Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?

Alt Shift e cunoscut pentru clientela sa. Mai multi mi-au spus ca Alt Shift ar fi un local preferat de hipsteri, insa mie nu mi s-a parut a fi chiar asa. Or, cel putin nu la ceasurile pranzului, cand am fost eu acolo. Conform definitiei, pe hipsteri ii recunosti dupa cativa markeri sociali distinctivi, etalati (adesea ostentativ) in public, dupa interese, comportamente, viziuni, preferinte.

Cum nu puteam trage cu urechea la ce vorbeau (mi-ar fi placut, dar nu se auzea mai nimic), si nici nu aveam pregatit vreun chestionar cu intrebari despre cum vad ei lumea, cu cine voteaza, ce muzica asculta, in ce alte locuri mai merg, cu ce mijloc de transport se deplaseaza si alti astfel de identificatori, a trebuit sa ma limitez la a ma uita atent la ei, la cum aratau, cum erau imbracati si ce faceau.

Toti erau tineri si foarte tineri, nu era nimeni gras acolo, ba dimpotriva, cativa erau ingrijorator de ingusti si … citeste tot

Boemetru

Alt Shift este un local bine-cunoscut bucurestenilor si cu o nota boema. Situat intr-o zona extrem de centrala, circulata si aglomerata, langa Cercul Militar National din zona Universitatii Bucuresti, Alt Shift este un loc in care mai mereu veti gasi clienti. Eu am fost intr-o dupa-amiaza din timpul saptamanii si terasa era plina.

Cladirea in care se afla Alt Shift este una veche, dar renovata modern, iar in partea stanga a cladirii veti gasi terasa plina de vegetatie si foarte bine realizata.

Terasa are in jur de 70 de locuri, iar in sala de langa terasa, cred ca mai intra in jur de 30-40, insa in aceeasi incinta se afla si Clubul Control, si el la fel de bine-cunoscut bucurestenilor. Sala Clubului Control cred ca poate gazdui in jur de 100-120 de persoane, atunci cand se organizeaza evenimente acolo.

Mobilierul de la Alt Shift este unul din lemn combinat cu fier si este destul de clasic, cu numeroase mese de tip bar. La interior predomina aceleasi mese de tip bar, amplasate pe toate laturile incaperii, lipite de ziduri. Desigul de la Alt Shift este modern, trendy, cu nuante inchise si o atmosfera care duce spre un pub. Oricum locul emana un aer de neoboema.

Desi sunt numeroase mesele de tip bar, majoritatea clientilor vin si stau impreuna, neexistand clienti necunoscuti la aceleasi mese. Singurele momente in care toti clientii stau la comun sunt cele cand functioneaza Clubul Control, unde toti sau in aceeasi sala, fara vreo masa sau vreun scaun. Muzica de la Alt Shift este si ea neoboema, cu beat urban, trendy, un pop-rock modern.

Meniul de la Alt Shift este din bucataria urbana, nu insa prea boem, pentru ca insumeaza numeroase variante. De regula, in localurile boeme mancarea fie lipseste total, fie poti regasi doar cateva variante de mancare. Pretul pentru o porte de mancare variaza intre 30 si 40 de lei, uneori si mai mult, iarasi un indicator al spiritului comercial, si mai putin boem al locului.

Stafful este tanar si este alcatuit predominant din baieti, cu varste intre 25 si 30 de ani, care nu poarta uniforme, sunt imbracati lejer, urban, cu tenisi si jeansi, tricouri si camasi trendy. Nu se deosebesc de clienti decat prin faptul ca servesc la mese. Mai toti sunt lejeri si deschisi si nu se poarta cu eticheta, fiind prietenosi.Cand am fost eu la Alt Shift terasa era plina, iar in interior erau in jur de 10-15 persoane (50-60% din capacitatea totala), adica foarte plin pentru o dupa-amiaza in timpul saptamanii.

Clientii aveau intre 25 si 45 de ani si predominau fetele (60%). Varstele clientilor in cadrul grupurilor nu difereau cu mai mult de 5 ani, un indicator clar al boemei. In general, la Alt Shift vin studenti si corporatisti, oameni cu studii superioare, educati, din clasa mijlocie, dar din partea ei superioara. Ei poarta haine lejere, casual, dar ici-colo mai vedeai si cate un outfit mai excentric, un tatuaj sau o frizura mai putin conformista, ori vreun pierce sau barba crescuta in exces.

Cei care vin aici nu pare ca discuta subiecte foarte profunde, insa vin pentru socializare si pentru a fi intr-un loc la moda, neoboem, cu personalitate, care ii caracterizeaza si pe ei.

Consumul de la Alt Shift  nu este nici el prea „boem” fiind unul mic spre mediu in acea perioada a zilei. Arareori vezi pe cineva mancand, insa de baut se consuma mai mult de un singur pahar de vin, bere ori sampanie.

Clientela de aici nu este distincta fata de alte clientele boeme, aici regasing tipologii comune si altor locatii boeme sau neoboeme din Bucuresti. Cred ca cel mai mult veti regasi publicul de la Shift, localul boem frate cu Alt Shift.

Grupurile de clineti sunt mici (3-4 persoane) si nu exista relatii intre grupuri, semn ca acestia nu se cunosc, un alt indicator al clientelei boeme.

Cand vine vorba de categoria dominanta de clientela boema, atunci putem spune ca la Alt Shift dominanti sunt cei din categoria preboemilor, aflati la limita dintre boema si publicul mainstream, care cocheteaza cu localurile boeme, dar sunt „cuminti” ca aparente, manifestari, comportamente.

In general, la Alt Shift oamenii vin pe jos si cu bicileta, insa nu sunt foarte putine cazurile cand mai vin si cu masinile, lucru nu prea boem, desigur!

Oamenii vin aici pentru atmosfera moderna, beatul urban neoboem, cu care doresc si ei sa se asocieze si de care sa fie caracterizati. Socializarea si prezenta intr-un asemenea loc neoboem sunt principalele motive ale venirii boemilor la Alt Shift. (Daniel Catoi – iunie 2018)

 

Alt Shift si Clubul Control

 

Data actualizarii: 15/08/2019

Alt Shift & Club Control in 2018  - Str. Constantin Mille, nr. 4

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close