Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Afiseaza
comentarii

KAIAMOKAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanesti este gazda unui eveniment in cadrul caruia Master Chef Colin Westal de la renumitul institut Le Cordon Bleu intalneste gastronomia contemporana romaneasca, aducand un omagiu tehnicilor clasice haute cuisine ale bucatariei franceze.

Cu prilejul acestui eveniment Chef Radu Ionescu, Head Chef & Founder KAIAMO isi re-intalneste dupa 4 ani, profesorul si mentorul din anii de formare petrecuti la cel mai prestigios institut culinar din lume: Le Cordon Bleu. Nu doar relatia celor doi face prezenta acestui Chef invitat o experienta speciala si emotionanta, ci si faptul ca aduce cu sine reconfirmarea potentialului enorm pe care il are gastronomia romaneasca. Evenimentul culinar inedit ce va avea loc in data de 18 Mai 2019 reprezinta o premiera pentru scena gastronomica locala.

Cei doi chefi isi petrec intreaga zi de 17 Mai in bucataria KAIAMO, timp in care vor pregati impreuna cu echipa restaurantului preparatele create pentru acest eveniment gastronomic.

Evenimentul este o celebrare a calatoriei lui Chef Colin Westal, de la restaurantele distinse cu stele Michelin, la KAIAMO, ce reprezinta inceputul carierei lui Chef Radu Ionescu, dar si locul de intalnire intre French Haute Cuisine si Romanian Contemporary Cuisine.

Chef Colin Westal si-a inceput cariera alaturi de fratii Roux, unde a descoperit tehnicile clasice frantuzesti la celebrul restaurant cu 3 Michelin Star:  Le Gavroche. Si-a urmat apoi cariera la restaurantul Kensington Place alaturi de protejatul familiei Roux, Rowley Leigh (jurnalist, restaurator si Head Chef la renumitul Le Café Anglais din Londra), unde a progresat rapid in brigada de bucatari. Incepand cu 2014 , Chef Colin a devenit membru al institutului Le Cordon Bleu London, in calitate de Master Chef.

Rezultatele lui Chef Radu Ionescu in bucatarie au la baza o pregatire culinara extensiva: a obtinut Le Grand Diplôme, cea mai prestigioasa si complexa specializare din oferta educationala a institutului Le Cordon Bleu. Acest program cuprinde un spectru larg de tehnici culinare din zona clasica de patiserie si bucatarie, cat si din cea moleculara. In completarea acestei specializari, Chef Radu a ales sa isi continue studiile in cadrul aceleiasi prestigioase academii, absolvind si cursul ‘Diploma in Culinary Management’: un Master dedicat managementului din industria HORECA.

Valorile autentice si renasterea bucatariei romanesti in forma sa contemporana au reprezentat argumente temeinice in decizia de intoarcere acasa a tanarului Chef Radu Ionescu si partenerei sale Cezara Tanase, dupa 7 ani petrecuti la Londra, pentru a pune bazele KAIAMO.

Conceptul KAIAMO imbratiseaza valorile nationale ce par adesea uitate in societatea noastra, prezentandu-le intr-o viziune distincta a respectului si onoarei, fiind in esenta, o invitatie elaborata la a experimenta esenta vietii romanesti.

#NOTJUSTARESTAURANT reprezinta crezul si moto-ul tinerei echipe ce a pornit la drum cu visul de a construi un proiect ce este mai mult decat restaurant, mizand pe faptul ca  in timp, KAIAMO sa devina un hub multicultural al evenimentelor gastronomice.

Chef Colin Westal Le Cordon Bleu LondonAmbitia de a face din KAIAMO o experienta autentic romaneasca completa este vizibil imprimata in toate elementele restaurantului. Prin urmare, sufletul artistic al proiectului poate fi resimtit prin elementele de design, prin piesele de arta moderna, reinterpretarile etnice, dar si prin elementele tangibile precum vasele si tacamurile alese cu deosebita atentie.

In calitatea asumata de antreprenor, fondatorul KAIAMO Radu Ionescu, are ca baza un set avansat de cunostinte in domeniul Business si Comunicare, calificari dobandite in urma dorintei initiale de a urma o cariera in Business Administration & Marketing Communications, absolvind facultatea cat si masterul in Londra. Formarea in zona de business este un punct comun cu partenera sa, Cezara Tanase, ambii fiind licentiati ai programelor oferite de catre Regents University London si University of Westminster – Westminster Business School London.

Pentru echipa KAIAMO, formata din tineri ce sunt atat experti si pasionati ai propriilor profesii dar si interesati de dimensiunile sociale si de sustenabilitate ale industriei, vizita lui Chef Colin la doar 7 luni de la deschiderea restaurantului este dovada incontestabila ca Romania isi continua cu succes pregatirea pentru intrarea in clubul elitei gastronomice mondiale. (Comunicat de presa – mai 2019)

Mancarea KAIAMO

Mancarea KAIAMO pregatita de Chef Radu Ionescu in restaurantul sau din Piata Charles de Gaulle, langa TVR: Noua Bucatarie Fina Romaneasca, o bucatarie creativa, venita pe lume in toamna tarzie a lui 2...

Radu CM Ionescu

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management la Regent’s University. Apoi, dupa absolvire, a urmat un Master in Marketing Communications la University of Westminster. In tim...

KAIAMO

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ΚΛΙΛΜO̲ (asa isi scriu ei numele) e unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucuresti si e printre cele mai reprezen...

Data actualizarii: 18/05/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close