare buna, servicii foarte bune si o ambianta pe care nu o intalnesc prea des.

PS2: am ajusn si la o petrecere la Nido, cu meniu de bufet, a fost surprinzator de bun (fiindca de la bufet ai asteptari mai reduse, de obicei) (GB – iulie 2018)

Nido, restaurant linistit in Bucurestiul aristocratic

Nido Secret Garden & Winebar, restaurant in Aleea Alexandru

Uptown

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca nota de la mancare e putin supraevaluata, fiindca, de regula, pun note de 9 si 10 restaurantelor care au bucatarii fine. Totusi, am ...

Data actualizarii: 17/02/2019

Nido

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.