Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Surpriza lui Chef Orlando ZahariaCând vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

O cină coreeană memorabilă la ES Yong-ho Kim, ambasadorul Coree...

Ionuț Gheorghe, tânărul chef de la Noma din Herăstrău, ne-a ...

O altă cină memorabilă la KANE, la degustarea meniului de toamnă n...

O cină memorabilă cu Carolina, frumoasa basarabeancă studentă, car...

Am avut multe cine memorabile la București, și la restaurantele din ...

Din câte am putut observa și deduce, Chef Dani Prodan are libertate ...

Nu am fost niciodată în Oltenia. Așa că, atunci când femeia m...

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente...

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

O noua cină fine dining memorabila la Kane, de degustare a noului men...

O adevarata cina marocana, cu produse si ingrediente aduse direct de l...

O cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si...

O cina memorabila pregatita de Chef Daniel Palici la MAIZE, ca sa ne t...

O cina King Crab pregatita de Catalin Petrescu la Argentine, ca sa ne ...

O cina memorabila, cu atat mai mult cu cat a fost in plina pandemie. A...

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand man...

O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate ex...

O cina spaniola memorabila pregatita de Angelica Ilie la restaurantul ...

O cina de lucru la Isoletta, cu niste prieteni foarte exigenti cand vi...

O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-u...

O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Al...

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

Iulian Constantin, cel mai sfios si discret mare chef din Bucuresti ...

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, d...

Afiseaza

O cina spaniola memorabila pregatita de Angelica Ilie la restaurantul sau Pata Negra din Bucuresti. E momentul in care pot spune ca Angelica a trecut de la bucataria spaniola clasica, traditionala, la una contemporana mai creativa, si chiar bucatarie fina, pe alocuri. Si prezentarea a evoluat, in egala masura.

  • Carpaccio de muschi de porc iberic
  • Carpaccio de paste cod (bacalao)
  • Pinchos cu anghile
  • Caracatita tentacul cu piure de cartof afumat
  • Calamar national cu ceapa caramelizata, reductie din miere de albine si panko de usturoi
  • Muschi de porc iberic si secret iberic
  • Tarta Angi si budinca de tapioca cu fructe exotice si de padure

Am mancat in salonul de sus, foarte frumos amenajat, cald, intim, luminos, cu vrede catre Bucurestiul elegant.

Anghila si porcul spaniol, in special, au fost cu totul deosebite si foarte bune, si le-am si pus in Lista cu cele mai bune mancaruri din Bucuresti.

Pinchos cu anghile sunt puii de peste anghila (Angula), un preparat foarte cunoscut si care are notorietate in Spania, dar mai ales in Pais Basco. Este un preparat bogat in proteine, pe care il putem gasi in foarte multe retete. Habitatul lui este in mare, dar, in unele perioade, migreaza spre rau. De aceea, puii sunt pescuiti la gura de varsare a apei dulci in cea sarata. In Spania, este considerat un preparat premium. La Pata Negra e sub forma de “pinchos” sau servit la tigaie, cu usturoi si Guindilla (Paprika)

Porcul iberic este foarte apreciat de catre spanioli, in special pentru produsele traditionale care sunt facute din acest animal (Jamon, mezeluri, dar si carne proaspata, care se gateste in diferite feluri). Il gasim in special in fermele din Andalucia, Extremadura si Salamanca. Este un porc ce este hranit cu ghinda, carnea lui are textura, culoarea si gustul deosebite, si este foarte apreciata in toata Spania si nu numai. In meniul Pata Negra au carnea de porc iberic in preparate precum Jamon iberic – la aperitiv, sau “secret iberic” si “muschiulet de porc iberic” la felul principal.

O cina spaniola
Angelica Ilie si salonul sau intim de la etaj

O cina spaniola memorabila pregatita de Angelica Ilie

Data actualizarii: 07/03/2020