Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining…

Am revenit la Lugo dupa destul de multa vreme. Fiind vara, au saloanele inchise, la fel si terasa acoperita, se sta doar pe terasa deschisa din curte. Care terasa e destul de placuta, nimic de zis, desi nu au bagat prea tare mana in buzunar ca sa o amenajeze.

Acum am luat o supa de praz, foarte buna, cu trufe, si un peste facut la repezeala, pus pe plita si apoi pe niste frunze de salata, iar printre bucatelele de peste erau si niste felii de vanata, fara vreun gust.

Serviciul a fost cam amestecat. Am dat mai intai de un barman care astepta sa-l salut eu primul. Chelnerul a fost binevoitor si s-a straduit sa faca ce trebuia, insa nu stia ce trebuia, si nici sa vorbeasca cu un client nu prea era in stare.

Preturile destul de mari la Lugo, mai ales ca portiile sunt mici, sper ca nu se cred restaurant de fine dining…Si nu iti accepta cardurile, ceea ce nu prea se face. Cativa clienti erau, sunt intr-o zona turistica si pica intotdeauna cate ceva.

Lugo e un restaurant mai degraba mediocru, traieste fiindca centrul e centru, insa intr-o zona cu clienti mai pretentiosi cred ca ar trebui sa se straduiasca mult mai mult ca sa faca fata. (GB – august 2018)

Mai functioneaza doar din inertie, sau imi scapa mie ceva?

Lugo e fostul restaurant Goccia, sau poate doar in locul lui, pe George Enescu, chiar in spatele blocului Eva, in centrul centrului Bucurestiului. Au un site lelegant, bine facut, te face sa crezi ca e un loc elegant, cu mancare fina.

Insa, daca te uiti in meniu, incepi sa te lamuresti: e foarte lung, international, sa zicem, cu tot ce-ti trece prin minte acolo, de la antreuri si fructe de mare cu denumiri care te duc cu gandul la mancauri fine, pana la wok-uri, coaste de porc si gratare cu piept de pui. Pe site scrie mare, pe tot ecranul: „Mediteraneean food” (sic!). O fi si aceasta vreun nou tip de bucatarie, de care nu stiu eu, diferita de cea mediteraneana, scrisa cu un singur „e” si cu doi „r” in engleza…

Am intrebat ce e cel mai bun acolo si mi-au spus ca muschiul de vita Lugo cu sos Chimicurri. L-am luat, am cerut si legume sote.

Daca acesta e cel mai bun fel de mancare de la Lugo, inseamna ca nu au ce cauta in Lista Restocracy. Vita nu a fost rea sau tare, insa fara gust, carne obisnuita, de consum curent, facuta rulou, cu bacon si cascaval inauntru, ca pe vremuri. Sos de ulei, condimentat, nu rau, insa fara legatura cu bucataria fina. Legume de la Carrefour, fierte si puse in farfurie, absolut banal.

Au mai multe sali la Lugo, e o cladire intortocheata, cu forme neregulate. Au un singur nivel, cu o terasa destul de mare intr-o parte, complet acoperita si izolata, deschisa si iarna, si o curte mica in partea cealalta, cu o terasa care va arata destul de banal cand va fi deschisa, probabil, asa cum era si pe vremea lui Goccia. Salile sunt destul de bine amenajate, desi nimic deosebit, de care sa-ti aduci aminte si a doua zi. Nu era aproape nimeni la pranz, cand am fost eu, insa seara am vazut terasa aproape plina.

Preturile nu sunt mari, dar nici mici, daca te uiti ce primesti in farfurie. Serviciul destul de impersonal, fara chef.

Lugo pare sa fie un restaurant destul de banal si de impersonal, in care oamenii merg pentru terasa, pentru ca e in centru si pentru ca poate se mai intampla si altceva acolo, in afara de ce e in farfurie. Nu e de mers la Lugo doar pentru mancare venind de departe, doar daca va nimeriti in apropier si vi se face foame. (GB – martie 2017)

Lugo, restaurant cu bucatarie internationala in zona Magheru

Lugo, restaurant cu bucatarie internationala in zona Magheru

Data actualizarii: 05/10/2019

Lugo, august 2018  - Str. George Enescu, nr. 23

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close