Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Restaurantul galerie de arta contemporana

Mi s-a reprosat ca am subestimat restaurantul La Cantine de Nicolai la prima evaluare, asa ca m-am reintors, si am adus cu mine si pe un om important, umblat prin cele mai mari si mai scumpe restaurante din lume, ca sa am cu cine ma consulta.

Nu am gasit nimic schimbat fata de data trecuta, si fata de toate datile la care am fost la ei. Poate ca ar fi trebuit sa le pun nota maxima la ambianta din interior, fiindca La Cantine de Nicolai e unul dintre cele mai frumoasa restaurante din Bucuresti, e ca o galerie de arta moderna, cu lucrari de valoare – cum se vede bine si in poze, de altfel. Rezerva a fost ca e intunecos si inghesuit intre cladirile din jur, nu te poti uita deloc pe fereastra, de fapt.

Mancarea la fel de buna la La Cantine de Nicolai, si, ca si data trecuta, vita nu ni s-a parut la inaltimea celorlalte mancaruri. Foie gras foarte bun, paine excelenta, legumele bune, pestele bun; sosul de zbarciogi (morilles), nu a fost marea delicatesa care ar fi trebuit sa fie, si nici cartofii de la vita, cu prea mult ulei in ei.

Serviciul a fost bun, cu niste chelneri saritori, care faceau imediat ce le cereai, dar care nu prea au reflexul detaliului, nu observa ca nu ai tacamuri nici dupa ce iti aduc mancarea, (dar, desigur, le-au adus imediat cand le-am cerut), de pilda, nu stiu sa zambeasca sau sa vorbeasca altceva decat niste simple raspunsuri la intrebari. (GB – noiembrie 2017)

Bucatarie frantuzeasca fina, daca ai norocul sa fie fina in acea zi

La Cantine de Nicolai e unul dintre putinele restaurante frantuzesti cu bucatarie fina din Bucuresti care a reusit sa se aseze si sa isi faca un nume, fata de multe altele care au avut o viata scurta. E in coltul blocului aceluia de pe Povernei de cand s-a deschis, in urma cu mai multi ani, si pare hotarat sa ramana acolo.

E un bloc nou pe o strada linistita a Bucurestiului, desi e la doi pasi in spatele Anei Ipatescu. Sunt case si blocuri vechi acolo, e o bucata de oras din alte vremuri, cu istorie si cu farmec. La Cantine de Nicolai e la parter, ocupa o latura intreaga. Are o singura sala si o mica terasa in spate, inghesuita intre blocuri pe toate laturile.

La Cantine de Nicolai e frumos amenajat, au mai multe lucrari de pop art pe pereti, de la o galerie pariziana cu care partenera lui Nicolai (de la care vine numele restaurantului) are o legatura, sau poate ca amandoi au. E destul de intunecos, fiind foarte aproape de blocurile din jur, care nu lasa deloc lumina sa treaca.

Meniul de la La Cantine de Nicolai e frantuzesc, mancare fina din La Grande Cuisine clasica, cu care Nicolai Tand, fotogenicul patron se pare ca are o legatura directa, el si gatind acolo – la inceput, oricum, probabil ca nu si acum.

Nicolai stie foarte bine ce e aceea Haute Cuisine, fara indoiala, dar nu chiar intotdeauna ce ai in farfurie este, sau se apropie de acea mare bucatarie frantuzeasca. La Cantine de Nicolai are mai multi clienti fideli, iar cativa dintre cei pe care ii cunosc si eu mi-au spus ca e destul de inegala mancarea, cateodata e foarte buna, de mare rafinament, insa alte ori nu este. Si eu am mancat foarte bine de cateva ori la La Cantine de Nicolai, insa ultima data am primit o vita, „de Maramures”, mi s-a spus, care nu prea avea ce cauta intr-o farfurie de la La Cantine de Nicolai, dupa parerea mea.

Preturile sunt maricele la La Cantine de Nicolai, dar nu exagerate, tinand seama ca e greu sa gasesti o adevarata mancare frantuzeasca fina in Bucuresti. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, te costa 4-500 de lei, ceea ce e rezonabil daca nimeresti in ziua buna a lui Nicolai.

La Cantine de Nicolai e, asadar, unul dintre putinele restaurante cu bucatarie frantuzeasca fina din Bucuresti, in care gasesti mancarurile despre care poate ca ati citit, dar pe care nu ati avut unde sa le gasiti in alta parte. (GB – aprilie 2017)

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Foie Gras

Data actualizarii: 09/09/2019

La Cantine de Nicolai, noiembrie 2017  - Str. Povernei, nr. 15-17

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close