Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé a...

Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mu...

După o perioadă în care industria organizării de evenimente a fost...

S-a deschis o nouă patiserie Andreea F pe strada George Călinescu, ...

Peștele și fructele de mare proaspete ajung la clienți în mai puț...

Alina Petrea, absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier, din P...

Afiseaza

KAIAMOKAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanesti este gazda unui eveniment in cadrul caruia Master Chef Colin Westal de la renumitul institut Le Cordon Bleu intalneste gastronomia contemporana romaneasca, aducand un omagiu tehnicilor clasice haute cuisine ale bucatariei franceze.

Cu prilejul acestui eveniment Chef Radu Ionescu, Head Chef & Founder KAIAMO isi re-intalneste dupa 4 ani, profesorul si mentorul din anii de formare petrecuti la cel mai prestigios institut culinar din lume: Le Cordon Bleu. Nu doar relatia celor doi face prezenta acestui Chef invitat o experienta speciala si emotionanta, ci si faptul ca aduce cu sine reconfirmarea potentialului enorm pe care il are gastronomia romaneasca. Evenimentul culinar inedit ce va avea loc in data de 18 Mai 2019 reprezinta o premiera pentru scena gastronomica locala.

Cei doi chefi isi petrec intreaga zi de 17 Mai in bucataria KAIAMO, timp in care vor pregati impreuna cu echipa restaurantului preparatele create pentru acest eveniment gastronomic.

Evenimentul este o celebrare a calatoriei lui Chef Colin Westal, de la restaurantele distinse cu stele Michelin, la KAIAMO, ce reprezinta inceputul carierei lui Chef Radu Ionescu, dar si locul de intalnire intre French Haute Cuisine si Romanian Contemporary Cuisine.

Chef Colin Westal si-a inceput cariera alaturi de fratii Roux, unde a descoperit tehnicile clasice frantuzesti la celebrul restaurant cu 3 Michelin Star:  Le Gavroche. Si-a urmat apoi cariera la restaurantul Kensington Place alaturi de protejatul familiei Roux, Rowley Leigh (jurnalist, restaurator si Head Chef la renumitul Le Café Anglais din Londra), unde a progresat rapid in brigada de bucatari. Incepand cu 2014 , Chef Colin a devenit membru al institutului Le Cordon Bleu London, in calitate de Master Chef.

Rezultatele lui Chef Radu Ionescu in bucatarie au la baza o pregatire culinara extensiva: a obtinut Le Grand Diplôme, cea mai prestigioasa si complexa specializare din oferta educationala a institutului Le Cordon Bleu. Acest program cuprinde un spectru larg de tehnici culinare din zona clasica de patiserie si bucatarie, cat si din cea moleculara. In completarea acestei specializari, Chef Radu a ales sa isi continue studiile in cadrul aceleiasi prestigioase academii, absolvind si cursul ‘Diploma in Culinary Management’: un Master dedicat managementului din industria HORECA.

Valorile autentice si renasterea bucatariei romanesti in forma sa contemporana au reprezentat argumente temeinice in decizia de intoarcere acasa a tanarului Chef Radu Ionescu si partenerei sale Cezara Tanase, dupa 7 ani petrecuti la Londra, pentru a pune bazele KAIAMO.

Conceptul KAIAMO imbratiseaza valorile nationale ce par adesea uitate in societatea noastra, prezentandu-le intr-o viziune distincta a respectului si onoarei, fiind in esenta, o invitatie elaborata la a experimenta esenta vietii romanesti.

#NOTJUSTARESTAURANT reprezinta crezul si moto-ul tinerei echipe ce a pornit la drum cu visul de a construi un proiect ce este mai mult decat restaurant, mizand pe faptul ca  in timp, KAIAMO sa devina un hub multicultural al evenimentelor gastronomice.

Chef Colin Westal Le Cordon Bleu LondonAmbitia de a face din KAIAMO o experienta autentic romaneasca completa este vizibil imprimata in toate elementele restaurantului. Prin urmare, sufletul artistic al proiectului poate fi resimtit prin elementele de design, prin piesele de arta moderna, reinterpretarile etnice, dar si prin elementele tangibile precum vasele si tacamurile alese cu deosebita atentie.

In calitatea asumata de antreprenor, fondatorul KAIAMO Radu Ionescu, are ca baza un set avansat de cunostinte in domeniul Business si Comunicare, calificari dobandite in urma dorintei initiale de a urma o cariera in Business Administration & Marketing Communications, absolvind facultatea cat si masterul in Londra. Formarea in zona de business este un punct comun cu partenera sa, Cezara Tanase, ambii fiind licentiati ai programelor oferite de catre Regents University London si University of Westminster – Westminster Business School London.

Pentru echipa KAIAMO, formata din tineri ce sunt atat experti si pasionati ai propriilor profesii dar si interesati de dimensiunile sociale si de sustenabilitate ale industriei, vizita lui Chef Colin la doar 7 luni de la deschiderea restaurantului este dovada incontestabila ca Romania isi continua cu succes pregatirea pentru intrarea in clubul elitei gastronomice mondiale. (Comunicat de presa – mai 2019)

Mancarea KAIAMO

Mancarea KAIAMO pregatita de Chef Radu Ionescu in restaurantul sau din Piata Charles de Gaulle, langa TVR: Noua Bucatarie Fina Romaneasca, o bucatarie creativa, venita pe lume in toamna tarzie a lui 2...

Radu CM Ionescu

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management la Regent’s University. Apoi, dupa absolvire, a urmat un Master in Marketing Communications la University of Westminster. In tim...

KAIAMO

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ΚΛΙΛΜO̲ (asa isi scriu ei numele) e unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucuresti si e printre cele mai reprezen...

Data actualizarii: 18/05/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close