Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii

Nido, restaurant linistit in Bucurestiul aristocraticAm mai revenit la Nido de cateva ori intre timp, fiindca e foarte aproape de mine. Ultima data am luat o supa crema de radacinoase, buna dar condimentata ceva mai mult decat ar fi fost cazul, o salata cu creveti, buna si aceea, si un curcan cu sos de bere neagra atat de iute, incat nu am mai simtit alt gust. Ambianta si serviciile la fel de bune si ele, asa cum am scris si inainte, nimic nou de spus. Sunt sigur ca il voi regasi in aceeasi formula si peste multe alte luni, sau chiar ani, fiindca Nido e un restaurant serios, asezat, care se respecta si care respecta clientii, un lucru bine facut care merita toata aprecierea noastra. (GB – ianuarie 2019)

NIDO, un restaurant aristocrat

Am fost uimit sa aflu ca e un restaurant deschis de jumatate de an la cativa pasi de biroul meu, si inca unul foarte bine amenajat, calm, si, inainte de orice altceva, cu mancare chiar buna.

Se cheama Nido, sau Nido Kitchen & Wine, ca sa-i spunem pe numele intreg cu care se prezinta, si au deschis in decembrie 2017 pe Aleea Alexandru, chiar vizavi de batranul Uptown. E o cladire eleganta acolo, bine renovata, in care sunt cateva firme. Nido sunt la demisol si au in spate, in curtea interioara, o mica terasa.

Nido e un restaurant foarte bine amenajat, cu dare de mana, cu lucruri si mobilier de cea mai buna calitate, se simt mana si capul unui bun arhitect acolo, pe de o parte, si a unui investitor, pe de alta. Au multe lumini, de diverse feluri, compenseaza bine pozitionarea de “rangul al doilea”, de demisol a localului. Pe terasa au cateva mese, un copac batran si elegantele cladiri din jur fac o atmosfera de bunastare.

Bucatar(easa) e o doamna la Nido, si daca a facut ea singura meniul, inseamna ca se pricepe foarte bine la bucatarie, chiar foarte, foarte bine. Sunt putine feluri, bucatarie internationala, denumiri scurte, insa clare si atractive. Eu am luat o spuma de somon cu avocado, bine prezentata si buna la gust, si tagliatelle picante cu creveti, bune, de asemenea. Cred ca le-am pus o nota mai mica decat era cazul la mncare, si nici nu i-am pus inca in lista restaurantelor cu bucatarii fine, insa o sa merg de mai multe ori la Nido in zilele care vin, ma lamuresc si revin cu notele si comentariile daca e cazul.

Serviciul a fost foarte bun, cu un chelner foarte atent si placut, care a venit dupa un prim contact cu o chelnerita acra si indigesta. Clienti erau cativa pe terasa.

Preturile sunt normale la Nido. O masa in doi, cu o sticla de vin, te costa vreo 300 de lei, ceea ce e bine la eleganta si confortul locului si la calitatea mancarii. Revin cu completari in curand, dupa cum am spus… (GB – iulie 2018)

PS: am revenit dupa putin timp la Nido ca sa ma decid daca ii pun in lista restaurantelor cu bucatarii fine sau nu. Si am decis sa nu-i pun, dupa ce am primit un risotto cu sfecla, bun la gust si bine facut, de altfel, insa dupa care mi-a ramas in farfurie o lingura plina cu ulei – cea din poza. Ceea ce inseamna ca eu deja inghitisem deja vreo doua sau chiar trei astfel de linguri cu ulei, odata cu orezul, ceea ce nu prea mi-a convenit. Serviciul foarte bun, un chelner si o chelnerita cu care mi-a facut mare placere sa stau de vorba si sa-i stiu in apropiere. Am pus o nota putin mai mare si la gradina. Acum, ca era goala, mi s-a parut si mai frumoasa, am putut sa o vad in toate detaliile ei.

Chiar daca nu au o bucatarie cu adevarat fina, Nido ramane unul dintre restaurantele mele preferate, cu mancare buna, servicii foarte bune si o ambianta pe care nu o intalnesc prea des.

PS2: am ajusn si la o petrecere la Nido, cu meniu de bufet, a fost surprinzator de bun (fiindca de la bufet ai asteptari mai reduse, de obicei) (GB – iulie 2018)

Nido, restaurant linistit in Bucurestiul aristocratic

Nido Secret Garden & Winebar, restaurant in Aleea Alexandru

Uptown

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca nota de la mancare e putin supraevaluata, fiindca, de regula, pun note de 9 si 10 restaurantelor care au bucatarii fine. Totusi, am ...

Data actualizarii: 15/05/2020

Nido, ianuarie 2019  - Aleea Alexandru, nr. 35

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close