Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Afiseaza

It Cucina, restaurant italian cu bucatarie clasica in Parchul HerastrauLa inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in parcul Herastrau, dar cu mancarea nu pe masura locului si a investitiei. Nu m-am mirat foarte tare, asadar, cand am auzit ca il inchid, si am asteptat sa vad ce vor pune in locul lui.

Sunt aceiasi proprietari. Au facut o schimbare radicala: amenajare noua, bucatar nou, au schimbat si numele, acum se cheama It Cucina.

Au reinvestit iarasi multi bani in amenajare, care e acum remarcabila. It Cucina e unul dintre cele mai frumoase restaurante din parcul Herastrau si din Bucuresti. Pozele arata in parte ce e acolo. In realitate e mai frumos. Cu plante scumpe, mobilier de cea mai buna calitate, pereti de sticla, desigur, catre lac si catre marea terasa cu piscina. Doar presuletele de plastic de pe mese sunt din alt film.

M-am gandit ca va fi tot un restaurant cu bucatarie italiana clasica atunci cand i-am vazut numele, It Cucina. Si, mai ales, cand am vazut si cuptorul de pizza la intrare. Da, meniul e surprinzator de conservator, de traditional, cuminte, felurile obisnuite din marea bucatarie italiana, sau foarte apropiate de ele, oricum.

Pe site-ul lor scrie mare, chiar pe prima pagina: It Cucina – The fine taste of Italy. Foodies from Italy, prepared with so much love by Salvatore la Ragione, our Michelin star chef. Frumos spus! Insa eu am ezitat daca sa pun It Cucina in lista restaurantelor cu bucatarii fine. I-am pus pana la urma, cu inima indoita, si doar pentru ca si multi altii sunt acolo, cu doar cateva feluri de mancare fina din toate cate au in meniu. Noi am luat o supa de peste si fructe de mare, destul de buna, muschiul de vita si piureul de trufe bune si ele, dar cu sosul destul de banal. Risotto cu creveti destul de apos si fara gust, a ramas in farfurie. Desertul destul de bun, insa nu ceva pe care sa-l ceri si a doua oara, cafeaua buna.

Multi chelneri la It Cucina, si destul de diferiti intre ei, ca profil. Al nostru a fost amabil si se vedea ca se straduie mult sa isi faca bine treaba. Insa nu avea deloc simtul detaliului, absolut obligatoriu intr-un restaurant elegant si scump: ne-a asezat la o masa pe care erau firimiturile de la clientii precedenti si cu presuletele de plastic (singura disonanta la It Cucina) necuratate, nu s-a prins ca trebuie sa ne aduca tacamuri de impartit mancarea nici cand i-am spus-o eu explicit, si altele cateva.

Erau cativa clienti, dar presupun ca lumea vine la It Cucina mai mult seara. Preturile mari, desigur, insa nicio surpriza pe pareta aceasta.

It Cucina e, asadar, unul dintre cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, la care mergi pentru ca e pe lac, e elegant si iti intareste sentimentul de bunastare, daca are ce intari, sau iti creeaza o iluzie destul de credibila de dolce vita pentru doua ceasuri cat stai acolo, daca esti sarac. Si mai mergi la It Cucina cand nu vrei cu orice pret mancare fina, sofisticata.

Ca si-au permis sa aduca un “Michelin star chef” se prea poate, pentru ca se vad munti de bani acolo. Dar cred ca l-au rugat sa faca mancare de trattoria la It Cucina. Or avea si patronii italieni nostalgii, sau cine stie ce alte motive… (GB – martie 2019)

Data actualizarii: 10/03/2019