Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

9066 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

6591 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6837 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

3980 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

8452 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4440 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2164 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9304 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

14213 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2096 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4532 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3280 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2614 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2354 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2602 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

15260 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

764 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1945 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1860 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5160 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1537 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1126 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3097 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

2989 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

7885 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2745 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5143 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1125 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1744 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1962 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1567 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1745 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1269 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3027 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5031 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1737 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

776 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1208 vizite

Situat pe Calea Floreasca 70-72, restaurantul Ora Experience are o cap...

224 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6001 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1051 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

9 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

837 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1870 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3190 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

873 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2365 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

7880 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3670 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

991 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

559 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1059 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1031 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

969 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

533 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1075 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1509 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1251 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

844 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2030 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2190 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

723 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

637 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

470 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1001 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1351 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3213 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2025 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3215 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1368 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1264 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

1751 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

587 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1804 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1239 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

992 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1512 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1994 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1304 vizite
Afiseaza
vizualizari

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii

Nido, restaurant linistit in Bucurestiul aristocraticAm mai revenit la Nido de cateva ori intre timp, fiindca e foarte aproape de mine. Ultima data am luat o supa crema de radacinoase, buna dar condimentata ceva mai mult decat ar fi fost cazul, o salata cu creveti, buna si aceea, si un curcan cu sos de bere neagra atat de iute, incat nu am mai simtit alt gust. Ambianta si serviciile la fel de bune si ele, asa cum am scris si inainte, nimic nou de spus. Sunt sigur ca il voi regasi in aceeasi formula si peste multe alte luni, sau chiar ani, fiindca Nido e un restaurant serios, asezat, care se respecta si care respecta clientii, un lucru bine facut care merita toata aprecierea noastra. (GB – ianuarie 2019)

NIDO, un restaurant aristocrat

Am fost uimit sa aflu ca e un restaurant deschis de jumatate de an la cativa pasi de biroul meu, si inca unul foarte bine amenajat, calm, si, inainte de orice altceva, cu mancare chiar buna.

Se cheama Nido, sau Nido Kitchen & Wine, ca sa-i spunem pe numele intreg cu care se prezinta, si au deschis in decembrie 2017 pe Aleea Alexandru, chiar vizavi de batranul Uptown. E o cladire eleganta acolo, bine renovata, in care sunt cateva firme. Nido sunt la demisol si au in spate, in curtea interioara, o mica terasa.

Nido e un restaurant foarte bine amenajat, cu dare de mana, cu lucruri si mobilier de cea mai buna calitate, se simt mana si capul unui bun arhitect acolo, pe de o parte, si a unui investitor, pe de alta. Au multe lumini, de diverse feluri, compenseaza bine pozitionarea de “rangul al doilea”, de demisol a localului. Pe terasa au cateva mese, un copac batran si elegantele cladiri din jur fac o atmosfera de bunastare.

Bucatar(easa) e o doamna la Nido, si daca a facut ea singura meniul, inseamna ca se pricepe foarte bine la bucatarie, chiar foarte, foarte bine. Sunt putine feluri, bucatarie internationala, denumiri scurte, insa clare si atractive. Eu am luat o spuma de somon cu avocado, bine prezentata si buna la gust, si tagliatelle picante cu creveti, bune, de asemenea. Cred ca le-am pus o nota mai mica decat era cazul la mncare, si nici nu i-am pus inca in lista restaurantelor cu bucatarii fine, insa o sa merg de mai multe ori la Nido in zilele care vin, ma lamuresc si revin cu notele si comentariile daca e cazul.

Serviciul a fost foarte bun, cu un chelner foarte atent si placut, care a venit dupa un prim contact cu o chelnerita acra si indigesta. Clienti erau cativa pe terasa.

Preturile sunt normale la Nido. O masa in doi, cu o sticla de vin, te costa vreo 300 de lei, ceea ce e bine la eleganta si confortul locului si la calitatea mancarii. Revin cu completari in curand, dupa cum am spus… (GB – iulie 2018)

PS: am revenit dupa putin timp la Nido ca sa ma decid daca ii pun in lista restaurantelor cu bucatarii fine sau nu. Si am decis sa nu-i pun, dupa ce am primit un risotto cu sfecla, bun la gust si bine facut, de altfel, insa dupa care mi-a ramas in farfurie o lingura plina cu ulei – cea din poza. Ceea ce inseamna ca eu deja inghitisem deja vreo doua sau chiar trei astfel de linguri cu ulei, odata cu orezul, ceea ce nu prea mi-a convenit. Serviciul foarte bun, un chelner si o chelnerita cu care mi-a facut mare placere sa stau de vorba si sa-i stiu in apropiere. Am pus o nota putin mai mare si la gradina. Acum, ca era goala, mi s-a parut si mai frumoasa, am putut sa o vad in toate detaliile ei.

Chiar daca nu au o bucatarie cu adevarat fina, Nido ramane unul dintre restaurantele mele preferate, cu mancare buna, servicii foarte bune si o ambianta pe care nu o intalnesc prea des.

PS2: am ajusn si la o petrecere la Nido, cu meniu de bufet, a fost surprinzator de bun (fiindca de la bufet ai asteptari mai reduse, de obicei) (GB – iulie 2018)

Nido, restaurant linistit in Bucurestiul aristocratic

Nido Secret Garden & Winebar, restaurant in Aleea Alexandru

Uptown

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca nota de la mancare e putin supraevaluata, fiindca, de regula, pun note de 9 si 10 restaurantelor care au bucatarii fine. Totusi, am ...

Data actualizarii: 17/02/2019

Nido

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.