Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Cofetari cu Spirit de Artist – ediția 2019

Zexe Braserie continuă proiectul „Cofetari cu Spirit de Artist”, în cadrul căruia, anual, un artist este invitat să creeze o lucrare de artă care se va regăsi pe ambalajele Braseriei. În 2019, artistul care semnează a doua colecție de ambalaje în cadrul proiectului este cunoscuta ilustratoare Alexia Udriște. Noua colecție de ambalaje este disponibilă, începând de astăzi, la Zexe Braserie.

Zexe BraserieProiectul „Cofetari cu Spirit de Artist” a luat naștere în 2018 ca o inițiativă menită să facă arta mai accesibilă publicului larg, arătând similitudinile dintre cele două meserii, cea de cofetar și cea de artist: dorința de a transmite emoție prin creație, pasiune pentru calitate și lucrul cu mâinile, tradiții aduse în contemporan.

Primul artist invitat să ia parte în acest proiect și să transpună spiritul Zexe Braserie într-o lucrare de artă a fost Maria Dermengiu, în 2018. În 2019, Alexia Udriște, artist cu o bogată experiență în ilustrații pentru cărți pentru copii și ilustrații botanice, s-a lăsat inspirată de valorile cofetăriei propuse de Ana Consulea și echipa Zexe Braserie, creând o ilustrație botanică ce surprinde atmosfera, nuanțele și roadele celor 4 anotimpuri, în viziune proprie.

„Sufletul meu era încă în Grecia când am început să conturez conceptul ilustrațiilor, așa că nu aveau cum să lipsească smochinele, rodiile și florile de passiflora. Mi-am dorit să cuprind o paletă cât mai variată de nuanțe desprinse din anotimpurile mele preferate, mai ales că la Zexe Braserie găsești o selecție diversă de prăjituri pentru când te trezești iarna cu poftă de vară, ori toamna cu poftă de primăvară. Am vrut să surprind exact sentimentul pe care îl ai în vacanță, când te răsfeți. Felicit echipa pentru acest proiect, pentru că umple un gol în industrie. Artiștii plastici sunt încă văzuți ca fiind de neatins, expuși doar în cadre oficiale. Să aducem pictura, ilustrația și grafica în cotidian este exact ce este nevoie în societatea în care trăim”, spune Alexia Udriște, artist vizual. 

„Avem nevoie de artă în viața noastră, zi de zi, nu doar într-o galerie sau într-un muzeu. De aceea, ne-am dorit să aducem în viața oamenilor care ne trec pragul nu doar prăjituri foarte bune, create din cele mai bune ingrediente, ci și un strop de artă și culoare. Mai mult decât o colecție de ambalaje, Cofetari cu Spirit de Artist înseamnă inspirație, creativitate și emoție, valori indispensabile celor două meserii: cea de cofetar și de artist, dar și un mod de a susține dezvoltarea artei și artiștilor români”, spune Ana Consulea, cofetar și fondator Zexe Braserie. (Comunicat de presa – octombrie 2019)

Despre Zexe Braserie

Zexe Braserie este un loc născut din dorința de a reda savoarea cofetăriei românești, lansat în aprilie 2016, de cofetarul Ana Consulea, câștigător al titlului „Pastry Chef of the Year” în 2019, oferit de ghidul Gault&Millau. Dacă pe meniu se regăsesc preparate pentru micul-dejun, prânz, brunch sau gustări, „vedetele” sunt, așa cum îi stă bine oricărei braserii, deserturile. Prăjiturile românești „revizitate” și aduse în contemporan – Take Ionescu, Carmen Sylva, George Enescu și Regina Maria – și gama de prăjituri nostalgice (checuri, pandișpan, cremșnit, orez cu lapte etc.) sunt completate de deserturi de inspirație franțuzească (Le Petit-Antoine, Foret-Noire, Exotic, Trois Chocolats, tarte, macarons – prezente în cărțile de rețete românești încă din anul 1875) și înghețată artizanală (de colivă, arahide, măr și biscuit, pufarine, cicolată și brownie, mango, fistic iranian etc.). www.zexebraserie.ro

Data actualizarii: 25/11/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close