Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlarului Așadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of c...

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

Acest articol ne spune povestea lui Oobah Butler (foto dreapta), u...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Antreprenorul Florin Balu, cunoscut pentru ca a fondat lantul de resta...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Cei de la Belli Siciliani ne-au trimis mesjaul de mai jos pe adresa re...

Bulevardul Dacia, strazile Icoanei si Alecu Russo, cu restaurantul lib...

Cartierul Dorobantilor, intre Piata Dorobantilor si Statuia Aviatorilo...

Aleea si curtea cafenelei boeme Lente din Strada Arcului

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Afiseaza
comentarii

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) a organizat o cina festiva pentru a sarbatori cei 130 de ani de excelenta si recunoastere europeana de care se bucura acest produs romanesc premium.

In anul 2016, Salamul de Sibiu a primit recunoasterea oficiala a calitatii sale pe plan European, dobandind distinctia “Indicatie Geografica Protejata” (IGP), fiind singurul produs romanesc din categoria carne procesata, care e certificat si asezat pe harta europeana a calitatii.

Gazda serii a fost doamna Carmen Gavrilescu, presedintele APSS, care a oferit mai multe informatii despre istoria, procesul de preparare si maturare al produsului, dar si provocarile cu care se confrunta producatorii romani de Salam de Sibiu. De asemenea, au fost prezenti si reprezentanti ai producatorilor de Salam de Sibiu membri ai APSS, dar si o serie de bloggeri culinari, chefi, influenceri si promotori ai gastronomiei romanesti si ai produselor traditionale recunoscute la nivel european.

Evenimentul a avut loc la restaurantul MAIZE din Bucuresti si a beneficiat de un meniu special creat de Chef Alex Petricean, cel care ne-a declarat: “Este o onoare pentru mine sa fiu ambasador al unui produs romanesc cu traditie de peste 130 de ani. Ma bucur ca salamul de Sibiu, salamul pe care cu totii il stim inca din copilarie, este vedeta unui proiect de promovare la nivel European (Enjoy! it’s from Europe). M-am alăturat acestei campanii pentru a prezenta o altă față a Salamului de Sibiu. Vorbim despre un produs premium, extrem de versatil, ce poate depăși cu mult statutul de sandwich cu salam și unt”. (Daniel Catoi – noiembrie 2018)

Meniul propus de Chef Petricean a cuprins:

Amouse Bouche
Biscuite din Salam de Sibiu cu kale si crema de branza de capra

Antreu
Asortiment de painici romanesti si unsori din ce ne ofera sezonul
Platou de Salam de Sibiu si branzeturi romanesti
Salata Maize cu burrata romaneasca, gogonele si sfecla colorata
Chipsuri de legume si smanata afumata
Tartar de morcov cu galbenus maturat si arpacas crocant

Fel Principal
Sturion de Dunare cu asortiment de legume (11 legume, 11 tehnici de pregatire diferite)

Desert
Crème brulee de ardei copt, biscuit de ciocolata alba si gem de mure

Alex Petricean

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul acesta. Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit? ...

MAIZE

MAIZE, laboratorul gastronomiei fine a Bucurestiului, versiunea Chef Daniel Palici Am mancat de foarte multe ori la Maize, si de fiecare data foarte bine, chiar daca nu am mai scris despre ei. ...

Data actualizarii: 12/11/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close