Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Afiseaza

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de mătase ai Kerei Calița!

Jariștea Locantă a dovedit că urgia vremurilor nu o poate înfrânge și, o dată cu ea, a reînviat tulburător și spectacolul din fiecare seară al Kerei Calița.

Jupâneasa a ales, cu migală pentru bunul nume al cabaretului culinar, o nouă și fastuoasă distribuție artistică, al cărei cap de afiș este un muzician cunoscut nu doar la noi ci și în cele patru zări, clarinetist și saxofonist Mieluță Bibescu, unul dintre discipolii privilegiați ai Maestrului Johnny Răducanu. Îmblânzitor al instrumentelor de suflat de aur, „Barba-neagra” Bibescu stăpânește stilurile toate, de la muzichia lăutărească de fibră neaoșă la jazzul inovativ, ori de la subtilul café concert la isonurile cu parfum parizian ale unor Jean-Baptiste „Django” Reinhardt sau StéphaneGrappelli. Aflat de la vârsta de doar nouă ani pe scândurile unor scene de cartier improvizate, Bibescu a urmat apoi cursurile liceului de muzică „Dinu Lipatti” și ale Conservatorului „George Enescu”. Din ce în ce mai mult cerut de sălile de concert ale Franței și nu numai, și-a conturat în timp propria manieră artistică, amestecând în creuzetul său vrăjit felurite influențe, pe  care doar un adevărat virtuoz vizionar le poate stăpâni: gipsy swing, lăutărească de demult, Liszt, Chopin, folclor rusesc sau grecesc, bossa nova, samba dar și Nicolae Kirculescu sau Louis Armstrong. Numai cine vede mult dincolo de note iluzia edenică a unor insule mirifice le poate aduce pe toate acestea într-o cheie armonică unică!

Pe scena nouă a Jariștei, vine acum și  pianistul Daniel Costache, dimpreună cu partenera sa de scenă dintotdeauna, zeița vocalistă Cristina Ioana. Ascultându-i în tandem dar și beneficiind de contrapunctele surprinzătoare ale Bibescului, ai sentimentul că însăși Aura Urziceanu și band-ul ei vin să onoreze Locanta. Închizi ochii, îi asculți pe acești muzicanți eterni și-ți pare că New Orleans s-a fost îngemănat cu Bucureștii Vechi, dulce legătură garantată de împletirea unui întins repertoriu internațional cu peste 350 de romanțe, regăsite în versiunile lor originale.

Iar toate astea nu s-ar fi putut întrupa în strai de sărbătoare fără aplecarea pătimașă spre toate bucuriile trăirii a celei pe care o celebrăm seară de seară drept Diva Marii Ospeții, Kera Calița!

Veniți la Jariștea Locantă ca să culegeți miere și ambrozie din potire și să vă îndestulați cu darurile artei culinare risipite din belșug pe mese, într-o seară  binecuvântată de acorduri muzicale neprețuite! Să ne bucurăm din nou de viață, prieteni! (Stire de presa – februarie 2021)

Locanta Jaristea

Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din Bucuresti! Acum vad ca nu am mai scris despre Locanta Jaristea de fix trei ani, desi am fost de multe ori acolo, intre timp. Am...

Kera Calita

Kera Calita, doamna Aurora Nicolau Se stie din legendele transmise din veac in veac de Hanul lui kir Nicola; descarcau aici rachierii si podgorenii butiile pline aduse sub pulpana noptii, ocol...

Data actualizarii: 02/02/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close