Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cronicari Digitali lansează „Amintiri Gustoase”, proiect gastrono...

Next Root Management Systems devine un one-stop-shop al industriei de ...

Reduce stafful si timpul de asteptare al clientilor (nu mai printa men...

Volumul “Curatorul de zacuscă, texte gastronomice” de Cosmin Drag...

Crama Villa Vinèa a câștigat două medalii de aur și una de ar...

Centrul de Evenimente The President devine The President Club și esti...

La finalul lunii aprilie s-a deschis Cibo e Vino. Inaugurat momentan p...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

AMBRA - Live session Ce-ar fi să petrecem un început de vară...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir pregătește pentru această vară...

De 1 Iunie, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în București...

Locul 12 la nivel european pentru brandul românesc! 5 to go, brand...

În plina criză din industria Horeca, Alexandru Sautner, fondatorul G...

Pe 21 Mai romanii au facut din totdeauna chef mare, cinstind amintirea...

Grupul Magic by Hop Garden a deschis primul restaurant din Bucuresti c...

Villa Vinea a lansat, la sfarsitul lui 2020, Argilla, primul sau vin s...

Domeniile Prince Matei lansează o nouă imagine pentru vinurile sale ...

Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți tri...

Antica Pizza, pizzeria artizanală cu produse autentice, italiene, se ...

Ce au comandat românii de mâncare în 2020? Peste 4 milioane de cău...

Fika18 - prima croissanterie din România: un concept unic bazat pe sp...

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

Afiseaza

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de mătase ai Kerei Calița!

Jariștea Locantă a dovedit că urgia vremurilor nu o poate înfrânge și, o dată cu ea, a reînviat tulburător și spectacolul din fiecare seară al Kerei Calița.

Jupâneasa a ales, cu migală pentru bunul nume al cabaretului culinar, o nouă și fastuoasă distribuție artistică, al cărei cap de afiș este un muzician cunoscut nu doar la noi ci și în cele patru zări, clarinetist și saxofonist Mieluță Bibescu, unul dintre discipolii privilegiați ai Maestrului Johnny Răducanu. Îmblânzitor al instrumentelor de suflat de aur, „Barba-neagra” Bibescu stăpânește stilurile toate, de la muzichia lăutărească de fibră neaoșă la jazzul inovativ, ori de la subtilul café concert la isonurile cu parfum parizian ale unor Jean-Baptiste „Django” Reinhardt sau StéphaneGrappelli. Aflat de la vârsta de doar nouă ani pe scândurile unor scene de cartier improvizate, Bibescu a urmat apoi cursurile liceului de muzică „Dinu Lipatti” și ale Conservatorului „George Enescu”. Din ce în ce mai mult cerut de sălile de concert ale Franței și nu numai, și-a conturat în timp propria manieră artistică, amestecând în creuzetul său vrăjit felurite influențe, pe  care doar un adevărat virtuoz vizionar le poate stăpâni: gipsy swing, lăutărească de demult, Liszt, Chopin, folclor rusesc sau grecesc, bossa nova, samba dar și Nicolae Kirculescu sau Louis Armstrong. Numai cine vede mult dincolo de note iluzia edenică a unor insule mirifice le poate aduce pe toate acestea într-o cheie armonică unică!

Pe scena nouă a Jariștei, vine acum și  pianistul Daniel Costache, dimpreună cu partenera sa de scenă dintotdeauna, zeița vocalistă Cristina Ioana. Ascultându-i în tandem dar și beneficiind de contrapunctele surprinzătoare ale Bibescului, ai sentimentul că însăși Aura Urziceanu și band-ul ei vin să onoreze Locanta. Închizi ochii, îi asculți pe acești muzicanți eterni și-ți pare că New Orleans s-a fost îngemănat cu Bucureștii Vechi, dulce legătură garantată de împletirea unui întins repertoriu internațional cu peste 350 de romanțe, regăsite în versiunile lor originale.

Iar toate astea nu s-ar fi putut întrupa în strai de sărbătoare fără aplecarea pătimașă spre toate bucuriile trăirii a celei pe care o celebrăm seară de seară drept Diva Marii Ospeții, Kera Calița!

Veniți la Jariștea Locantă ca să culegeți miere și ambrozie din potire și să vă îndestulați cu darurile artei culinare risipite din belșug pe mese, într-o seară  binecuvântată de acorduri muzicale neprețuite! Să ne bucurăm din nou de viață, prieteni! (Stire de presa – februarie 2021)

Locanta Jaristea

Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din Bucuresti! Acum vad ca nu am mai scris despre Locanta Jaristea de fix trei ani, desi am fost de multe ori acolo, intre timp. Am...

Kera Calita

Kera Calita, doamna Aurora Nicolau Se stie din legendele transmise din veac in veac de Hanul lui kir Nicola; descarcau aici rachierii si podgorenii butiile pline aduse sub pulpana noptii, ocol...

Data actualizarii: 02/02/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close