Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34090 vizite 5 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49836 vizite

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5340 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9668 vizite

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4991 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3428 vizite

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

11 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4971 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35193 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19861 vizite 2 comentarii

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de do...

5359 vizite 2 comentarii

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

8351 vizite

Restaurantele din Galeria Comerciala Feeria si celelalte din Baneasa ...

6495 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3831 vizite

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

2249 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5660 vizite

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutuluiCine ...

2696 vizite

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7311 vizite

Biutiful Downtown, unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din ...

7776 vizite

Cel mai prost pranz din memoria recentaBolta Rece a fost un restau...

4781 vizite 4 comentarii

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

5274 vizite 1 comentarii

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1537 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

28582 vizite 12 comentarii

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucu...

15091 vizite 6 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29740 vizite 3 comentarii

Champagne & More Lounge este un bistrou cu meniu gourmet (fine din...

8 vizite

Chefs Experience este un restaurant cu specific international, situat ...

649 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8740 vizite 1 comentarii

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

3764 vizite

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2546 vizite

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10227 vizite

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

8655 vizite 1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

20901 vizite

El Capitan este o terasa pe ponton pe lacul Snagov, deschisa numai in ...

3249 vizite

Fratelli (Herastrau) este un restaurant cu specific international situ...

861 vizite

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca È™i clădirea Ã...

3418 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7905 vizite

Kang este un restaurant situat pe strada Ficusului, nr. 44A din Sector...

489 vizite

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14239 vizite 3 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7839 vizite

Lido's Brasserie - Minunea inmultirii pestilor...S-a redeschis...

7274 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

9827 vizite

Luna Lounge este un restaurant cu specific international, situat pe So...

6 vizite

Mandarin – Asian Restaurant este locul ideal pentru descoperirea de ...

1176 vizite

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph CollectionSe tot vor...

9511 vizite

Medusa este un restaurant mediteranean situat in sectorul 1 din Bucure...

8 vizite

Naan Project - Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantulu...

6671 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

46847 vizite 4 comentarii

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

13652 vizite 1 comentarii

Cum i-am stricat eu tihna lui Antonio PassarelliPalatul Stirbey de...

12656 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Sharkia – Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti

Am revenit la Sharkia dupa mai bine de un an, l-am gasit exact cum l-am lasat. Mancarea foarte buna, cred ca Sharkia e cel mai bun restaurant cu bucatarie mediteranean orientala din Bucuresti. Mi-au placut mai putin fattoush (cred ca au uitat sa-i puna sosul de rodii, presupun ca nu din economie) si painea, jumatate moale si jumatate crocanta – cam ciudata combinatia. Insa kebabul cu sos (o raritate, totusi, in Bucuresti) a fost excelent, la fel bibanul de mare, tot cu cu sos. Si maslinele, trebuie spus de data aceasta, desi nu scriu aproape niciodata despre maruntisurile amuse-bouche.

Serviciul a fost mai putin bun de data aceasta la Sharkia, cu un chelner cam neatent si neinspirat, dar baiat bun, daca ii explica cineva ce ar trebui sa faca.

Preturile mai mari decat la alte restaurante cu mancare orientala. Clienti erau, insa toti pareau turisti ai hotelului.

Sharkia e un foarte bun restaurant pentru cei care apreciaza aceasta mancare revendicata de libanezi, in primul rand, insa si de multi altii din aceasta zona mediteraneana orientala. Iar Stefan Paraschiv, cheful de la Sharkia (cel din poza), e un foarte bun si serios bucatar. Bucurestenilor nu prea le plac restaurantele hotelurilor, asa ca putini dintre ei stiu despre acest Sharkia, iar si mai putini ca e atat de buna mancarea acolo. Noi ne-am facut datoria sa-i informam… (GB – august 2018)

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea din spate, pe Luterana, acolo unde au ei complexul de apartamente Park Inn. E de cativa ani buni acolo, neschimbat, din cate am putut sa observ eu, cel putin la prima vedere.

Sharkia ocupa o parte a holului mare de la parter a lui Park Inn, cea din dreapta, in stanga fiind receptia. Mai ai o sala la etaj, spre curtea interioara a Radissonului, foarte frumoasa. Si au si gradina vara, in curtea interioara a hotelului, langa piscina. E foarte frumoasa, o stiu din anii trecuti.

Sharkia e bine amenajat, asa cu e si de asteptat sa fie la un hotel de lux. E luminos, au pereti de sticla spre strada. Mesele si aranjamentul sunt de braserie, si asa l-am si clasificat, de altfel.

Meniul de la Sharkia e lung si destul de cosmopolit. Aproape jumatate e cu bucatarie est-mediteraneana, destul de mult libaneza si cu influente arabesti, in general. Restul e bucatarie internationala, cu de toate.

Noi am luat doar mancare libaneza cand am fost la Sharkia, asa ca evaluarea de acum (martie 2017) se refera exclusiv la aceasta parte a meniului. Am fost si mai inainte la acest restaurant, am mancat din aceleasi feluri cu iz arabesc, cred ca e cea mai buna mancare din Bucuresti de acest fel. Cheful lui Sharkia e foarte talentat, creativ, mi-au spus ca e un roman care a invatat meserie in Israel, si s-a prins foarte bine de el, se vede treaba! E mai mult decat bucataria libaneza traditionala, merge spre bucatarie fina, chiar si putin fusion, pe ici, pe colo. Sper sa ajung in curand sa vad cum e si la restul de meniu…

Portiile sunt mari la Sharkia, preturile par rezonabile la aceasta calitate a mancarii.

Serviciul a iesit in evidenta, foarte rapid, cu chelneri odihniti si dezinvolti, siguri pe ei si pe meseria lor, atenti la detalii, cu o buna-dispozitie reconfortanta. Amuse-bouche-ul a ajuns imediat pe masa, ceea ce spune, si el, ceva.

Sharkia e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului pe bucataria est-mediteraneana, israeliana, libaneza si arabeasca, in general. Poate si pe bucataria internationala, cine stie! Mai vedem… (GB – martie 2017)

Stefan Paraschiv, head chef Sharkia

Gradinile de vara ale Hotelului Radisson Blu
Nicolai Schleifer

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bucuresti, de la jumatatea anului 2017, avand in subordine restaurantele: Prime, Ginger Sushi Bar & Lounge, Caffe Citta, Sharkia...

Brunch la Radisson o adevarata experienta de 5 stele!

Brunch-ul organizat in fiecare duminica de catre hotelul Radisson Blu din Bucuresti este o adevarata desfatare a simturilor. Deschis publicului inca din toamna anului trecut, The House of Brunch, asa ...

Sarbatori efervescente cu Brunch Festiv la Radisson Blu

Intrati in spiritul Craciunului si lasati-va cuprinsi de farmecul sau, sau bucurati-va de un Revelion incantator! Descoperiti selectia noastra variata de deliciile culinare din toate restaurantele noa...

Data actualizarii: 21/04/2020

Sharkia  - Str. Luterana 2-4 (Park Inn by Radisson Bucharest Hotel & Residence)

  • Suzana :

    Intr-adevar, delicios!

  • ExperienÈ›a pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptaÈ›i folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close