Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Afiseaza

Cofetari cu Spirit de Artist – ediția 2019

Zexe Braserie continuă proiectul „Cofetari cu Spirit de Artist”, în cadrul căruia, anual, un artist este invitat să creeze o lucrare de artă care se va regăsi pe ambalajele Braseriei. În 2019, artistul care semnează a doua colecție de ambalaje în cadrul proiectului este cunoscuta ilustratoare Alexia Udriște. Noua colecție de ambalaje este disponibilă, începând de astăzi, la Zexe Braserie.

Zexe BraserieProiectul „Cofetari cu Spirit de Artist” a luat naștere în 2018 ca o inițiativă menită să facă arta mai accesibilă publicului larg, arătând similitudinile dintre cele două meserii, cea de cofetar și cea de artist: dorința de a transmite emoție prin creație, pasiune pentru calitate și lucrul cu mâinile, tradiții aduse în contemporan.

Primul artist invitat să ia parte în acest proiect și să transpună spiritul Zexe Braserie într-o lucrare de artă a fost Maria Dermengiu, în 2018. În 2019, Alexia Udriște, artist cu o bogată experiență în ilustrații pentru cărți pentru copii și ilustrații botanice, s-a lăsat inspirată de valorile cofetăriei propuse de Ana Consulea și echipa Zexe Braserie, creând o ilustrație botanică ce surprinde atmosfera, nuanțele și roadele celor 4 anotimpuri, în viziune proprie.

„Sufletul meu era încă în Grecia când am început să conturez conceptul ilustrațiilor, așa că nu aveau cum să lipsească smochinele, rodiile și florile de passiflora. Mi-am dorit să cuprind o paletă cât mai variată de nuanțe desprinse din anotimpurile mele preferate, mai ales că la Zexe Braserie găsești o selecție diversă de prăjituri pentru când te trezești iarna cu poftă de vară, ori toamna cu poftă de primăvară. Am vrut să surprind exact sentimentul pe care îl ai în vacanță, când te răsfeți. Felicit echipa pentru acest proiect, pentru că umple un gol în industrie. Artiștii plastici sunt încă văzuți ca fiind de neatins, expuși doar în cadre oficiale. Să aducem pictura, ilustrația și grafica în cotidian este exact ce este nevoie în societatea în care trăim”, spune Alexia Udriște, artist vizual. 

„Avem nevoie de artă în viața noastră, zi de zi, nu doar într-o galerie sau într-un muzeu. De aceea, ne-am dorit să aducem în viața oamenilor care ne trec pragul nu doar prăjituri foarte bune, create din cele mai bune ingrediente, ci și un strop de artă și culoare. Mai mult decât o colecție de ambalaje, Cofetari cu Spirit de Artist înseamnă inspirație, creativitate și emoție, valori indispensabile celor două meserii: cea de cofetar și de artist, dar și un mod de a susține dezvoltarea artei și artiștilor români”, spune Ana Consulea, cofetar și fondator Zexe Braserie. (Comunicat de presa – octombrie 2019)

Despre Zexe Braserie

Zexe Braserie este un loc născut din dorința de a reda savoarea cofetăriei românești, lansat în aprilie 2016, de cofetarul Ana Consulea, câștigător al titlului „Pastry Chef of the Year” în 2019, oferit de ghidul Gault&Millau. Dacă pe meniu se regăsesc preparate pentru micul-dejun, prânz, brunch sau gustări, „vedetele” sunt, așa cum îi stă bine oricărei braserii, deserturile. Prăjiturile românești „revizitate” și aduse în contemporan – Take Ionescu, Carmen Sylva, George Enescu și Regina Maria – și gama de prăjituri nostalgice (checuri, pandișpan, cremșnit, orez cu lapte etc.) sunt completate de deserturi de inspirație franțuzească (Le Petit-Antoine, Foret-Noire, Exotic, Trois Chocolats, tarte, macarons – prezente în cărțile de rețete românești încă din anul 1875) și înghețată artizanală (de colivă, arahide, măr și biscuit, pufarine, cicolată și brownie, mango, fistic iranian etc.). www.zexebraserie.ro

Data actualizarii: 25/11/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close