Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti

Cucinetta e si nu e un nou bistrou al Bucurestiului. Au deschis de cateva zile sub acest nume, Cucinetta, insa nu e ceva schimbat fata de ce era acolo inainte, cu numele Pasta Restaurant. Ba da, e o schimbare, totusi, si una important a fi spusa: eleganta chelnerita, pe care nu am vazut-o pana acum.

Nu stiu de ce au schimbat numele, din Pasta Restaurant in Cucinetta, mai ales ca si acesta apartine aceluiasi italian. Ba, mai mult, mai are un bistrou similar de paste alte cele in Calea Victoriei, cu un oarecare nume, de asocierea cu care ar fi putut profita. Am scris si despre acela, insa mie nu mi s-a parut ca e pe masura comentariilor de pe Internet.

Cucinetta e un mic bistrou, m-am si mirat ca inainte ii spusesera Pasta Restaurant. E drept, in meniu au ceva mai multe decat paste si pizza, mai sunt si cateva feluri relativ simple de macare din bucataria lor clasica italiana, nu multe. Noi am luat paste (fusilli) bune, neinecate in sos, adica asa cum ar trebui sa fie, si un somon in crusta de ceva, nu imi mai amintesc ce, dar nimic special cu acela.

Chelnerita a fost speciala la Cucinetta, insa. Scriu in permanenta despre chelnerii si chelneritele din Bucuresti, desigur, si nu cu economie de epitete cand imi plac, dar nu imi aduc aminte ca eleganta cuiva sa-mi fi atras in mod special atentia pana acum, si sa fi folosit acest descriptor in text. O fac acum, asadar…

Preturile de la Cucinetta nu sunt de bistrou mic si de proximitate, dar sa zicem ca eleganta chelneritei suplineste diferenta. In rest, sa vedem daca schimbarea de nume le va aduce mai multi clienti… (GB – octombrie 2018)

Pasta Restaurant (fostul bistrou)

Pasta Restaurant e un mic bistrou de paste pe Tudor Stefan, strada ingusta care duce de la Calea Dorobatilor, din dreptul benzinariei, catre Piata Floreasca. E intr-o casa mica, unde a fost inainte pizzeria Sorento. E neobisnuita configuratia spatiului, au bucataria la strada si salonul in spate, fara geamuri. Cred ca la inceput au facut ca sa fie doar un punct de vanzare directa, din strada, de la fereastra, apoi or fi extins si pentru servire la masa.

In interior, salonul e despartit de bucatarie printr-un perete de sticla, vezi tot ce se intampla acolo si cum iti pregatesc mancarea, ceea ce iti da incredere suplimentara, stiind bine ca iti pui mereu problema despre felul in care e facuta mancarea in localurile foarte mici, inghesuite.

Bucataria de la Pasta Restaurant arata bine, echipata cum trebuie, e curata, pare sa respecte toate normele obligatorii, asa ca te destinzi dupa ce vezi asta. Salonul e mic, amenajat simplu, fara mare cheltuiala si pretentii. Singurul lucru mai deosebit sunt … (citeste tot)

Pasta Restaurant

Cred ca se terminasera pastele foarte bune cand am ajuns noiPasta Restaurant e un local mic din Centrul Vechi, pe Calea Victoriei, perete in perete (gang in gang, mai precis spus) cu NOA si vizavi...

Pasta Restaurant

Un mic bistrou de paste care merita incercat cand esti pe la Piata Floreasca sau pe la Piata DorobantilorPasta Restaurant e un mic bistrou de paste pe Tudor Stefan, strada ingusta care duce de la ...

Data actualizarii: 22/08/2019

Cucinetta, octombrie 2018  - Str. Tudor Stefan, nr. 32 (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close