Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatiiCei doi copii din poza ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobraAperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?De la Aqua am pastrat o a...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin!M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Avido, locul in care te simti bine primitM-am intors la fetele de ...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Cantina pentru corporatistiBenedict Bistro e un restaurant destul ...

Una din marile berarii ale BucurestiuluiBeraria Germana Bucuresti ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bunBiBO Restaura...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!Am ajun...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu insea...

Bistrou cu motociclisti frumosiPutini stiu acum cine a fost Mobra,...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de capMi-a pla...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Blid – locanta romaneasca experiment de gastronomie etnica al lui Co...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autenticBlue Margar...

Una dintre marile curti din spate ale BucurestiuluiBlueberry Garde...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartierMarea casa din celeb...

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoriaEu stiu de do...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffeAm revenit la Caffe Ci...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Afiseaza

Nuba – Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara

Am vazut trei localuri cu numele Nuba in Bucuresti, pana acum: Nuba din Grigore Gafencu, in Village Francais, despre care scriu acum, cafeneaua Nuba din Beller si terasa Nuba din Herastrau. Despre acestea doua din urma am scris deja aici.

Nuba din Grigore Gafencu pare sa fie primul restaurant deschis de ei, in ordine cronologica, adica. Apoi, ca si alte restaurante care se pozitioneaza mult mai aproape de un club cu mancare decat de un restaurant cu mai multa muzica si petreceri decat altele, au inceput si ei sa tina deschise locatiile alternativ, vara si iarna, mutandu-si clientii fideli de colo-colo.

Cladirea aceea mare si impozanta de pe Grigore Gafencu pare sa fi fost constuita special spre a fi restaurant, club sau ceva din zona aceasta, oricum. Cred ca primul local acolo a fost Casa M, apoi Maiko, dupa care au venit cu Nuba, acum cativa ani.

Am mai fost la Nuba, la putin timp dupa ce l-au deschis. Nu-mi aduc aminte ca atunci sa fi aratat ca un club in toata regula, cred ca schimbarea aceasta e mai recenta. Au un ecran gigantic, spatiu pentru muzica, lumini colorate, tot tacamul. Nu m-au lasat sa fac poze. Toata lumea facea poze acolo, fara sa intrebe. Numai pe mine nu m-au lasat, fiindca am intrebat! Si chelnerul, sau sef de sala, managero, ce o fi fost el, cu figura de boxer, s-a gandit ca de ce sa nu-si foloseasca dreptul de veto, daca tot il are…

E intuneric la Nuba, au doar lumini de club, asa ca nu am putut citi meniul. De aceea si pozele cu mancarea sunt asa. Toti cei din jur, de altfel, isi foloseau telefoanele mobile pe post de lanterna ca sa poata citi ceva. Care meniu e bine facut, exact ce trebuie pentru un astfel de local – ca si la celelalte localuri Nuba ale lor.

Mi-au spus ca meniul de la Nuba din Gafencu e aproape identic cu cel de la Nuba din Herastrau, doar cu cateva mici adaugiri. Am scris si atunci ca mancarea e buna la Nuba, au un chef talentat, se vede repede asta. Are si produse si ingrediente de buna calitate la indemana, stie si trucurile din bucatarie, cum ar fi acela cu pusul zaharului in mancare, sau a sucurilor dulci, ca sa fie mai buna la gust…

Nu iti dau amuse bouche la Nuba. Noi am luat un tartar de ton, destul de bun, dar mai iute decat ar fi fost nevoie, un miel excelent, creveti in crusta de orez, foarte buni, creveti cu paste, buni si acestia; si pastele bune, dar nu cine stie ce; salata cu sos de mango a fost buna. Si toate prezentate foarte bine.

Preturile sunt mari la Nuba, desigur, si nu cred ca mira pe nimeni. O masa in doi, cu o sticla de vin, te costa vreo 5-600 de lei. Nu e cel mai scump restaurant din Bucuresti la mancare, insa am auzit ca bauturile sunt scumpe la ei, si de acolo castiga mai mult.

Avand mult personal, serviciul a fost amestecat, dupa cum era si de asteptat. De noi s-au ocupat mai multi: o chelnerita foarte amabila si zambitoare, unul sau doi chelneri cu totul absenti, cu mintea cine stie unde. Mai erau si unii care inca nu serveau, faceau pregatiri pentru multi clienti care abia urmau sa vina. Strigau unii la altii de parca nu ar fi fost nimneni in sala, dintr-un capat in celalalt al Nubei. Cel de la bar, alt boxer, spunea bancuri porcoase si injura in voie… Poti sa-i intelegi, totusi. Oamenii acestia stau in fiecare zi intr-un tambalau de nedescris, cu muzica data dincolo de maximum, asa ca ei nu mai pot avea auzul normal. Cand ei cred ca vorbesc si injura in soapta, ca sa nu auda clientul, de fapt vorbesc in gura mare, facandu-te sa tresari tot timpul si sa te intrebi daca de tine e vorba sau nu.

Noi am fost printre primii clienti la Nuba, pe la sapte sau opt seara, nu mai stiu exact. Dupa aceea au tot inceput sa vina. Fetele imbracate cu ce aveau mai scump si mai senzual in sifonier, barbatii bine ferchezuiti, de am crezut ca am nimerit la o nunta, la inceput. Dar nu era nunta, erau clienti care pareau pregatiri sa stea multe ore la Nuba, si nu doar pentru o cina, fie ea si buna la gust. Insa tot o nunta si asta, la urma urmei, desi fara miri si mirese. O nunta perpetua, care se termina in fiecare dimineata, spre a incepe din nou seara…

Dupa ce a inceput sa se mai umple sala, s-au mai calmat si chelnerii si ceilalti din personal si au inceput sa fie ceva mai atenti la ce spun si ce fac.

Nuba sunt in voga acum, pe toate segmentele (cafenea, terasa, restauramt, club), le merge bine, bucurestenii isi lasa cu larghete si cu mandrie banii acolo, asa ca vom auzi inca multa vreme de ei… (GB – noiembrie 2017)

Nuba, restaurant cu specific oriental si club in Cartierul Francez din Bucuresti

Save

Save

Compania romaneasca Le Manoir intra pe piata distributiei de vinuri

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna febru...

Catalin Petrescu

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca din anul 1996, dar cu o perioada in care a lucrat in Norvegia (2004-2010). Inainte de plecare sa in Norvegia, Chef Catalin Petresc...

Nuba (Herastrau)

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul HerastrauSunt mai multe localuri Nuba in Bucuresti, insa Nuba din Parcul Herastrau, cel despre care scriu acum, si Nuba din Grigore Gafencu, despre care am s...

Nuba (Beller)

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinele din Amsterdam...Au imbogatit meniul la Nuba din Beller, acum am fost surprins sa gasesc mancare in toata regula, meniu de br...

Data actualizarii: 12/06/2020

Nuba  - Str. Grigore Gafencu, nr. 27 (Cartierul Francez)

  • Cristi :

    Mi-am facut ziua la Nuba, cu sotia si patru prieteni… pe langa frigul absolut cumplit din zona peretelui oribil de termopan, sotia mea a fost uitata de la antreuri, de la main course, de la desert… prin urmare NEVER EVER AGAIN !!!!!!!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close