Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti…

Rapanele la tigaieAcum vad ca nu am mai scris de aproape trei ani despre Cherhanaua Ancora, desi am mancat de multe ori la ei, intre timp. Probabil pentru ca nu e nimic semnificativ schimbat de la deschiderea acestui restaurant, pe malul lacului, in Parcul Herastrau. Or, asta e mai degraba de bine, fiindca Ancora e un restaurant foarte bine amenajat, mancarea e buna, serviciile sunt eficiente de la inceput. Cand spun mancare, vorbesc despre peste, multe feluri de peste. Au si ceva fructe de mare, insa nu acesta e punctul lor forte. Au participat si la competitia noastra Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti, 2019, ca si anul trecut. Nu au castigat, insa au lasat o impresie foarte buna membrilor juriului. Nu e bucatarie fina, nu sunt mancaruri sofisticate, insa cele pe care le au sunt bune si foarte bune la gust, muncite in bucatarie, cu produse si ingrediente de cea mai buna calitate. Ii vom gasi tot acolo si cu aceeasi mancare buna si peste multi ani, fara indoiala… (GB – ianuarie 2020)

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti.

Cherhanaua Ancora e unul dintre restaurantele mari ale Herastraului, pe malul lacului, adanc in parc, alaturi de Complexul Herastrau. E o constructie noua, a fost ceva inainte acolo, cred ca niste dependinte ale unei baze sportive, insa totul a fost refacut de la zero. Are doua niveluri, un salon mare jos, cu cateva zone distincte, iar la etaj un salon mai mic, de evenimente.

Cherhanaua Ancora e un restaurant pescaresc, asa cum ii spune si numele, si decorurile sunt legate de asta, cu ceva plase pescaresti, funii si diverse obiecte de recuzita. Arata totul foarte bine, si terasa la fel, cu copaci mari, care tin racoare vara. Meniul e lung la Cherhanaua Ancora, cu peste si fructe de mare de toate felurile si gatite in toate felurile, dar si cu tot felul de alte mancaruri fara legatura cu cherhanalele i cu lumea pescareasca. Ei ii spun „meniu mediteranean” – doar un pretext sa incarce meniul, dupa prostul obicei bucurestean. Nu am gustat vreodata aceste „meniuri mediteraneene”, desi am … (citeste tot)

Bucatarie pescareasca la Ancora
Saloanele si terasa Cherhanaua Ancora din Parcul Herastrau

Cherhanaua Ancora in Parcul Herastrau, restaurant pescaresc

Cherhanaua Ancora in Parcul Herastrau, restaurant pescaresc

Chef Alexandru Stoica si echipa sa de la Ancora
Data actualizarii: 01/08/2025

Cherhanaua Ancora  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

  • Ana :

    Super dezamagita de angajati.

  • Suzana :

    I love this place!

  • Suzana :

    Un loc minunat! De câte ori vin aici, am senzația că sunt într-o călătorie minunată pe malul mării, în Spania. Personalul este foarte prietenos, iar mâncarea e bună. Abia aștept să petrec o după amiază de weekend relaxantă la Cherhanaua Ancora! Ultima dată când am fost aici, am primit flori și vin spumant din partea casei.

  • Un iubitor de peste :

    Mancarea este intr-adevar buna, dar grija pentru client jalnica. Poti muri linistit daca esti alergic la ceva. Chiar daca chelnerul transmite corect la bucatarie informatia ca nu poti manca un condiment anume esti ignorat total de bucatar iar seful de sala surade tamp spunand ca ‘ e doar piper alb’ in conditiile in care specifici clar ca nu poti manca piper. Prin urmare mergi acolo doar daca esti sanatos tun. Eu nu mai calc pe acolo.

  • Anca Bucur Bejenaru :

    O mica completare. Cherhanaua Ancora este fostul restaurant Debarcader de dinainte de 1989. „Nativii” bucureșteni trecuți de 45 știu despre el.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close